ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Τι παίζει με τα αποτελέσματα των υποψηφίων της ειδικής κατηγορίας Αθλητών;

Ακόμα περιμένουν οι υποψήφιοι της ειδικής κατηγορίας Αθλητών τα αποτελέσματα – Το θέμα έφθασε και στη Βουλή Πλησιάζουμε στα μέσα Νοεμβρίου και ακόμα δεν έχουν γνωστοποιηθεί τα αποτελέσματα της κατηγορίας των αθλητών.  Μέχρι στιγμής από το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει δοθεί κάποια απάντηση για την ημερομηνία ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων. Το όλο θέμα έχει φθάσει και στη […]

Neopolis Team

11 Νοεμβρίου, 2015

Ακόμα περιμένουν οι υποψήφιοι της ειδικής κατηγορίας Αθλητών τα αποτελέσματα – Το θέμα έφθασε και στη Βουλή

Πλησιάζουμε στα μέσα Νοεμβρίου και ακόμα δεν έχουν γνωστοποιηθεί τα αποτελέσματα της κατηγορίας των αθλητών.  Μέχρι στιγμής από το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει δοθεί κάποια απάντηση για την ημερομηνία ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων.

Το όλο θέμα έχει φθάσει και στη Βουλή καθώς η Βουλευτής της ΝΔ Άννα Καραμανλή κατέθεσε ερώτηση με θέμα « Καθυστερήσεις στην έκδοση αποτελεσμάτων για την εισαγωγή διακριθέντων αθλητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση».

Όπως αναφέρει η Βουλευτής εκατοντάδες αθλητές που έχουν επιτύχει σημαντικές αγωνιστικές διακρίσεις, με βάση τις οποίες δικαιούνται την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, δεν γνωρίζουν ακόμη τα τμήματα στα οποία εισάγονται, καθώς το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει εκδώσει ακόμη τα αποτελέσματα. Και αυτό παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε σχεδόν στα μέσα Νοεμβρίου και το χειμερινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους έχει ήδη ξεκινήσει, ενώ οι αθλητές έχουν υποβάλλει τα σχετικά δικαιολογητικά που προέβλεπε η εγκύκλιος του Υπουργείου(Φ151/125883/Α5) από τις 10 Σεπτεμβρίου.


Η κα Καραμανλή συνεχίζει, αναφέροντας ότι η καθυστέρηση έκδοσης των αποτελεσμάτων παρατείνει την αβεβαιότητα και την ανασφάλεια των αθλητών και των οικογενειών τους, καθώς δεν γνωρίζουν ακόμη ούτε τη σχολή ούτε την πόλη που πρόκειται να φοιτήσουν. Επιπλέον, σε πολλές περιπτώσεις, είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν ενοίκια και λοιπά έξοδα, σε πόλεις μακριά από τον τόπο μόνιμης διαμονής τους – και μάλιστα σε μια εξαιρετικά δυσμενή οικονομική συγκυρία – χωρίς να γνωρίζουν ακόμη αν πράγματι θα παραμείνουν εκεί για να σπουδάσουν. Παράλληλα είναι ορατός πλέον ο κίνδυνος απώλειας του πρώτου εξαμήνου του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους.

Με δεδομένη την υποχρέωση της Πολιτείας να επιβραβεύσει τις επίπονες προσπάθειες αυτών των παιδιών που έχουν χαρίσει στην πατρίδα μας διακρίσεις, αλλά και να τους αντιμετωπίζει ισότιμα και όχι ως φοιτητές δεύτερης κατηγορίας, η κα Καραμανλή ερωτά τους  κυρίους Υπουργούς:

– Έχει ολοκληρωθεί από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού η διαδικασία έκδοσης των απαραίτητων βεβαιώσεων εγγραφής των αθλητών στον ειδικό πίνακα, όπως προβλέπεται από τους ν.2725/1999 και ν. 3708/2008;

– Πότε εκτιμάται ότι θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα εισαγωγής των αθλητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και σε ποιες ενέργειες πρόκειται να προβεί το Υπουργείο Παιδείας, προκειμένου να λήξει άμεσα η ταλαιπωρία τους;

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Η Αθήνα αναδείχθηκε η πόλη που μυρίζει πιο ωραία στον κόσμο, κάτι… βρωμάει εδώ!

SPILL THE TEA

Ο Henry Cavill περιμένει το πρώτο του παιδί με τη Natalie Viscuso και κάτι ράγισε μέσα μας!

SPILL THE TEA

Όλα τα beefs που έχουν απασχολήσει το ίντερνετ τελευταία αν έχεις χάσει επεισόδια!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2024: Τμήματα με χαμηλή βάση αλλά υψηλές προοπτικές, για να έχεις υπόψιν σου!

ΕΛΛΑΔΑ

Απεργία 17/4: Πώς θα κινηθούν Μετρό, ΗΣΑΠ, Προαστιακός, Τραμ – Στάση εργασίας τα λεωφορεία!

ΕΛΛΑΔΑ

Ο ΗΣΑΠ αποφάσισε να ανακαινίσει τους παλαιολιθικούς συρμούς του, καιρός ήταν!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET