PLACES TO BE

«ΑΘΕΝΣ ΝΤΡΑΪΒ-ΙΝ»: H Αθήνα αποκτά το πρώτο της drive-in σινεμά, επιτέλους ρε φίλε!

Επιτέλους, οι προσευχές μας γίνονται πράξη.

Έρχεται σε λίγες ημέρες το πρώτο αθηναϊκό drive-in cinema και προφανώς εμείς οι σινεφίλ σκάσαμε χαμόγελο μόλις το ακούσαμε, με τον ενθουσιασμό μας να μην κρύβεται. Το γεγονός δε, ότι έχει απλωθεί ένα πέπλο μυστηρίου γύρω από αυτό και δε γνωρίζουμε ακόμα λεπτομέρειες παρά μόνο μετράμε αντίστροφα, έχει εξιτάρει την περιέργειά μας και τα λέβελ της ανυπομονησίας μας χτυπάνε ήδη κόκκινο.

Στη φάση που βρισκόμαστε, με τις δραστηριότητες που μπορούμε να κάνουμε να είναι ελάχιστες (περπατήσαμε, φτάνει) είναι πολύ ανακουφιστικές αυτές οι πρωτοβουλίες, χώρια ότι έχουν τρελό ενδιαφέρον τα drive-in cinema, τουλάχιστον έτσι όπως τα έχουμε στο μυαλό μας.

Το πρώτο drive-in εμφανίστηκε πριν πολλά χρόνια και συγκεκριμένα τον Απρίλιο του 1915 στο Μεξικό, όπου είχε την ονομασία Theatre de Guadalupe. Μπορούσε να φιλοξενήσει 700 άτομα αμφιθεατρικά και 40 περίπου αυτοκίνητα, με τη λειτουργία του να σταματάει ένα χρόνο μετά.

Η ιδέα όμως, μπορεί να έσβησε για λίγο αλλά πυροδοτήθηκε ξανά το 1930 στην Αμερική από τον Ρίτσαρντ M. Χόλινγκσχεντ Τζ., με καταγωγή από το New Jersey. Σύντομα τα drive-in cinema εξαπλώθηκαν γρήγορα στην χώρα και ήταν πόλος έλξης μέχρι και τη δεκαετία των ‘60s. Ήταν μάλιστα και top μέρος για πρώτο ραντεβουδάκι, ενώ πολλές οικογένειες πήγαιναν τα παιδιά τους να δουν την ταινία πριν κοιμηθούν, με τις πυτζάμες.

Στην Ελλάδα τα drive-in cinema δεν ήρθαν ποτέ, με κάποιες εξαιρέσεις που πέρασαν και δεν ακούμπησαν, ωστόσο να που η Αθήνα ίσως και να κάνει τη διαφορά σε 17 ημέρες από σήμερα.

Διότι τόσες χρειάζονται για να γίνουν τα εγκαίνια, με τους διοργανωτές να μας έχουν σε αναμμένα κάρβουνα και να μη μας δίνουν καμία πληροφορία. Πρόκειται για το ΑΘΕΝΣ ΝΤΡΑΪΒ-ΙΝ, που στην επίσημη ιστοσελίδα έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση μέχρι εκείνη την ημέρα.

Αν και έχουμε στο μυαλό μας ορισμένα πιθανά σημεία που θα λάβει χώρα το πρώτο σοβαρό αθηναϊκό drive-in cinema, δε σας κρύβουμε ότι βιαζόμαστε να μάθουμε κάτι παραπάνω. Ήδη μας κάνουμε εικόνα να καθόμαστε αραχτοί στο καπό του αυτοκινήτου τρώγοντας ποπ-κορν.

Στο μεταξύ, επειδή όπως είναι λογικό αναμένεται να γίνει χαμούλης και να μην υπάρχει θέση για θέση, η σελίδα ΑΘΕΝΣ ΝΤΡΑΪΒ-ΙΝ  καλεί όσους ενδιαφέρονται να καταχωρήσουν τα στοιχεία τους για να εξασφαλίσουν μία από τις πρώτες θέσεις στον υπαίθριο κινηματογράφο. Εμείς το κάναμε ήδη!

Ας εφοδιαστούμε με υπομονή όμως, κι ας ελπίσουμε ότι περιμένουμε κάτι πολύ καλό.

FUN ZONE

Μουσική

TΙΜΕ: Η Taylor Swift είναι η πρώτη γυναίκα που βγαίνει «Πρόσωπο της Χρονιάς» για 2η φορά!

BINGE WATCHING

Ο ‘Kevin’ απέκτησε αστέρι στο Walk of Fame και η «μαμά» του ήταν εκεί να τον καμαρώσει!

BINGE WATCHING

Η «Φόνισσα» της Εύας Νάθενα είναι ο ελληνικός κινηματογράφος στα καλύτερά του!

PLACES TO BE

Horror Things: Το μεγαλύτερο φεστιβάλ τρόμου επιστρέφει για 6 μοναδικές παραστάσεις!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET