ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΑΠΘ: Φοιτήτρια περιμένει έναν χρόνο τον πάπυρό της, αλλά δεν έχουν φακέλους να της τον στείλουν!

Typical γραμματεία σε ελληνικό πανεπιστήμιο!

Neopolis Team

26 Μαρτίου, 2024

Graphics: @evlachaki

«Η κατάσταση στα ελληνικά πανεπιστήμια είναι τραγική» είναι η φράση με την οποία μας καλησπερίζει στο βίντεό της η παρακάτω απόφοιτος του ΑΠΘ, κι από αυτό και μόνο ξέρουμε ότι θα ακολουθήσει ένα relatable af story time. Πρόσθεσε τη λεζάντα «Οι γραμματείες στα πανεπιστήμια γιατί υπάρχουν;», οπότε περιμένουμε ένα 5λεπτο αλήθειας που θα ξύσει πληγές.

Με λίγα λόγια, αυτό που εξιστορεί στο παρακάτω TikTok η @your_math_professor, είναι ότι ζήτησε να της σταλεί ο πάπυρος του μεταπτυχιακού της από το Μαθηματικό του ΑΠΘ (για τον οποίο δεν ενημερώθηκε ποτέ ότι ήταν έτοιμος για παραλαβή btw), καθώς μένοντας στην Αθήνα, της ήταν δύσκολο να μεταβεί ως τη Θεσσαλονίκη. Αρκεί μόνο να αναφέρουμε ότι σαν απάντηση πήρε περίπου τη φράση «Δεν έχουμε φακέλους και δε θα τρέχουμε να πάρουμε για σένα». Αν το ελληνικό πανεπιστήμιο είχε LinkedIn, αυτό θα ήταν το bio του!

@your_math_professor Τραγική κατάσταση. #πανεπιστημιο #fy #fyp #viral #μπεσφοργιου ♬ πρωτότυπος ήχος – sotiria👩🏽‍🏫

Στα 5 αυτά λεπτά απόλυτα δικαιολογημένου rage, η Σωτηρία εξηγεί τους τρόπους με τους οποίους προσπάθησε να βγάλει άκρη και δεν τα κατάφερε, ξυπνώντας μνήμες από δικές μας αντίστοιχες εμπειρίες. Μα κυρίως εκείνης της πρώτης επαφής με τη γραμματεία, που μας έκανε να αμφισβητήσουμε τις επιλογές μας και το κλάμα που είχαμε ρίξει στη Γ’ Λυκείου.

Πρέπει να παραδεχτούμε ότι, εν μέρει, οι γραμματείες στα πανεπιστήμια είναι αξιοζήλευτες για τον σταρχιδισμό τους (θα είχαμε σωθεί από πολλά mental breakdowns αν είχαμε τη στάση τους απέναντι στη ζωή). Σε κάνει να αναρωτιέσαι τι ζητάει κανείς από το βιογραφικό για να επιλέξει ένα άτομο για αυτή τη θέση. Κατά πάσα πιθανότητα στις προϋποθέσεις τονίζεται το υφάκι, το θράσος και η παντελής έλλειψη όρεξης να εκπληρώσεις τα καθήκοντά σου εν ώρα εργασίας.

Εν τέλει, η άλλοτε μεταπτυχιακή φοιτήτρια του ΑΠΘ αποφάσισε να απευθυνθεί στην Κοσμητεία, όπως λέει, ελπίζοντας να βγάλει κάποια άκρη. Ωστόσο, το μεγαλύτερο κρίμα βρίσκεται στα τελευταία λόγια της, όπου τονίζει «Δεν ξέρω αν θα μας σώσει η ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων. Πραγματικά το εύχομαι, γιατί αυτή η κατάσταση στα δημόσια πανεπιστήμια είναι για κλάματα». Το λες και κατάντια η ανώτατη εκπαίδευση μίας χώρας να έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο τους φοιτητές της, που ψάχνουν τον σωτήρα τους σε τρίτους.

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΑΠΘ: Μπρόκολο με ψαλίδα έδωσε να δοκιμάσει σε φοιτητή η λέσχη, δεν πήρε θετικό feedback!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Κερασμένη… βίδα στη σαλάτα του βρήκε φοιτητής από τη Λέσχη του Πολυτεχνείου Κρήτης!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Το Πανεπιστήμιο Ζυρίχης αποσύρεται από διεθνείς κατατάξεις: «Πιέζουν για άχρηστες έρευνες»!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET