ΕΛΛΑΔΑ

«Blue Monday» σήμερα | Και Δευτέρα και η πιο καταθλιπτική μέρα του χρόνου!

Δεν νομίζω να διαφωνήσει κανείς ότι η Δευτέρα είναι γενικότερα η χειρότερη μέρα της βδομάδας. Είναι η μέρα ακριβώς μετά από ένα χαρούμενο Σαββατοκύριακο ή τέλος πάντων ένα διήμερο δίχως δουλειά ή σχολή με ύπνο και χαλάρωση. Η συγκεκριμένη Δευτέρα, όμως, διαφέρει από τις άλλες κι είναι ακόμη πιο μελαγχολική. Σήμερα, σύμφωνα με τους επιστήμονες, […]

Θεώνη Σταματοπούλου

16 Ιανουαρίου, 2017

Δεν νομίζω να διαφωνήσει κανείς ότι η Δευτέρα είναι γενικότερα η χειρότερη μέρα της βδομάδας. Είναι η μέρα ακριβώς μετά από ένα χαρούμενο Σαββατοκύριακο ή τέλος πάντων ένα διήμερο δίχως δουλειά ή σχολή με ύπνο και χαλάρωση. Η συγκεκριμένη Δευτέρα, όμως, διαφέρει από τις άλλες κι είναι ακόμη πιο μελαγχολική.

Σήμερα, σύμφωνα με τους επιστήμονες, είναι η πιο καταθλιπτική μέρα του χρόνου και αποκαλείται Blue Monday. Αν είχες μία δυσκολία να σηκωθείς σήμερα από το κρεβάτι, νιώθεις μία μελαγχολία ή κούραση, η συγκεκριμένη Δευτέρα οφείλεται γι’ αυτό.

Εδώ κι αρκετά χρόνια, η τρίτη Δευτέρα του Ιανουαρίου, έχει καθιερωθεί ως Blue Monday και είναι η πιο καταθλιπτική μέρα του χρόνου παγκοσμίως. Η ιδέα δημιουργήθηκε για πρώτη φορά το 2005, όταν ο ακαδημαϊκός Δρ. Κλιφ Αρνάλ, χρησιμοποίησε μία εξίσωση για να αποδείξει πως η συγκεκριμένη μέρα του χρόνου έχει αυτή την «καταθλιπτική» ιδιαιτερότητα.

Πώς κατέληξε λοιπόν σε αυτό το συμπέρασμα και ποιος ήταν ο συλλογισμός του; Λίγο ο άσχημος καιρός του Ιανουαρίου, λίγο η θλίψη μας που τα Χριστούγεννα και οι γιορτές πέρασαν, λίγο που σπαταλήσαμε χρήματα για δώρα και διακοπές, λίγο το διάστημα που μας χωρίζει από τις επόμενες γιορτές, συνθέτουν σύμφωνα με τον επιστήμονα αυτό το έντονο ψυχολογικό φορτίο αυτής της μέρας.

Είναι, επομένως, η πρώτη μέρα του χρόνου όπου οι άνθρωποι συνειδητοποιούν ότι βρίσκονται εκτός των στόχων και της πραγματικότητας, με αποτέλεσμα να πέφτουν σε μελαγχολία. Η θεωρία του Δρ. Κλιφ Αρνάλ, στηρίζεται κι από την διατροφολόγο Άλισον Κλαρκ, όπου προτείνει αυτή την περίοδο του χρόνου να αποφεύγεται η υπέρμετρη χρήση καφεΐνης και ζάχαρης.

Υπάρχει, ωστόσο, και μία μεγάλη μερίδα επιστημόνων που θεωρούν ότι οι υπολογισμοί και η εξίσωση του Δόκτωρα, είναι άκυροι και ότι ο συλλογισμός του δεν προσπαθεί παρά να παραπλανήσει τον κόσμο.

Όπως κι αν έχει, το μόνο που μπορείς να κάνεις όχι μόνο την σημερινή μέρα αλλά και όλες τις υπόλοιπες, είναι να κάνεις πράγματα που σου ανεβάζουν τη διάθεση, που αγαπάς και που σε κάνουν να χαμογελάς. Στο κάτω κάτω, μία Blue Monday είναι και θα περάσει!

https://www.youtube.com/watch?v=vyjNCFje8bc

 

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Μαρούσι: 8 χρόνια φυλακή στη 18χρονη που σκότωσε τη φίλη της – Θέλει να περάσει Ιατρική!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2023 | Οι προτεινόμενες απαντήσεις στα Λατινικά Προσανατολισμού

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2023 | Οι προτεινόμενες απαντήσεις στην Πληροφορική Προσανατολισμού

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2023 | Τα θέματα και οι απαντήσεις τους στην Πληροφορική Προσανατολισμού!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2023 | Τα θέματα και οι απαντήσεις τους στη Χημεία Προσανατολισμού!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2023 | Τα θέματα και οι απαντήσεις τους στα Λατινικά Προσανατολισμού!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET