ΙΝΣΠΙΡΕΪΣΙΟΝ

Η Χαρά Κοντοχρήστου είναι το POV που θέλουμε να έχουμε στην καθημερινότητά μας!

Η αγαπημένη μας vlogger του TikTok, έρχεται πολλά υποσχόμενη! 

Στέλα Τσάναϊ

19 Μαΐου, 2023

Η συνάντηση με τη Χαρά δίνει απόλυτο νόημα στη φράση «όνομα και πράγμα». Με το που μπήκε στο γραφείο η ατμόσφαιρα γέμισε γέλια και ευχάριστη διάθεση!

Θα την έχεις πετύχει στο TikTok να περιγράφει την καθημερινότητά της, με μεγάλη επιτυχία, αφού μετράει ήδη 45K followers και εκατοντάδες χιλιάδες views σε κάθε της video.

@chara_kontochristou Ευχαριστώ πολύ @neopolisgr για τη φιλοξενία 💜 #charakontochristou #dayinyour20s #dayinmylife #greekvlogger #officelife #athensvlog #dailytiktokvlog #neopolis #povvlogs ♬ Wes Anderson-esque Cute Acoustic – Kenji Ueda

Και αυτό ακριβώς θα καταλάβεις διαβάζοντας τη συνέντευξή της, η οποία μετατράπηκε σε μία χαλαρή συζήτηση. Σαν να μιλούσα με τη φίλη μου. Στο τέλος μάλιστα μου εκμυστηρεύτηκε το λόγο που βάφτισε το αμάξι της chinchilla, το guilty pleasure της αλλά και το ότι είναι καλλιγράφος.

Με μεγάλη μου… χαρά (see what I did there) έμαθα ότι μου παραχώρησε την πρώτη της συνέντευξη. Εγώ θα πω την πρώτη από τις πολλές που θα έρθουν!

Πώς ξεκίνησε όλη αυτή η ιδέα με τα vlogs; 

Λοιπόν, ξεκίνησε από μία μέρα που περπατούσαμε στο δρόμο με τον Θάνο, το αγόρι μου, και του λέω ότι «ασχολούμαι επαγγελματικά με τα social, αλλά δεν είναι κάτι δικό μου!». Ναι μεν το TikTok της δουλειάς είναι στο δικό μου έλεγχο και τη δική μου ευθύνη, αλλά δε φαίνομαι κάπου, οπότε πώς θα μπορέσω να κάνω κάτι που να είναι όντως δικό μου και να το εξελίξω; Επειδή δεν έχω χρόνο κάθε μέρα να στήνω κάμερες, φώτα και τέτοια, σκέφτηκα ότι αφού έχω μία γεμάτη καθημερινότητα, γιατί να μην αρχίσω τα vlogs; Κάπως έτσι το ξεκίνησα και δεν το περίμενα να γίνει τόσο μεγάλο.

Πριν συναντηθούμε για τη συνέντευξη, μου έλεγαν οι φίλες μου «Θα συναντήσεις την POV;»

Ναι και δεν είναι και ωραίο tagline ρε γαμώτο, αυτό το σκέφτηκα μετά. Αφού δοκίμασα σ’ ένα βίντεο να μην το βάλω καθόλου και στα σχόλια έγινε χαμός! «Πού είναι;», «Γιατί το έβγαλες;», «Πού πήγε το POV;». Δεν μπορώ εύκολα να το βγάλω. Εμένα δε μου φαίνεται τόση μεγάλη η παρουσία αυτής της λέξης, αλλά έχει γίνει το σήμα κατατεθέν μου μάλλον!

@chara_kontochristou ✨ Girls Night out ✨ #charakontochristou #dayinyour20s #dayinmylife #greekvlogger #athensvlog #prevent #rogergallet #dailytiktoks #povvlogs #voiceovervlog ♬ Wes Anderson-esque Cute Acoustic – Kenji Ueda

Τι είναι αυτό που θες να μεταδώσεις μέσα από τα POV;

Όλο αυτό το vlog style το είχε ξεκινήσει ο Timm Chiusano, ο οποίος είναι ένας 45άρης Νεοϋορκέζος, αντιπρόεδρος μιας εταιρείας παραγωγής και τον είδα εντελώς τυχαία στο TikTok! Το έχουμε συζητήσει κιόλας με τον Timm, γιατί είχε δει τα βίντεό μου! Όταν είχε συμβεί αυτό, ήμουν σε φάση «Τι γίνεται;», δεν μπορούσα να το πιστέψω!

Ουσιαστικά, αυτό που δείχνει και εκείνος είναι ότι δε χρειάζεται να έχεις μία bold ζωή. Υπάρχει και η άλλη οπτική, το να είσαι χαρούμενος και στην καθημερινότητά σου. Να έχεις μία 9 – 5 δουλειά και να μην είναι σαν καταναγκαστικό έργο. Ξέρεις, δεν είμαστε όλοι φτιαγμένοι για να κάνουμε τρελά πράγματα στη ζωή, ούτε μόνο αυτά θα σε οδηγήσουν στην ευτυχία. Είναι και οι μικρές στιγμές, π.χ. βγαίνω με τους φίλους μου.

Ο ξάδερφός μου, μου έλεγε «δεν το καταλαβαίνω αυτό που κάνεις, δε βρίσκω τον λόγο να υπάρχει σαν content» και του λέω «εντάξει δεν έχει καμία φιλοσοφία μεγάλη, είναι ένα λεπτό από τα μάτια σου». Όπως ανοίγει κάποιος το ψυγείο του κάθε μέρα, έτσι το κάνω και εγώ και μπορεί αυτό να είναι ένα comfortness ενός λεπτού. It’s fine.

Θέλω να μου περιγράψεις την καθημερινότητα ενός Gen-Zer με τρεις λέξεις!

Πάρα πολλή ενέργεια, δημιουργικότητα και ισορροπία. Γιατί νομίζω η γενιά μας αρχίζει να βρίσκει ισορροπία μεταξύ προσωπικής και επαγγελματικής ζωής. Έχει αρχίσει να μπαίνει ένα όριο, γιατί ξέρουμε ότι αυτό δε βγαίνει! Aν στα 22 σου βαράς 15ωρα, όπως έκανα οι Millenials, σε τρία χρόνια δε θα έχεις άλλη δημιουργικότητα στη ζωή σου. Είναι νομίζω ένας λόγος που οι μεγαλύτερες γενιές λένε «πότε θα πάρω σύνταξη;». Δε γίνεται να μετράμε από τώρα τις μέρες για τη σύνταξη και να περιμένουμε αυτά τα λεφτά. Πρέπει να υπάρχει μία ισορροπία ΟΣΟ είναι εφικτό. Σε ακραίες περιόδους όπου υπάρχει φόρτος προφανώς θα χτυπήσεις υπερωρίες, αλλά δεν πρέπει να είναι το αυτονόητο. Στη δουλειά πρέπει να περνάμε και ωραία. 

Βλέπουμε ότι κάνεις πάρα πολλά πράγματα μέσα στην ημέρα σου. Έχουν υπάρξει μέρες που να έχεις ζοριστεί να γυρίσεις βίντεο και ποιο είναι το motivation σ’ αυτές τις περιπτώσεις;

Υπήρχε μία περίοδος πριν το Πάσχα, που πραγματικά δεν είχα χρόνο. Θυμάμαι μία μέρα που ήταν πολύ δύσκολη, πολύ συναισθηματικά φορτισμένη και κάθε ώρα ήξερα ότι πρέπει να είμαι και κάπου αλλού. Αυτό ήταν πάρα πολύ αγχωτικό, ωστόσο δεν το έκρυψα. Υπάρχουν κι αυτές οι μέρες. Και οι αγχωμένες ημέρες κι αυτές που θα κλάψεις, που θα πεις τα παρατάω! Θα έρθουν και οι απογοητευτικές μέρες, θα υπάρξει και μία μέρα που κάποιο όνειρό σου δε θα πραγματοποιηθεί, that’s ok.

Ένα σχόλιο ή μήνυμα που ξεχωρίζεις ή που να έχει χαραχτεί στο μυαλό σου; 

Θα πω δύο. Αλλά το ένα θα είναι hate comment, που γενικότερα δεν έχω. Ούτε τα σβήνω όμως, τους απαντάω και προσπαθώ να είναι με χιούμορ. Συγκεκριμένα είχε πει ένας «Τι να μας πεις και εσύ πλουσιοκόριτσο που τα είχες όλα έτοιμα;» και ήμουν σε φάση ‘What?!’, του απαντάω και μου κάνει πάλι, «ναι, ναι καλά, ξέρουμε». Τι ακριβώς ξέρεις; Είμαι οικονομικά ανεξάρτητη από τους γονείς μου από τα 22.

Το θετικό σχόλιο που έχω κρατήσει είναι ένα γενικό μήνυμα ότι τους χαλαρώνω. Δεν ξέρω, προσωπικά νομίζω ότι έχει αρκετό νεύρο όλο αυτό για να το δει κάποιος και να χαλαρώσει. *γέλια*

Είναι ο τρόπος που τα παρουσιάζεις, η φωνή σου, οι λέξεις που χρησιμοποιείς…

Να πω ότι με τη φωνή μου δεν τα πήγαινα καθόλου καλά. Θυμάμαι ήθελα να παραγγείλω παλιά με την κολλητή μου πίτσες και μου απάντησε η κυρία στο τηλεφωνικό κέντρο «Μήπως είναι η μαμά ή ο μπαμπάς εκεί να κάνουμε μία επιβεβαίωση;». Σε φάση, είμαι 19 χρονών, σε παρακαλώ πίτσα θέλω, δε θέλω κάτι περίεργο!

Τι θα έλεγες στην 20χρονη Χαρά πριν 5 χρόνια και τι στην Χαρά σε 5 χρόνια, στα 30;

Στη Χαρά πριν από 5 χρόνια που ήταν στα χαμένα, θα της έλεγα «εμπιστεύσου τις επιλογές σου»! Δεν ξέρω αν θα με πίστευε η αλήθεια είναι γιατί ήμουν εντελώς στα χαμένα. Έκανα πράγματα που μετά από χρόνια είδα ότι με διαμόρφωσαν ως χαρακτήρα. Έκανα πράγματα που δεν τα καταλάβαινα, οπότε θα της έλεγα να εμπιστευτεί τις επιλογές της.

Στη Χαρά σε πέντε χρόνια, αν μπορούσα να της μιλήσω θα της έλεγα πες μου πού είσαι και τι κάνεις. ΧΑΧΑ! Θα της έλεγα ότι ελπίζω να είσαι χαρούμενη, καλά και δημιουργική. Δε θα ζητούσα τους αριθμούς του τζόκερ, αλλά ελπίζω πραγματικά ότι δε θα έχουν έρθει τα πάνω κάτω. Αν και τώρα που το σκέφτομαι δεν είναι μακριά τα 5 χρόνια… 

Έχεις δει αλλαγή στην καθημερινότητά σου απ’ όταν ξεκίνησες; Τι σκέφτεσαι να κάνεις όταν τελειώσει η χρονιά;

Πολύ δύσκολη ερώτηση. Με ρωτάνε γενικά από τώρα «τι θα κάνεις του χρόνου;» και λέω παιδιά, καθίστε να τελειώσει όλο αυτό, να βγούμε αλώβητοι από τις 365 μέρες και το ξανασκεφτόμαστε. Πιστεύω θα έχουν αλλάξει πολλά πράγματα. Δηλαδή έχουν περάσει 131 μέρες από τότε που ξεκίνησε, που δεν είναι πολλές, αλλά μου φαίνεται ότι έχουν αλλάξει πολλά πράγματα στη ζωή μου και θα συνεχίσουν να αλλάζουν. 

Σου αρέσουν αυτές οι αλλαγές;

Πάρα πολύ. Ωστόσο, τελείως ειλικρινά, στις διαπροσωπικές μου σχέσεις δεν έχει αλλάξει κάτι. Στη δουλειά σίγουρα τρώω καζούρα, αλλά οκ. Στην αρχή ας πούμε αγχωνόμουν ότι αν δεν έχω να κάνω κάτι μέσα στην ημέρα, τι θα δείξω; Και ο Θάνος μου έλεγε slow down, γιατί δουλεύουμε και οι δύο, δε γίνεται κάθε μέρα να έχεις γεμάτη μέρα. Και είχε απόλυτο δίκιο. Στο μόνο που έχω δει μία μικρή αλλαγή είναι ότι λίγο με αναγνωρίζουν στο δρόμο. Το οποίο ήταν πάρα πολύ περίεργο στην αρχή, αλλά το καλό είναι πως όσοι με προσεγγίζουν, δεν το κάνουν με τον άσχημο τρόπο.

Το περίμενες όταν ξεκίνησες;

Καθόλου, καμία σχέση. Το σκεφτόμουν ότι… ξέρεις κάτι; Θα φας δούλεμα στη δουλειά, οκ, πάμε παρακάτω! Μετά έλεγα εντάξει, πόσα views να έχει; 2000 το καθένα; Μια χαρά θα είναι, θα το κάνω κάθε μέρα κι όπου βγει. Μέχρι εκεί το είχα σκεφτεί. 

Δεν ξέρω πού θα καταλήξει, αλλά έχω ξεκινήσει τώρα μία ιδέα πιλοτικά. Έχουμε καινούριο concept που θα λέγεται POV Vlogs for a good cause. Πηγαίνω εθελοντικά σε μία MKO, το Genesis, που μαγειρεύει για άστεγους και άπορους της Αθήνας, κι έπειτα μοιράζουμε το φαγητό, το οποίο μάλιστα είναι vegan. Γιατί λοιπόν να μην αξιοποιήσω αυτή την πλατφόρμα για κάτι κοινωφελές; Να έρθει ας πούμε μία εταιρεία να πει ότι θα δώσω τα supplies για ένα μήνα στο Genesis κι ας κάνουν μία αναφορά στο Vlog. Εντελώς ανταλλακτικά! Δεν ξέρω αν θα υπάρξει ανταπόκριση – γιατί και οι εταιρείες έχουν τη δική τους ατζέντα – αλλά θα ήθελα να καταλήξει κάπου ωραία. Όχι μόνο σε προσωπικό επίπεδο, αλλά να κάνουμε κάτι καλό γενικά. 

@chara_kontochristou 💚 Genesis Hellas 💚 #charakontochristou #volunteer #volunteering #veganfood #veganrecipe #dayinyour20s #dayinmylife #greekvlogger #dailytiktoks #athensvlog ♬ Wes Anderson-esque Cute Acoustic – Kenji Ueda

Κάτι που δεν ξέρουμε για σένα; Κάποιο guilty pleasure;

Κάτι που δε γνωρίζει πολύς κόσμος αλλά στη δουλειά το αξιοποιούν στο έπακρο, είναι ότι είμαι καλλιγράφος! Το έχω από πολύ μικρή. Στο Art of Motion ήμουν ο άνθρωπος που είχα το score board. Guilty pleasure… το My Style Rocks τώρα τελευταία. Το άλλο που δεν είναι τόσο κρυφό, μου αρέσει πάρα πολύ η Formula 1. 

Κάτι τελευταίο. Γιατί έβγαλες chinchilla το αμάξι;;;

Δεν είναι από το τραγούδι του SNIK. Το όνομα βγήκε όταν βλέπαμε κάτι βιντεάκια όπου ήταν ένα καλό και χνουδωτό chinchilla και του έβαζαν να κρατάει πραγματάκια. Ψάχναμε ένα όνομα για το αμάξι, γιατί ονοματίζω τα πάντα – ας πούμε έχουμε ονοματίσει και το σπίτι μας που το λέμε H.O.PE. (House of penguins) –  και το βρήκαμε στο chinchilla. 

Αυτό που θα κρατήσω εγώ από τη Χαρά είναι η θετικότητά της. Μου έδειξε ότι οι ζωές όλων μας είναι ξεχωριστές, γιατί εμείς τις κάνουμε. Εκείνη επιλέγει να ζει την κάθε ημέρα της και όχι απλά να τη… βγάζει. Αυτή λοιπόν είναι μόνο η αρχή για τη Χαρά και τα comforting POVs της αλλά και οτιδήποτε άλλο δημιουργικό κάνει στη ζωή της. Είμαι σίγουρη ότι θα φτάσει πολύ ψηλά! 

Ευχαριστούμε πολύ Χαρά, γι’ αυτή την υπέροχη συνέντευξη! 

OUR20s

ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Η Durex αναδεικνύει τα διαχρονικά ταμπού του σεξ στην Ελλάδα, μέσα από τη συμμετοχή της στο TedxAthens!

DIGITAL

Καθηγητής του Γεωπονικού διδάσκει αγένεια και σεξισμό σε ταμεία, λογικά ξέρει από παιδεία!

DIGITAL

Κάπως έτσι μοιάζει ο «τέλειος άντρας» και η «τέλεια γυναίκα», σύμφωνα με την τεχνητή νοημοσύνη!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET