BINGE WATCHING

Ας συζητήσουμε λίγο πόσο ανούσια ήταν η 4η σεζόν του Elite!

Ποιο ήταν το σενάριο είπαμε; Α ναι, δεν υπήρχε!

Μπορώ να παραδεχτώ ότι δεν είμαι από τους φανατικούς του Netflix, ωστόσο όταν πρόκειται για πετυχημένες σειρές όπως το Elite, δεν ξεκολλάω από την οθόνη. Οι ισπανικές παραγωγές άλλωστε κυριαρχούν στο ελληνικό Netflix, με τη συγκεκριμένη να έχει αποκτήσει ένα πολύ μεγάλο και πιστό κοινό από τον πρώτο κιόλας κύκλο. Ανάμεσά τους και εγώ.

Έτσι λοιπόν, στις 18 Ιουνίου δεν έχασα χρόνο και έτρεξα (όπως και πολλοί άλλοι) να δω τα νέα επεισόδια και να χαρώ τίμιο εφηβικό δράμα, που το έχει σε άφθονες ποσότητες.

Παραθέτω το τρέιλερ για όποιον/α δεν έχει προλάβει να το δει ακόμα:

Όπως θα καταλάβατε και από τον τίτλο, οι εντυπώσεις μου δεν ήταν οι καλύτερες. Και θέλω να πιστεύω ότι δεν ήμουν η μόνη που χαλάστηκε. Για την ακρίβεια, δεν ξέρω από πού να αρχίσω και πού να τελειώσω. Ήταν η πιο ανούσια σεζόν που έχω δει ποτέ στο οτιδήποτε και εξηγώ αμέσως το γιατί! 

Spoiler Alert

Έφυγαν βασικοί χαρακτήρες των προηγούμενων κύκλων… but WHY?

Lu και Carla απουσιάζουν εντελώς, ενώ παρ’ όλο που η Nadia εμφανίζεται λίγο στην αρχή, ο ρόλος της είναι σαν να μην υπάρχει. Μα πώς γίνεται πάνω εκεί που η Lu γίνεται καλή και η Carla ψιλοσυντονίζεται στα δεδομένα γύρω της, να τις ακυρώνουν έτσι;

ΑΝΤΕ και το δεχόμαστε αυτό. Υπήρχαν όμως πολλοί χαρακτήρες που μπορούσαν να επεκταθούν και στην 4η σεζόν, όπως για παράδειγμα οι γονείς του Omar και της Nadia, που ξαφνικά δε φάνηκαν πουθενά. Και μας ένοιαζε ΟΝΤΩΣ να μάθουμε ποια ήταν η αντίδρασή τους μετά την παραδοχή του Οmar ότι είναι gay.

Επιπλέον, η μαμά του Ander, από πού και ως πού απολύθηκε; Γυρίζουμε ξαφνικά στο Las Encinas και χωρίς να έχει προηγηθεί κάτι, μαθαίνουμε ότι η Azucena δε βρίσκεται πια στο τιμόνι του σχολείου. Έτσι, γιατί τους κάπνισε! Btw, από τις λίγες cool και open-minded μαμάδες, που αγκάλιασε κατευθείαν τον σύντροφο του γιου της. Αλλά όόόχι, έπρεπε να τη διώξουν και αυτή.

ΣΕΞ ΙΖ ΟΛ ΔΑΤ ΓΟΥΙ ΣΙ

Πέρα από την απουσία αγαπημένων ρόλων, είναι το σεξ και το γυμνό που είχαν πολύ περισσότερη σημασία απ’ ό,τι έπρεπε. Από ένα teen drama με τα δικά του κοινωνικά μηνύματα, καταλήξαμε σε σειρά ερωτικού περιεχομένου, λες και το Pornhub δεν ήταν ήδη free.

Οι 5 νέες προσθήκες ρόλων (Ari, Mencia, Patric, Benjamin, πρίγκιπας Philipe) που μάταια πήραν την θέση των προηγούμενων, δεν προσφέρουν τίποτα παραπάνω στη σειρά πέρα από σούσουρο. Οι σεναριογράφοι το έχασαν κατά πολύ στην ανάπτυξη αυτών και συνεπώς χάθηκε και η σημαντικότητά τους. Φαίνεται σα να υπάρχει ένα σύννεφο από πίσω και η μόνη διέξοδος ήταν να τους προσθέσουν σαν κάτι αφηρημένο.

(To «Sex Education» για παράδειγμα, ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΕΡΑΤΑΚΙ ΜΟΥ δείχνει ακριβώς αυτό που λέει; Εκεί ναι, ας δώσει πόνο με τις steamy σκηνές, αφού σε αυτές αναφέρεται!) 

Κάψε το σενάριο, μιας και δεν υπάρχει

Αυτή ίσως να είναι και η αιτία που στην 4η σεζόν όλα γυρίζουν γύρω από το σεξ, χωρίς καμία ιδιαίτερη πλοκή, σενάριο ή γενικά ΚΑΤΙ. Το μόνο που μας ένοιαζε σε όλη τη σειρά ήταν ποιος θα πάει με ποιον και αν θα καταφέρει να τελειώσει. Με νιώθετε καθόλου;

Και επειδή λοιπόν κάποιος από τους καινούριους έπρεπε να είναι και το «θύμα», έβαλαν εκεί την Ari να πέφτει στα δίχτυα του κακού, που ουδεμία σχέση είχε μαζί του καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν. Και το χειρότερο; Πάνω που τη βρήκαν χτυπημένη, μετά την έχασαν γιατί απλά ζαλίστηκε και έπεσε από την άλλη μεριά της αποβάθρας. Σεναριογράφοι όντως τώρα; Συμβαίνουν αυτά in real life?

Ναι, θα υπάρξουν πολλοί που θα γράψουν το πόσο τους «εξίταρε» αυτή η σεζόν και πόσο μπροστά είναι το Netflix και οι παραγωγές που δείχνει, όμως ποια είπαμε ότι είναι η υπόθεση; Α ναι σωστά, καμία απολύτως!

Όταν μία σειρά, που βασιζόταν υποτίθεται στην αστυνομική της πλοκή και το μυστήριο, ξαφνικά το μόνο που μου δείχνει είναι έναν αναμενόμενο «κακό» (μιας και ήταν ο μόνος, ΟΥΑΟΥ) και ένα τέλος που απλά γράφτηκε για να υπάρχει, με συγχωρείς αλλά δε θα πάρω.

Οι προηγούμενες σεζόν βασίζονταν κατά πολύ περισσότερο στο «πώς θα βρεις/πιάσεις τον δολοφόνο» και περνούσαν τα μηνύματα που ήθελαν να περάσουν στον κατάλληλο βαθμό και με τη συχνότητα των hot σκηνών που έπρεπε. Είχαν έντονο το στοιχείο του μυστηρίου, τόσο που σε συνδυασμό με τις τολμηρές ερωτικές σκηνές και τις διαφορετικές μεταξύ τους προσωπικότητες, σου έδιναν το κίνητρο που χρειαζόσουν για να το δεις μέσα σε μια μέρα.

Με την 4η σεζόν όμως, έχασα ένα βράδυ από τη ζωή μου δίχως ουσία, απλά βλέποντας μία σειρά που πασχίζει να καλύψει όπως – όπως τα επεισόδια. Καλά, δε θα αναφερθώ καν στα short stories. Δηλαδή τι, έπρεπε να ενθουσιαστώ;

Σε όποιον λοιπόν θέλει να δει κάτι κοντινό σε ταινία ερωτικού περιεχομένου, προτείνω να το δει και θα το απολαύσει κιόλας. Εγώ προσωπικά, που εξαρχής επέλεξα κάτι με παραπάνω πλοκή, έχω να πω ότι απογοητεύτηκα στο έπακρο και πολύ φοβάμαι για την 5η σεζόν.

Θα μπορούσε η 4η σεζόν να συνεχίσει στην πεπατημένη και να βγει κάτι πολύ, πολύ καλύτερο. Γνώμη μου.

FUN ZONE

Μουσική

Release Athens x SNF Nostos: Ο Central Cee έρχεται στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ στις 20 Ιουνίου!

FOODIES

6 αλμυρά και γλυκά σνακ που μπορείς να φτιάξεις με ψωμί του τοστ πέρα από… τοστ!

EVENTS

Σymposio Festival: Η Βαρβάκειος πλημμυρίζει γεύση, μουσική και τέχνη στις 19 Μαρτίου!

Μουσική

Snik και Light δεν είναι καλεσμένοι στα φετινά βραβεία MAD λόγω περσινού ξύλου!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET