BINGE WATCHING

Οι αξέχαστες βραζιλιάνικες σαπουνόπερες που όλοι βλέπαμε μικροί!

Καλά τα τούρκικα και τα κυπριακά σήριαλ που βλέπουμε τώρα αλλά σαν τις βραζιλιάνικες σαπουνόπερες δεν έχει! Δεν υπάρχει παιδί που γεννήθηκε την δεκαετία του ’90 και δεν έχει δει έστω και μία βραζιλιάνικη ή αργεντίνικη σαπουνόπερα. Άπειρα καλοκαιρινά μεσημέρια χαραμίζαμε μπροστά από μία τηλεόραση για να δούμε την Σοράγια ή την Χουάνα την Παρθένα. […]

Default avatar

Guest Author

9 Φεβρουαρίου, 2017

Καλά τα τούρκικα και τα κυπριακά σήριαλ που βλέπουμε τώρα αλλά σαν τις βραζιλιάνικες σαπουνόπερες δεν έχει! Δεν υπάρχει παιδί που γεννήθηκε την δεκαετία του ’90 και δεν έχει δει έστω και μία βραζιλιάνικη ή αργεντίνικη σαπουνόπερα. Άπειρα καλοκαιρινά μεσημέρια χαραμίζαμε μπροστά από μία τηλεόραση για να δούμε την Σοράγια ή την Χουάνα την Παρθένα. Δεν μας ενδιέφερε που άλλα έλεγαν και αλλιώς κινούσαν τα χείλη τους ή το ψεύτικο κλάμα που έριχναν οι πρωταγωνιστές… μην σας πω για αυτά τα βλέπαμε κιόλας!

1. Η Μαρία της Γειτονιάς

Μα ποια άλλη θα μπορούσε να είναι στην κορυφή της λίστας μας; Το χαρούμενο και δημιουργικό αυτό κορίτσι αποτέλεσε πρότυπο για όλες μας μία περίοδο. Κυκλοφορούσαμε όλες με καπέλα και μιλούσαμε σε όλη τη γειτονιά για να μας αγαπήσουν και εμάς σαν την Μαρία. Και φυσικά, δεν ξεχνάει κανείς μας τα δολοφονικά βλέμματα και τις ατάκες της Σοράγια!

2. Kρυφά πάθη

Μπορεί να μην είναι και από τις πιο γνωστές μεξικάνικες σαπουνόπερες αλλά σίγουρα όσες την βλέπαμε είχαμε ερωτευτεί τους τρεις πρωταγωνιστές και όσα αγόρια την παρακολουθούσαν είχαν πέσει στα πατώματα (ή είχαν φτάσει στα ουράνια ) για τις κοπέλες που έπαιζαν.

3. Εσμεράλδα

Η αγαπημένη μας τυφλή βραζιλιάνα σίγουρα σας έχει κάνει να μείνετε πολλά μεσημέρια μέσα ή να γυρίσετε πιο νωρίς από τη θάλασσα. Τα τοπία ωστόσο που βλέπαμε μέσα από αυτήν την σαπουνόπερα δεν συγκρίνονται.

4. Ρουμπί

Η φλογερή Ρουμπί μας έκαιγε κάθε μεσημέρι από την συχνότητα του Alpha. Έκλεψε τον άντρα της κολλητής της, φέρθηκε άσχημα στην αδερφή της και έκλεισε την πόρτα στον πραγματικό έρωτα αλλά και πάλι κανείς μας δεν την εγκατέλειψε!

5. Χουάνα η Παρθένα

Μπορεί να μας φαίνεται τώρα γελοίο αλλά τότε μας είχε εντυπωσιάσει το γεγονός ότι παρόλο που έμεινε έγκυος ισχυριζόταν ότι ήταν παρθένα. Στην πραγματικότητα ωστόσο ήταν μία ανήλικη που εξαιτίας ιατρικού λάθους έπιασε παιδί με τεχνητή γονιμοποίηση.

6. La patrona

Η φτωχή αλλά αποφασισμένη πρωταγωνίστρια του La Patrona κατάφερε να μπει στο πλούσιο εχθρικό σπίτι να μαγέψει όλον τον καλό κόσμo, να τους πείσει ότι πέθανε και να γίνει σαν άλλο πρόσωπο το αφεντικό, όπως φυσικά προστάζει και ο τίτλος του σήριαλ!

7. Παολίνα

Μακράν το βραζιλιάνικο που έχει σημαδέψει κάθε τηλεθεατή που το έχει παρακολουθήσει, εμού συμπεριλαμβανομένης. Μια σειρά τόσο απολαυστική, που θα μπορούσε εκτός από δράμα να είναι οικογενειακή κωμωδία. Η πλοκή είναι σχετικά απλή, καμία σχέση με το «Πόλεμος και Ειρήνη» της Μαρίας της γειτονιάς: Η Πάολα βρίσκει την σωσία της (που αποδεικνύεται πως είναι η δίδυμη αδερφή της) και την αντικαθιστά στο σπίτι και στον άντρα της, ενώ η κυρία κάνει την ζωάρα της.

8. Κορίνα η Αγριόγατα

Ίσως είναι η μόνη σειρά από την Βενεζουέλα που προβλήθηκε ποτέ στην ελληνική τηλεόραση. Η δυναμική Κορίνα κάνει δύο δουλειές για να επιβιώσει και τελικά παντρεύεται έναν πλόυσιο μηχανικό και ζουν τον παράφορο έρωτα τους παρά τις αντιξοότητες.

9. Mαρία, Αγγελέ μου

Η αγαπητή Μαριτσούι έζησε τη ζωή της σε ένα ορφανοτροφείο μετά το θάνατο της μητέρας της και παρά το γεγονός ότι την μεγάλωσε ένας ιερέας το σκάει από εκεί και μπλέκεται σε συμφορές που την καταδικάζουν σε φυλάκιση. Παρόλα αυτά, όπως και σε κάθε άλλη σαπουνόπερα, ο έρωτας της χτυπά την πόρτα και για πρώτη φορά βλέπουμε στις οθόνες μας ψυχίατρο να ερωτεύεται μια καταζητούμενη.

10. Μιλάγκρος

Παρά τα πρότυπα της Μπάρμπι και της γλυκιάς κοπελίτσας που ξέραμε, η Μιλάγκρος έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα αυτής της γυναίκας και να παρουσιάσει μία πιο ατίθαση πλευρά. Μέχρι και στους τίτλους της αρχής έπαιζε ποδόσφαιρο.

11. Σαρίτα, είσαι η ζωή μου

Η Σαρίτα ή αλλιώς Μαϊμού κατάφερε να επιβιώσει παρά τον θάνατο των γονιών της και την έλλειψη φίλων και φυσικά χρημάτων. Ο έρωτας δεν λείπει και από αυτό το σήριαλ αλλά πιο πολύ μας ξετρελαίνει το γεγονός ότι ήταν οδηγός της Φόρμουλα 1.

 

FUN ZONE

EVENTS

Το Red Bull Dance Your Style έρχεται στην πλατεία του Δημοτικού Θεάτρου στον Πειραιά!

BINGE WATCHING

Binge watch στην τριλογία του ‘The Bachelor’ μπορείτε να κάνετε από σήμερα στο Netflix!

EVENTS

Η KINITRO έρχεται με το Labyrinth of Trainings για να δημιουργήσει έναν κόσμο ισότητας χωρίς περιορισμούς

BINGE WATCHING

Μην περιμένετε την 3η σεζόν του Euphoria πριν το 2025, δε θα έρθει!

EVENTS

Στο AthensPride 2023 στις 10 Ιουνίου φωνάζουμε «Μια φορά και έναν καιρό…διεκδίκησα και πέτυχα»!

EVENTS

To Σymposio Festival επιστρέφει στις 28 Μαΐου για μία δυνατή συνάντηση γαστρονομίας και μουσικής.

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET