ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ

Σταμάτα να σκέφτεσαι αυτές τις βλακείες και δείξε αγάπη στο… στήθος σου!

  Ας ξεκινήσω με την παραδοχή ότι κανείς δεν είναι τέλειος και όλοι έχουμε τις ατέλειες, τα αδύναμα σημεία μας και τις ανασφάλειές μας. Ακόμα και στους ανθρώπους οι οποίοι ξεχειλίζουν από αυτοπεποίθηση, εντοπίζει κανείς ανησυχίες και άγχη όσον αφορά τον εαυτό τους, τόσο για την εξωτερική εμφάνιση όσο και για τις ικανότητές τους. Είναι […]

 

Ας ξεκινήσω με την παραδοχή ότι κανείς δεν είναι τέλειος και όλοι έχουμε τις ατέλειες, τα αδύναμα σημεία μας και τις ανασφάλειές μας. Ακόμα και στους ανθρώπους οι οποίοι ξεχειλίζουν από αυτοπεποίθηση, εντοπίζει κανείς ανησυχίες και άγχη όσον αφορά τον εαυτό τους, τόσο για την εξωτερική εμφάνιση όσο και για τις ικανότητές τους. Είναι απόλυτα φυσιολογικό αυτό. Οποιοσδήποτε έχει συναίσθηση, γνωρίζει ότι δεν μπορεί να έχει μόνο ατού και πλεονεκτήματα, αλλά εξίσου ελαττώματα και καίριες αδυναμίες.

Ειδικότερα, οι γυναίκες παίρνοντας περισσότερο στα σοβαρά τον εαυτό τους από ότι οι άντρες, ταλανίζονται πολλές φορές με μία σειρά από αρνητικές σκέψεις σχετικά με το σώμα τους και το πώς αυτό δείχνει. Το κακό είναι ότι προσπαθούν να βρουν περισσότερα ελαττώματα απ’ όσα ήδη νομίζουν ότι έχουν και μ’ αυτό τον τρόπο αισθάνονται σε τρομερά μειονεκτική θέση, χωρίς κάτι τέτοιο να ισχύει στην πραγματικότητα.

Το στήθος είναι αδιαμφισβήτητα ένα από τα μέρη του σώματος που αποτελεί σήμα καταταθέν της γυναικείας φύσης. Είναι επίσης αυτό που συγκεντρώνει τα βλέμματα των αντρών από τη μία και κάμποσες αρνητικές σκέψεις των γυναικών από την άλλη, όπως οι παρακάτω:

1. «Οι θηλές μου είναι πολύ μεγάλες»

Εδώ είναι μία κατάσταση που μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι το μέγεθος ΔΕΝ μετράει. Τι θα πει είναι μεγάλες ή αντίθετα πολύ μικρές; Είναι μέρος του σώματός σου και όπως καθετί πάνω σου, έτσι κι αυτές είναι μοναδικές στο είδος τους. Όπως και το στήθος γενικότερα, έτσι και οι ρώγες υφίστανται σε όλα τα μεγέθη, χρώματα και σχήματα και καμία δεν είναι μη φυσιολογική ή παράταιρη.

2. «Το στήθος μου έχει λάθος μέγεθος»

Αν το πιστεύεις αυτό και είναι τόσο ενοχλητικό για σένα, η επιστήμη έχει προχωρήσει αρκετά και πλέον μπορείς να παρέμβεις στο στήθος σου και να το μικρύνεις ή να το μεγαλώσεις, ανάλογα με το τι θες. Όπως κι αν έχει όμως, γιατί να το κάνεις αυτό; Το στήθος σου είναι αυτό που είναι και είναι μια χαρά. Η φύση για κάποιο λόγο στο έδωσε στο μέγεθος αυτό. Αν αρέσει σε εσένα, τότε θα αρέσει και στους υπόλοιπους. Και τους άντρες τους έχουμε παρεξηγήσει. Δεν τα κοιτάνε τόσο πολύ όλα αυτά και δεν τους νοιάζει τόσο όσο λένε.

3. «Οι θηλές μου έχουν το λάθος χρώμα»

Αρχικά, δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη απόχρωση που υποτίθεται ότι πρέπει να έχουν οι ρώγες σου. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία και διαφορετικότητα ως προς αυτές. Άλλες είναι πιο σκουρόχρωμες, ενώ άλλες σε πιο ανοιχτούς τόνους. Ρε παιδιά, υπεραναλύουμε τα πάντα, αλίμονο αν ασχολούμασταν στα σοβαρά με τέτοιες βλακείες. Με το τι χρώμα έχουν οι ρώγες μας κι αν αυτό είναι το φυσιολογικό ή όχι. Να είσαι χαρούμενη γι’ αυτές, ό,τι απόχρωση κι αν είναι!

4. «Το στήθος μου έχει λάθος σχήμα»

Κανένα μέρος του σώματός μας που το έχουμε σε διπλό αριθμό (βλ. αυτιά, χέρια, πόδια) δεν είναι απόλυτα ίδιο. Το ένα είναι πιο μακρύ από το άλλο ή τέλος πάντων έχει διαφορετικό μέγεθος. Το ίδιο ισχύει και με το στήθος σου. Το ένα είναι λιγάκι μεγαλύτερο από το άλλο. Πράγμα εντελώς φυσιολογικό δηλαδή. Τέλος συζήτησης.

5. «Ντρέπομαι που έχω τρίχες γύρω από τις ρώγες μου»

Οι τρίχες βρίσκονται εκεί που πρέπει να είναι για να παρέχουν προστασία. Ναι, είναι αλήθεια ότι μερικές γυναίκες έχουν περισσότερη τριχοφυΐα από άλλες κι αυτό οφείλεται στα χρώματά τους και στις ορμόνες τους. Πολλές γυναίκες εμφανίζουν αυξημένη τριχιφυΐα σε διάφορα μέρη του σώματός τους, γεγονός που οφείλεται στην αυξημένη παραγωγή ανδρικών ορμονών που προκαλούν υπερανδρογονισμό. No problem. Τα πάντα λύνονται. Μία επίσκεψη σε έναν ειδικό γιατρό θα σε πείσει.

 

ΛΑΪΦΣΤΑΪΛ

ΣΤΥΛ

Moschino: Τα γυαλιά ηλίου του Fashion Show «Άνοιξη/Καλοκαίρι 2023»!

ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ

Τα τελευταία χρόνια κοιμόμαστε δύο ώρες λιγότερο κατά μ.ο., λόγω άλλων προτεραιοτήτων!

ΣΤΥΛ

Η Tommy Hilfiger παρουσιάζει την καμπάνια Classics Reborn για την άνοιξη του ’23!

ΟΜΟΡΦΙΑ

Αυτή την άνοιξη κάνε το δέρμα σου να ανθίσει με τις συσκευές περιποίησης της FOREO!

ΣΤΥΛ

Ανακάλυψε τη νέα Basketball συλλογή της adidas στο adidas Originals Store στην Αθήνα!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET