fbpx

Μπαχαλάκηδες μπαίνουν στο ΕΜΠ, τα κάνουν όλα λίμπα σε γραφεία φοιτητικής παράταξης!


Βομβαρδισμένο τοπίο θύμιζαν το πρωί της Παρασκευής (1/3) τα γραφεία της φοιτητικής παράταξης ΠΑΣΠ. 

Πιο συγκεκριμένα, μπαχαλάκηδες παραβίασαν την κεντρική είσοδο του ΕΜΠ, μπούκαραν μέσα και κατέστρεψαν κυριολεκτικά τα πάντα. Γραφεία, παράθυρα, βιβλιοθήκες, ακόμα και κλιματιστικά.

Όπως αναφέρει στην (παρακάτω) ανακοίνωσή του το τμήμα Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών της ΠΑΣΠ, είναι η τέταρτη φορά τα τελευταία χρόνια που αντιμετωπίζουν αυτό το θέαμα και το ερώτημα που γεννάται σε αυτές τις περιπτώσεις είναι η ασφάλεια των φοιτητών από τους υπεύθυνους φύλαξης.

Πάντως, όσον αφορά την εν λόγω επίθεση στις αίθουσες της ΠΑΣΠ στο Πολυτεχνείο, οι ίδιοι δηλώνουν άγνοια!

Εμείς λοιπόν ήρθαμε σε επικοινωνία με φοιτητές της φοιτητικής παράταξης και οι φωτογραφίες που μας έστειλαν είναι πραγματικά αποτρόπαιες.

Αν αφήσουμε στην άκρη κόμματα, παρατάξεις και ιδεολογίες, η παραβίαση του χώρου είναι ένα θλιβερό γεγονός. 

 

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΠΑΣΠ Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών:

Σε καιρούς που έννοιες όπως πολιτική, φοιτητικός συνδικαλισμός και γενικότερα συμμετοχή στα κοινά προκαλούν αποστροφή σε μια μεγάλη δυστυχώς μερίδα της κοινωνίας, έχουμε κάνει συνειδητή επιλογή ως ΠΑΣΠ ΕΜΠ να πάμε κόντρα στο ρεύμα. Να πάμε κόντρα σε λογικές που αντιτίθενται σε κάθε προσπάθεια αλλαγής και εκσυγχρονισμού του ελληνικού Πανεπιστημίου, να πάμε κόντρα φωνές που με όπλο το λαϊκισμό κρατάνε τους Φοιτητικούς Συλλόγους όμηρους ιδεοληψιών και κατεστημένων. Ταυτόχρονα έχουμε επιλέξει να είμαστε απέναντι από εκείνους που θεωρούν τη Τριτοβάθμια Εκπαίδευση προνόμιο των λίγων και με την απάθειά τους συμβάλλουν καθοριστικά στην αποπολιτικοποίηση των νέων και της κοινωνίας γενικότερα.

Σε ένα περιβάλλον λοιπόν που εδώ και χρόνια είναι τοξικό και πολύ περισσότερο απομακρύνει παρά ενθαρρύνει τον οποιονδήποτε υγιώς σκεπτόμενο πολίτη να ασχοληθεί ενεργά με τα κοινά, έχει δυστυχώς παγιωθεί ένα καθεστώς ανοχής σε διάφορα φαινόμενα βίας και εγκληματικότητας όπου με πρόσχημα πολιτικές διαφωνίες υιοθετούνται πρακτικές που ουδεμία σχέση έχουν με τη πεποίθησή μας πως τα Πανεπιστήμια αποτελούν χώρους ελεύθερης έκφρασης βασισμένης στις αξίες της Δημοκρατίας.

Καμία έκπληξη επομένως δεν μας προξένησε το θέαμα που αντικρίσαμε το πρωί της Παρασκευής 1/3 στα Γραφεία μας, όπου οι «γνωστοί-άγνωστοι» είχαν παραβιάσει τη κεντρική είσοδο και από εκεί και πέρα κατέστρεψαν ότι βρήκαν μπροστά τους: γραφεία, παράθυρα, βιβλιοθήκες, ακόμα και κλιματιστικά! Μιλάμε για έναν χώρο στον οποίο χαράσσεται καθημερινά η πολιτική της οργάνωσής μας και ένα χώρο που αποτελεί σημείο αναφοράς για δεκάδες φοιτητές του Ιδρύματός μας ο οποίος βρίσκεται για 4η φορά τα τελευταία χρόνια (!) στο έλεος επιθέσεων, κλοπών και βανδαλισμών. Καμία έκπληξη όμως δεν μας προκάλεσαν και οι απαντήσεις που αναζητήσαμε από τους υπεύθυνους φύλαξης του Ιδρύματος οι οποίοι δήλωσαν άγνοια για το γεγονός της επίθεσης!

Τα τελευταία χρόνια έχουμε κοινωνήσει με κάθε τρόπο από τη μεριά μας το ζήτημα στη Πρυτανεία του Ιδρύματός μας, η οποία όπως φαίνεται προτιμά να υποβαθμίζει και να αποσιωπά τέτοιου είδους περιστατικά για λόγους που ούτε γνωρίζουμε και ούτε μας αφορούν στο ελάχιστο. Ωστόσο τα ερωτήματα που αφορούν την ασφάλεια κάθε φοιτητή εντός του Ιδρύματος είναι αμείλικτα και σε καμιά περίπτωση δεν είμαστε διατεθειμένοι να ακολουθήσουμε τη λογική διαχείρισης της Διοίκησης του ΕΜΠ που φαίνεται να περιμένει να θρηνήσουμε πρώτα θύματα προτού αναλάβει την ευθύνη να προστατέψει τους χιλιάδες φοιτητές και τις ίδιες τις υποδομές του Ιδρύματος.

Επειδή όμως τελευταία έχει ανοίξει και μια τεράστια κουβέντα περί ασύλου, δηλώνουμε κατηγορηματικά υπέρμαχοι ενός ακαδημαϊκού ασύλου που θα διασφαλίζει την ελεύθερη έκφρασηκάθε φοιτητή μέσα στο Πανεπιστήμιο και το σεβασμό στις αξίες και τα ιδανικά της Δημοκρατίας. Αρνούμαστε να κλείσουμε τα μάτια και να προσποιηθούμε πως τέτοιες επιθέσεις «είναι λογικό να συμβαίνουν λόγω πολιτικών διαφωνιών» και να ρίξουμε νερό στο μύλο των ακροδεξιών φωνών και των εκφραστών τους στα Πανεπιστήμια οι οποίοι μιλάνε για κατάργηση του ασύλου.

<Από τη πλευρά μας ως ΠΑΣΠ ΕΜΠ δηλώνουμε ξεκάθαρα πως σε πείσμα όσων μας στοχοποιούν πολιτικά, θα συνεχίσουμε τον διαρκή αγώνα μας για ένα Πανεπιστήμιο σύγχρονο, ανοιχτό και δημοκρατικό με όπλο τις ιδέες, τις θέσεις και τις προτάσεις μας. Όσοι πιστεύουν πως με τέτοιες ενέργειες μπορούν να αναστείλουν τη δραστηριότητά μας αγνοούν πως τα βάζουν με μια μεγάλη μερίδα φοιτητών που σε πείσμα των καιρών στηρίζουν ενεργά και γίνονται συμμέτοχοι στον αγώνα μας για την επικράτηση της λογικής! Με όλους αυτούς στο πλάι μας, δεν έχουμε να φοβόμαστε τίποτε και κανέναν!

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET