ΕΛΛΑΔΑ

Χαλκιδική: Καταδυτικό κέντρο δίνει πτυχίο γοργόνας, ένα όνειρο γίνεται πραγματικότητα!

Plan A: να διαβάσω Plan B: να γίνω γοργόνα!

Αλεξάνδρα Κουτσούκου

22 Αυγούστου, 2022

Είτε ήταν η Άριελ είτε οι Cleo, Rikki, Emma από το ‘H20: Just Add Water’, το σίγουρο είναι ότι σαν παιδί είχες τουλάχιστον μια γοργόνα πρότυπο που καθόρισε τον τρόπο με τον οποίο περνούσες την ώρα σου στην παραλία. Ή για την ακρίβεια, που συνεχίζεις να περνάς τις ώρες σου στην παραλία.

(Υπάρχει μια ξεχωριστή θέση στην κόλαση για όσους προτιμούν να κάνουν ηλιοθεραπεία από το να παίξουν γοργόνες στη θάλασσα!)

Για όσους λοιπόν πιστεύουν ότι οι γοργόνες είναι μυθικά πλάσματα που δεν έζησαν ποτέ στη Γη, το παρακάτω πτυχίο είναι η απόδειξη που θα τους βγάλει λάθος. Από την άλλη, είναι και η ευκαιρία για όλους εμάς να κάνουμε πραγματικότητα τα όνειρά μας όπως το να πάρουμε πτυχίο να γίνουμε κι επίσημα γοργόνες και να ζήσουμε το παραμύθι μας.

Το ‘OURANOUPOLI Scuba Diving Center by EYPHORIA‘ της Χαλκιδικής θα είχε πρώτη θέση στο μηχανογραφικό μας αν ήταν σχολή. Δεν είναι όμως, πράγμα που δεν το σταματά από το να προσφέρει mermaid lessons και στη συνέχεια «πτυχίο» σε όποι@ γίνει εξπέρ στο κολύμπι αλά γοργόνα style

Τα εν λόγω μαθήματα στα οποία δίναμε το παρόν ακόμα και 8 το πρωί (σε αντίθεση με άλλα), γίνονται από τις εκπαιδεύτριες του κέντρου, Γερασιμούλα Σταύρου και Μαρία Αναστασίου, οι οποίες μίλησαν στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 FM» για το παράδοξο πιστοποιητικό που προσφέρουν.

«Ανάμεσα σε μια σειρά προγραμμάτων που παρέχουμε στο καταδυτικό κέντρο ‘Scuba Diving Center by EYPHORIA’ και αφορούν στην εκμάθηση κολύμβησης, είναι και αυτό με το μονοπέδιλο. Στην ουσία είναι το μισό κάτω μέρος μιας γοργόνας, όπου μπαίνουν τα πόδια σε ένα πέδιλο που αναγκάζει τον χρήστη του να κινείται έχοντας ενωμένα τα πόδια του».

Οι ίδιες σημείωσαν πως αυτό το καλοκαίρι έχουν δώσει δεκάδες πτυχία, ένα εκ των οποίων πήγε σε μια 72χρονη γυναίκα. Αυτό μπορεί κάποιος να το κατεβάσει μέσω συγκεκριμένης εφαρμογής στη συσκευή του κινητού του ή να παραλάβει ένα τυπωμένο πιστοποιητικό από τον παγκόσμιο οργανισμό καταδύσεων PADI.

Κι αν πιστεύεις ότι η είδηση για αυτό το εναλλακτικό πτυχίο ήρθε τυχαία στη ζωή σου τώρα – λίγο πριν μπει ο Σεπτέμβρης και στη συνέχεια το νέο εξάμηνο… νόου ιτ ντιντ νοτ. Αν το πρώτο πλάνο, γνωστό ως «διάβασμα», δε δουλέψει, σου έχουμε σοβαρό, ευχάριστο και καθόλου κουραστικό back up plan.

Ο αριθμός των μαθημάτων που απαιτούνται εξαρτάται από το επίπεδο του κάθε εκπαιδευόμενου, με το μέσο όρο να είναι 2-3 μέρες, όπου δουλεύεται κυρίως η τεχνική του να κολυμπάς με ενωμένα πόδια. Όπως εξηγεί η κ. Σταύρου:

Η κολύμβηση με την ουρά είναι πολύ διαφορετική από τον συνήθη τρόπο που έχουμε μάθει να κολυμπάμε με τα δυο μας πόδια πάνω – κάτω. Στην περίπτωση της κολύμβησης γοργόνας, η κίνηση γίνεται ενιαία, οπότε μπαίνουμε σε μια διαδικασία να μάθουμε τη σωστή τεχνική και να χρησιμοποιεί ο ενδιαφερόμενος τον κορμό και τα χέρια.

Το καταδυτικό κέντρο στην Ουρανούπολη είναι ένα από τα τρία πανελλαδικά που παρέχει την πιστοποίηση του παγκόσμιου οργανισμού και τέλος πάντων this is your sign να ζήσεις το παραμύθι σου με τη διαφορά ότι εσύ δε θες να αποκτήσεις πόδια, αλλά ουρά!

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Απεργία Πέμπτης (21/9): Χωρίς Μετρό και ΗΣΑΠ όλο το 24ωρο – Πώς θα κινηθούν τα λεωφορεία!

ΕΛΛΑΔΑ

Youth Pass: Καθυστερεί το επίδομα των νέων – Πότε ανοίγει τελικά η πλατφόρμα!

ΕΛΛΑΔΑ

Λέσβος: Σκυλάκι πέθανε από φόλα μέσα σε σχολείο, μέχρι εκεί φτάνει ο πολιτισμός κάποιων!

TECH NEWS

H νέα λειτουργία του Google Maps για να βάλεις σε τάξη τις αποθηκευμένες τοποθεσίες σου!

ΕΛΛΑΔΑ

Κοπέλα δέχτηκε επίθεση από άγνωστο στον σταθμό Ομόνοιας και δεν αντέδρασε κανείς!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET