ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Αυτά είναι τα έξι ελληνικά Πανεπιστήμια που συγκαταλέγονται στην ελίτ των Πανεπιστημίων του κόσμου.

Με βάση την κατάταξη της  Quacquarelli Symonds (QS), η Ελλάδα εκπροσωπείται στην λίστα με τα καλύτερα Πανεπιστήμια του κόσμου, από 6 ΑΕΙ της. Αναλυτικότερα, τα Πανεπιστημία αυτά είναι τα εξής: Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο Το Πανεπιστήμιο Πατρών Το Πανεπιστήμιο Κρήτης Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών  Συγκεκριμένα, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο […]

Default avatar

Guest Author

10 Μαρτίου, 2017

Με βάση την κατάταξη της  Quacquarelli Symonds (QS), η Ελλάδα εκπροσωπείται στην λίστα με τα καλύτερα Πανεπιστήμια του κόσμου, από 6 ΑΕΙ της.

Αναλυτικότερα, τα Πανεπιστημία αυτά είναι τα εξής:

  • Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο
  • Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
  • Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο
  • Το Πανεπιστήμιο Πατρών
  • Το Πανεπιστήμιο Κρήτης
  • Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών 

Συγκεκριμένα, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών κατατάσσεται στην «ελίτ» των Πανεπιστημίων αφού βρίσκεται στις θέσεις μεταξύ 151-200 παγκοσμίως στα επιστημονικά πεδία Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής, Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οικονομικής Επιστήμης και στις θέσεις μεταξύ 351-400 στο πεδίο Επιστήμες της Πληροφορικής.  

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, διακρίνεται σε 18 ειδικότητες (από 14 το 2016). Φέτος για πρώτη φορά το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης συγκαταλέγεται και σε 5 νέες  ειδικότητες. Στην ειδικότητα των Επιστημών Βιολογίας κατατάσσεται στην 351-400 θέση,  στην ειδικότητα της Οικονομίας και Οικονομετρίας κατατάσσεται στη 251-300 θέση, στην ειδικότητα των Χημικών Μηχανικών κατατάσσεται στη 201-250, στην ειδικότητα της Νομικής κατατάσσεται στη 251-300 θέση, και στην ειδικότητα της Φαρμακευτικής και Φαρμακολογίας κατατάσσεται στη 201-250 θέση. 

Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο Αθηνών κατέχει την υψηλότερη κατάταξη στην ειδικότητα της μηχανολογίας όπου το κατατάσσει στα κορυφαία 50 πανεπιστήμια παγκοσμίως στην ειδικότητα των Πολιτικών Μηχανικών στην τελευταία κατάταξη του Διεθνούς Πίνακα Κατάταξης Πανεπιστημίων.

Σημειώνεται πως, για τις παραπάνω κατατάξεις λαμβάνονται στοιχεία από βιβλιογραφική βάση επιστημονικών δημοσιεύσεων (Scopus) που αφορούν στην ερευνητική δραστηριότητα που αναπτύσσεται από καθηγητές και ερευνητές των αξιολογούμενων Πανεπιστημίων.  Τέλος, συνυπολογίζονται ο διεθνής χαρακτήρας του Ιδρύματος, και η φήμη του, τόσο στον χώρο της αγοράς, σύμφωνα με 40.643 απόψεις διευθυντών και στελεχών επιχειρήσεων και οργανισμών, όσο και στον ακαδημαϊκό χώρο με τη συμμετοχή 74.651 ακαδημαϊκών.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2024: Πρεμιέρα σήμερα για τα ΕΠΑΛ – Το θέμα που έπεσε στην Έκθεση!

ΕΛΛΑΔΑ

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος δίνει ξανά Πανελλήνιες, στοχεύοντας σε άλλη σχολή φέτος!

ΕΛΛΑΔΑ

Η Αθήνα βγήκε ο καλύτερος ευρωπαϊκός προορισμός για φοιτητές, αφήνοντας πίσω τη Μαδρίτη!

ΕΛΛΑΔΑ

Πώς θα κινηθεί η Γραμμή 1 του μετρό την Τετάρτη (29/5) λόγω τελικού Conference League!

ΕΛΛΑΔΑ

Η Πανσέληνος του Μαΐου θα χαρίσει απόψε διπλό εντυπωσιακό αστρονομικό φαινόμενο!

SPILL THE TEA

Η Camila Cabello αποκάλυψε πότε έκανε σεξ πρώτη φορά χαρακτηρίζοντάς το αργά!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET