ΕΛΛΑΔΑ

Black Friday | Αυτή είναι η ημερομηνία που «πέφτoυν» οι σούπερ προσφορές φέτος!

Μπορεί να είμαστε ακόμα στις αρχές Σεπτεμβρίου, ωστόσο όλοι γνωρίζουμε ότι ο χρόνος περνάει νεράκι. Για πότε θα φτάσουμε στα Χριστούγεννα, θα αλλάξουμε χρόνο, θα έρθει το Πάσχα και μετά πάλι διακοπές στα νησιά, δεν θα το καταλάβουμε πάλι. Επειδή, παιδιά, ούτε ο Νοέμβριος αργεί, είναι μια καλή στιγμή να ενημερώσουμε για την ακριβή ημερομηνία […]

Neopolis Team

4 Σεπτεμβρίου, 2019

Μπορεί να είμαστε ακόμα στις αρχές Σεπτεμβρίου, ωστόσο όλοι γνωρίζουμε ότι ο χρόνος περνάει νεράκι. Για πότε θα φτάσουμε στα Χριστούγεννα, θα αλλάξουμε χρόνο, θα έρθει το Πάσχα και μετά πάλι διακοπές στα νησιά, δεν θα το καταλάβουμε πάλι.

Επειδή, παιδιά, ούτε ο Νοέμβριος αργεί, είναι μια καλή στιγμή να ενημερώσουμε για την ακριβή ημερομηνία της Μαύρης Παρασκευής, που καταπώς φαίνεται θα γίνει πλέον “έθιμο” και στην χώρα μας, για να βάλουμε και κανά ψιλό στην άκρη.

Ανοίγουμε παρένθεση. Ακριβώς επειδή μιλάμε για εκπτώσεις, υπενθυμίζουμε πως οι ενδιάμεσες εκπτώσεις έχουν πλέον καταργηθεί, μετά από έξι χρόνια θεσμοθέτησης τους στην ελληνική αγορά. Η απογοητευτική εικόνα και ο κακός τζίρος των καταστημάτων, ήταν οι αιτίες που οδήγησαν τον Εμπορικό Σύλλογο και την Γενική Γραμματεία του Εμπορίου να προχωρήσουν σε αυτή την απόφαση. Κλείνουμε την παρένθεση.


Για την ιστορία, η Black Friday ξεκίνησε από τις ΗΠΑ και η επιτυχία που γνώρισε ήταν τόσο μεγάλη, γι’αυτό και υιοθετήθηκε και από άλλες χώρες. Αποτελεί στην ουσία ημέρα γιορτής για την αγορά, δεδομένουμε ότι οι καταναλωτές έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν τα προϊόντα που θέλουν σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές, αλλά και οι εμπορικές επιχειρήσεις, από την πλευρά τους, έχουν τη δυνατότητα να σημειώσουν σημαντικούς τζίρους.

Black Friday είναι το ανεπίσημο όνομα της ημέρας που ακολουθεί την Ημέρα των Ευχαριστιών στις Ηνωμένες Πολιτείες, δηλαδή η τέταρτη Παρασκευή του Νοεμβρίου, ημέρα η οποία έχει θεωρηθεί ως η αρχή της περιόδου των Χριστουγεννιάτικων αγορών στην χώρα από το 1952.

Οι περισσότερες μεγάλες επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου ανοίγουν πολύ νωρίς, τα τελευταία χρόνια από τις μεταμεσονύκτιες ώρες, και δίνουν μεγάλες προσφορές. Η Black Friday δεν είναι επίσημη αργία, αλλά η Καλιφόρνια και κάποιες άλλες Πολιτείες τηρούν την αργία της «Ημέρας μετά την ημέρα των Ευχαριστιών» για τους υπαλλήλους της Πολιτείας, συνήθως αντί για μια άλλη ομοσπονδιακή αργία, όπως η Ημέρα του Κολόμβου.

Πολλοί εργαζόμενοι εκτός λιανικής και τα σχολεία έχουν αργία και την ημέρα των Ευχαριστιών και την επόμενη, οπότε μαζί με το Σαββατοκύριακο που ακολουθεί δημιουργείται μια τετραήμερη αργία που αυξάνει τον αριθμό των δυνητικών αγοραστών.

Η Black Friday είναι η ημέρα με τον μεγαλύτερο τζίρο πωλήσεων του έτους στις Ηνωμένες Πολιτείες από το 2005, αν και ειδήσεις, που εκείνη την εποχή ήταν ανακριβείς, την περιέγραφαν ως τέτοια για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Παρόμοιες ιστορίες επανεμφανίζονται κάθε χρόνο αυτή την εποχή, παρουσιάζοντας αγοραστική «υστερία» και έλλειψη αποθεμάτων, δημιουργώντας έτσι μια κατάσταση φαύλου κύκλου ανατροφοδότησης της ζήτησης.


Πότε αναμένεται στην Ελλάδα

Στην Ελλάδα αναμένεται για την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019, παραδοσιακά προς τα τέλη του μήνα, όπου τότε θα σηματοδοτηθεί η έναρξη της εορταστικής περιόδου για τα καταστήματα.

Με το πέρας της Black Friday, θα ακολουθήσει η Cyber Monday, στις 25 Νοεμβρίου, όπου τα καταστήματα διαθέτουν πολλά είδη και προϊόντα τους σε μεγάλες εκπτώσεις.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Σε κατάληψη του Εθνικού και Βασιλικού Θεάτρου προχώρησαν σπουδαστές των Δραματικών Σχολών!

Είναι viral

Άντρας μήνυσε γυναίκα με 3 εκατ. δολάρια, επειδή τον είχε χρόνια στο friendzone!

ΕΛΛΑΔΑ

Μόλις μάθαμε ότι η dream job των Ελλήνων είναι να γίνουν συγγραφείς, it makes sense!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET