ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ

10+1 εφαρμογές που πρέπει να υπάρχουν στο κινητό κάθε φοιτητή που σέβεται τον εαυτό του!

Κάποιοι υποστηρίζουν πως τα smartphones είναι η καταστροφή του ανθρώπινου είδους. Ευτυχώς, είμαστε κι εμείς οι λιγότερο τεχνοφοβικοί που τα αντιμετωπίζουμε ως χρησιμότατη προέκταση του χεριού μας. Ειδικότερα όταν μιλάμε για φοιτητές που διαθέτουν τις παρακάτω εφαρμογές στη φαρέτρα τους: 1. Evernote Ίσως η κορυφαία εφαρμογή για φοιτητές παγκοσμίως. Από το Harvard και το MIT, […]

Νότης Κουτσούκος

12 Σεπτεμβρίου, 2017

Κάποιοι υποστηρίζουν πως τα smartphones είναι η καταστροφή του ανθρώπινου είδους. Ευτυχώς, είμαστε κι εμείς οι λιγότερο τεχνοφοβικοί που τα αντιμετωπίζουμε ως χρησιμότατη προέκταση του χεριού μας.

Ειδικότερα όταν μιλάμε για φοιτητές που διαθέτουν τις παρακάτω εφαρμογές στη φαρέτρα τους:

1. Evernote

Ίσως η κορυφαία εφαρμογή για φοιτητές παγκοσμίως. Από το Harvard και το MIT, μέχρι το Cambridge και το LSE, το μεγαλύτερο ποσοστό των φοιτητών διαθέτουν και χρησιμοποιούν το Evernote σε καθημερινή βάση. Λίστες, σημειώσεις, to-do κι ό,τι τραβάει η όρεξή σου. Αν μάλιστα, συνδυάσεις την εφαρμογή και μ’ ένα καλό ταμπλετάκι, όλα γίνονται πιο εύκολα.

Κατεβάζεις εδώ κι αυτομάτως βλέπεις περισσότερα περασμένα μαθήματα στο τέλος της εξεταστικής. Σου αρκεί αυτό ως κίνητρο;

2. Scanner Pro

Είναι από τις εφαρμογές που έχω χρησιμοποιήσει πραγματικά ΠΟΛΥ! Όπως μαντεύεις, σε βοηθά να μετατρέψεις το κινητό σου σε scanner (με τη συμβολή της κάμερας) και να αποκτήσεις σε ψηφιακή μορφή οτιδήποτε επιθυμείς. Από σημειώσεις και συγκεκριμένες σελίδες ενός βιβλίου που σ’ ενδιαφέρει, μέχρι φωτογραφίες που βρήκες στο σπίτι της γιαγιάς σου και θέλεις να μοιραστείς στο Instagram. Εννοείται και …σκονάκια κατά τη διάρκεια της εξεταστικής. Ό,τι πρέπει με λίγα λόγια!

Κατεβάζεις εντελώς δωρεάν εδώ.

3. Daily Budget

Ξέρω τι σκέφτεσαι. Για να χρειαστείς εφαρμογή διαχείρισης χρημάτων, πρέπει να έχεις …χρήματα. Παραβλέποντας αυτήν τη μικρή λεπτομέρεια ωστόσο, το “Daily Budget” είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι για να βάλεις σε μια τάξη τα οικονομικά σου και να συνειδητοποιήσεις επιτέλους, πού «φεύγουν» τα …ψιλά! Ταυτόχρονα και με την ευκαιρία της παρουσίασης του νέου iPhone 8 από την Apple, ενδεχομένως να σε βοηθήσει να το κάνεις δικό σου. Σε καμιά 20αριά χρόνια…

Για τους λάτρεις των λεπτομερειών η εφαρμογή να πούμε οτι είναι …Γερμανική!

4. Sleep Cycle

Δεν είναι υπερβολή να πούμε πως ο ύπνος πραγματικά «κινδυνεύει» κατά τη διάρκεια της φοιτητικής ζωής. Και μαζί του, κινδυνεύει ολόκληρος ο οργανισμός μας. Εξάλλου, είναι γνωστό πως η ποιοτική ξεκούραση αυξάνει τις πιθανότητες της επιτυχίας σε κάθε τομέα της ζωής μας και κατ’ επέκταση στις σπουδές μας. Όλα λοιπόν, οδηγούν στο “Sleep Cycle”, την εφαρμογή που θα βελτιώσει το πρόγραμμα του ύπνου σου και θα σε βοηθήσει να κοιμάσαι όσο πρέπει κι όταν πρέπει.

Μην το σκέφτεσαι πολύ, κατεβάζεις εδώ!

5. Pump Up

Το μότο της εφαρμογής, σε προτρέπει να γίνεις η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου, βελτιώνοντας το lifestyle σου σε κάθε του πτυχή. Από το φαγητό και την ημερήσια γυμναστική σου, μέχρι την ψυχολογία και τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζεις τα πράγματα στη ζωή σου. Κάποιοι το ονομάζουν «το υγιεινό Instagram» και μάλλον δεν απέχουν ιδιαίτερα από την πραγματικότητα. Πρόκειται για εκείνες τις (λίγες η αλήθεια είναι) περιπτώσεις, όπου το smartphone σου λειτουργεί ως ένα σπουδαίο και βοηθητικό εργαλείο!

Όντας δωρεάν τόσο σε iOS όσο και σε Android, αξίζει αν μη τι άλλο την προσοχή σου.

6. Wunderlist

Όσο «σπαστικές» κι αν σου φαίνονται οι λίστες, αποδεικνύονται πραγματικά σωτήριες. Ειδικά αν είσαι φουλ απασχολημένος τόσο με τη σχολή σου, όσο και με παράλληλες δραστηριότητες ή ακόμη και με κάποια part time θέση εργασίας. Η εφαρμογή “Wunderlist” σχεδιάστηκε για να βάλει σε μια τάξη όλα τα παραπάνω και να σε βοηθήσει να βγάζεις εις πέρας μία μία τις υποχρεώσεις σου. Στα (+) και υπενθύμιση των deadlines. Ειδικά κατά την περίοδο των εργασιών, είναι σωτήριο!

Τσέκαρε περισσότερα εδώ.

7. Airbnb

Λένε πως αν δεν ταξιδέψεις κατά τη διάρκεια της φοιτητικής σου ζωής, δε θα ταξιδέψεις ποτέ! Και δεν έχουν άδικο… Με πληθώρα ελεύθερου χρόνου (όταν τελειώνει η εξεταστική βεβαιώς βεβαίως) και με παππούδες και γιαγιάδες που είτε έτσι είτε αλλιώς θα «επενδύσουν» στο αγαπημένο τους εγγονάκι, ολόκληρος ο κόσμος είναι στα πόδια σου. Μένει η απόφαση να τον ανακαλύψεις, με τη βοήθεια του “Airbnb”. Της εφαρμογής που άλλαξε τον τρόπο σχεδιασμού των διακοπών μας.

Την κατεβάζεις στο κινητό σου, πηγαίνεις μια βόλτα από τα Public για να προμηθευτείς οτιδήποτε χρειαστείς (σακίδια, wearables, drones, τουριστικούς οδηγούς κ.α.) και …δεν ξανακοιτάζεις πίσω σου!

8. Foursquare

Η αλήθεια είναι πως το ενδιαφέρον για το Foursquare έχει ατονίσει εδώ κι αρκετό καιρό. Κι εδώ που τα λέμε, δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε κανέναν για αυτό. Με τόσα social media (βλ. Facebook, Instagram, Snapchat κλπ) να μας «τρώνε» το 24ωρο ολόκληρο, θα ήταν παράλογο να σπαταλάμε ώρες κι ενέργεια κάνοντας …check ins. Στην πραγματικότητα όμως, το Foursquare εδώ κι αρκετό διάστημα έχει κάνει σημαντική στροφή κι έχει εξελιχθεί στον κορυφαίο οδηγό πόλης εκεί έξω. Ψάχνεις καλό και ποιοτικό φαγητό ή να τσιμπήσεις κάτι στα γρήγορα; Ψήνεσαι για καφέ ή μήπως για ποτάκι να πάνε κάτω τα φαρμάκια της εξεταστικής; Όποια κι αν είναι η ανάγκη σου, στο Foursquare θα βρεις ακριβώς αυτό που ψάχνεις, βαθμολογημένο από τους ίδιους τους χρήστες/επισκέπτες.

Δοκίμασέ το εδώ και θα με θυμηθείς!

9. Spotify

Αν έχεις βαρεθεί τις διαφημίσεις του YouTube (εμείς ξεκάθαρα ναι) και ψάχνεις την κορυφαία λύση για τις μουσικές σου ανάγκες, το Spotify είναι η πρώτη και βασική σου επιλογή. Έχει ΤΑ ΠΑΝΤΑ, είναι πανεύκολο στη χρήση και θα σε κάνει να αναφωνήσεις «τι έχανα τόσο καιρό;»! Αν μάλιστα, το χρησιμοποιήσεις με τη βοήθεια της πλούσιας γκάμας ακουστικών που θα βρεις στα Public  είναι βέβαιο πως δε θα ξεκολλήσεις για πολύ, πολύ όμως, καιρό!

Τόσο η δωρεάν έκδοση όσο και η πληρωμένη, αξίζουν την ευκαιρία τους. Εσύ θα τους την δώσεις;

10. Studdle

Δε νοείται Έλληνας φοιτητής, χωρίς το Studdle κατεβασμένο στο κινητό του. Είναι κάτι σαν τα προαπαιτούμενα της αξιολόγησης. Αν δεν το έχεις, κλείνεις το Neopolis, ξεγράφεσαι από τη σχολή σου και δηλώνεις κάτι διαφορετικό. Φοιτητής πάντως, ΟΧΙ!

Δε χρειάζεται να γράψω περισσότερα. Κατεβάζεις και βρίσκεις ανακοινώσεις, πρόγραμμα κι οτιδήποτε άλλο σου χρειαστεί!

Bonus: Tinder

Μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Φοιτητική ζωή σημαίνει …έρωτας, φλερτ, παιχνίδι. Ή πιο απλά, Tinder! Η εφαρμογή που πήγε τις «γνωριμίες» σε άλλο επίπεδο. Ξέφυγε από το κιτς περιβάλλον που γνωρίζαμε μέχρι τώρα και μετέτρεψε τη διαδικασία σε φουλ διασκεδαστική και παιχνιδιάρικη, αναγκάζοντας όλους (σχεδόν) τους νέους να φτιάξουν λογαριασμό. Εσύ τι περιμένεις;

Check yourself!

 

OUR20s

DIGITAL

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης κάνει guest εμφάνιση στο Columbia University για να διδάξει έντεχνο!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET