ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ

Αηδία | Σπουδαίος αστροφυσικός παρενοχλούσε σεξουαλικά φοιτήτριες!

Η ανάρμοστη συμπεριφορά διακεκριμένων επιστημόνων και ακαδημαϊκών προς τις γυναίκες συναδέλφους ή φοιτήτριες τους είναι πια ένα συχνό φαινόμενο. Με αφορμή την χθεσινή Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας, δύο πρόσφατα κρούσματα μπήκαν στο μικροσκόπιο. Πρόκειται για τον διάσημο Αμερικανό αστροφυσικό Λόρενς Κράους και τον εξίσου διακεκριμένο Αμερικανό νευροεπιστήμονα, Τόμας Τζέσελ. Τον Φεβρουάριο το Buzzfeed έφερε στο φως […]

Δήμητρα Πραντάλου

9 Μαρτίου, 2018

Η ανάρμοστη συμπεριφορά διακεκριμένων επιστημόνων και ακαδημαϊκών προς τις γυναίκες συναδέλφους ή φοιτήτριες τους είναι πια ένα συχνό φαινόμενο. Με αφορμή την χθεσινή Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας, δύο πρόσφατα κρούσματα μπήκαν στο μικροσκόπιο.

Πρόκειται για τον διάσημο Αμερικανό αστροφυσικό Λόρενς Κράους και τον εξίσου διακεκριμένο Αμερικανό νευροεπιστήμονα, Τόμας Τζέσελ.

Τον Φεβρουάριο το Buzzfeed έφερε στο φως της δημοσιότητας τις κατηγορίες δεκάδων γυναικών που έπεσαν θύματα ανάρμοστης σεξουαλικής συμπεριφοράς από τον Λόρενς Κράους. Το πολιτειακό πανεπιστήμιο της Αριζόνας τον έθεσε σε αναγκαστική άδεια μετ’αποδοχών και του απαγόρευσε την είσοδο στους χώρους της πανεπιστημιούπολης.

Το Πανεπιστήμιο ερευνά την υπόθεση συλλέγοντας στοιχεία για τις κατηγορίες, ενώ ο 63χρονος Κράους τις αρνείται κατηγορηματικά. Ωστόσο, η Αμερικανική Φυσική Εταιρία ματαίωσε την ομιλία του που ήταν προγραμματισμένη τον Απρίλιο.

Ο Λόρενς Κράους έγινε διάσημος για τον δυναμικό τρόπο που προβάλλει τον επιστημονικό αθεϊσμό του, είναι ιδρυτής και διευθυντής του δημοφιλούς διεπιστημονικού Προγράμματος Origins για την προέλευση του σύμπαντος και της ζωής, ενώ έχει γράψει βιβλία που έχουν μεταφραστεί και στα Ελληνικά.

Σοβαρές κατηγορίες βρήκαν το φως μετά από εσωτερική έρευνα του Πανεπιστήμιου Κολούμπια και για τον 66χρονο νευροεπιστήμονα Τόμας Τζέσελ, που έχουν να κάνουν με «σοβαρές παραβιάσεις των πολιτικών και των αξιών του πανεπιστημίου και αφορούν τη συμπεριφορά των μελών του διδακτικού προσωπικού σε ένα ακαδημαϊκό περιβάλλον».

Δε δόθηκαν περαιτέρω διευκρινίσεις από το Πανεπιστήμιο, ωστόσο ο καθηγητής βιοχημείας, βιοφυσικής και νευροπιστήμης απομακρύνθηκε από τη θέση του, ενώ έγινε γνωστό πως σχεδιάζεται να διαλυθεί το επιστημονικό εργαστήριό του.

Ο ίδιος δεν έχει σχολιάσει τις κατηγορίες αλλά και τις αποφάσεις του πανεπιστημίου.

Έως τώρα ήταν διευθυντής του Ινστιτούτου για την Επιστήμη του Εγκεφάλου στο Κολούμπια. Το 2008 του είχε απονεμηθεί το υψηλού κύρους Βραβείο Kavli για τη Νευροεπιστήμη, ενώ από το 1996 είναι εταίρος της Βασιλικής Εταιρείας Επιστημών της Βρετανίας.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

SPILL THE TEA

Σε άλλα νέα, η Sydney Sweeney κάνει tour στα ελληνικά νησιά και όλοι την ψάχνουν!

ΕΛΛΑΔΑ

Οι 10 πιο περιζήτητοι εργοδότες στον κλάδο της Τεχνολογίας στην Ελλάδα!

ΕΛΛΑΔΑ

Οι μισοί Έλληνες δεν θα πάνε φέτος διακοπές λόγω ακρίβειας σε εισιτήρια και διαμονή!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Μηχανογραφικό 2024: Απόψε τα μεσάνυχτα ανοίγει η πλατφόρμα – Μέχρι πότε η υποβολή του!

SPILL THE TEA

Ο Zac Efron αποκάλυψε την αιτία για το παραμορφωμένο του πρόσωπο και νιώσαμε άσχημα!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Βάσεις 2024: Την έκπληξη θα κάνουν οι Ιατρικές Σχολές – Πώς αναμένεται να κινηθούν!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET