fbpx

Bike Athens | 10 λόγοι που το ποδήλατο και η Αθήνα πάνε μαζί!


Γράφει η Κωνσταντίνα Γκολφομήτσου.

Το καλοκαίρι είναι εδώ φέρνοντάς μας ηλιόλουστες στιγμές. Ευκαιρία λοιπόν να αδράξουμε όλα αυτά που προσφέρονται από τις καλοκαιρινές μέρες ή νύχτες. Ένα από αυτά είναι το ποδήλατο!

Δείτε 10 λόγους που θα σας πείσουν να ξεκινήσετε ποδήλατο άμεσα:

#1 Γνωριμίες on the road

Στη χώρα μας, τον τελευταίο καιρό, αρχίζει να γίνεται νέα τάση το ποδήλατο. Επομένως, στους δρόμους θα συναντήσεις νέες παρέες και ομάδες να τριγυρίζουν στην πόλη. Ευκαιρία λοιπόν, για κοινωνικοποίηση! Αν οι επαφές σου με το ποδήλατο είναι λίγες, μπορείς να επισκεφτείς μια Παρασκευή το free-day και να βιώσεις μια μοναδική εμπειρία!

#2 Καύση θερμίδων

Ένα θετικό του ποδηλάτου είναι και η εύκολη καύση θερμίδων. Μιας και στις μέρες μας το junk food πάει και έρχεται, το ποδήλατο είναι μια καλή ευκαιρία να κάψουμε λίπος. Δυνατή αερόβια άσκηση, ευχάριστη, χωρίς κόπο και άγχος. Ένας μέσος άνθρωπος μέσα σε μία ώρα με μία ταχύτητα 15-20 χλμ., άνετα μπορεί να κάψει περισσότερες από 700 θερμίδες, και μιας και έρχεται καλοκαίρι, τι καλύτερο!;

#3 Το πιο «πράσινο» όχημα της πόλης

Το ποδήλατο είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να κρατήσουμε το περιβάλλον μας καθαρό. Μείωση ρύπων, ελάχιστα καυσαέρια και χρειάζεται μόλις το 5% της ενέργειας και των υλικών που απαιτούνται για την κατασκευή ενός αυτοκινήτου. Λιγότερα αμάξια στους δρόμους, άρα λιγότερη ατμοσφαιρική μόλυνση. Go green λοιπόν!

#4 Εξερεύνηση

Είναι το πιο εύκολο μέσο να γυρίσεις την πόλη, να γνωρίσεις νέα μέρη που με το αυτοκίνητο δεν θα τα έβλεπες ποτέ και να εξερευνήσεις τα στενά της Αθήνας. Μπορείς να απολαύσεις την ηρεμία και τη χαλάρωση της βόλτας με το ποδήλατο σε ορεινά και παραθαλάσσια μέρη. Και σκέψου ότι εδώ το καλοκαίρι κρατάει σχεδόν όλο τον χρόνο!

#5 Βελτιώνει την υγεία

Εκτός του ότι θωρακίζει και θεραπεύει την καρδιά, ταυτόχρονα συμβάλλει στην καλύτερη λειτουργία του μυαλού και ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Όλα αυτά δεν τα λέω εγώ, αλλά έρευνες που έχουν γίνει στα Πανεπιστήμια του Vanderbilt αλλά και της Βόρειας Καρολίνα.

#6 Ενισχύει τη σεξουαλική ζωή

Ναι! Ναι! Καλά ακούσατε. Έρευνες στο Πανεπιστήμιο του Cornell έδειξαν πως όσοι άνδρες ασχολούνται με το ποδήλατο έχουν ίδια σεξουαλική ικανότητα με άντρες από 2 έως και 5 χρόνια νεότερους, ενώ στις γυναίκες η εμμηνόπαυση καθυστερεί για παρόμοιο χρονικό διάστημα. Χμ… ας το ξανασκεφτούμε λοιπόν το ποδηλατάκι!

#7 Λόγοι εξυπηρέτησης

Μιας και ο καιρός στη χώρα μας ευδοκιμεί, γιατί να ταλαιπωρηθούμε μέσα στο αμάξι ή το λεωφορείο, ενώ μπορούμε άνετα και ευχάριστα να φτάσουμε στον προορισμό μας, να είμαστε στην ώρα μας και να μην εγκλωβιστούμε μέσα στο κυκλοφοριακό άγχος της πόλης.

#8 Για πάντα νέος

Πανεπιστημιακές έρευνες έχουν δείξει πως η άσκηση με ποδήλατο προστατεύει το δέρμα μας από τις βλαβερές συνέπειες της υπεριώδους ακτινοβολίας και μειώνει τα σημάδια της γήρανσης. Παράλληλα, αυξάνεται η κυκλοφορία του αίματος, οξυγονώνεται ο εγκέφαλος, την ίδια ώρα αποβάλλονται προς τα έξω βλαβερές τοξίνες και βελτιστοποιείται η παραγωγή κολλαγόνου που σημαίνει μείωση ρυτίδων.

#9 Φέρνει ευτυχία

Η ποδηλασία είναι αρκετά αγχολυτική και αποβάλλει τις ανησυχίες. Κατά τη διάρκεια της ποδηλασίας, απελευθερώνονται οι ενδορφίνες που θεωρούνται οι ορμόνες της ευτυχίας, πράγμα που μας κάνει να αισθανόμαστε υπέροχα. Η ποδηλασία είναι μια μορφή άσκησης, τόσο αποτελεσματική στην καταπολέμηση του άγχους και της κατάθλιψης που αρκετοί ασθενείς μπόρεσαν να μειώσουν ή ακόμη και να σταματήσουν τη λήψη φαρμάκων.

#10 Η αίσθηση της ελευθερίας

Τα λόγια εδώ είναι περιττά , αφού το να είσαι πάνω σ’ ένα ποδήλατο δε συγκρίνεται με τίποτα άλλο, ειδικά το καλοκαίρι!

 

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET