ΕΛΛΑΔΑ

Απόψε η τελευταία Πανσέληνος του χειμώνα, αλλά ο καιρός δε θέλει να μας κάνει τη χάρη!

Με τόση συννεφιά, θα χρειαστούμε τη φαντασία μας...

Αλεξάνδρα Κουτσούκου

16 Φεβρουαρίου, 2022

Δεν ξέρω αν είναι υπερβολή να μιλάμε για καλοκαίρι, πάντως απόψε το βράδυ θα δούμε την τελευταία Πανσέληνο του χειμώνα, γνωστή ως Πανσέληνος του Χιονιού, κι αυτόματα οι σκέψεις μας πήγαν στη θάλασσα, τα μπικίνι και τα μπιτσόμπαρα.

*Η φάση είναι, πες μου ότι ανυπομονείς για την πιο ζεστή εποχή του χρόνου, χωρίς να μου το πεις.*

Η χαρά μας θα ήταν ακόμα μεγαλύτερη βέβαια, αν αυτό το αστρονομικό αντίο στο χειμώνα θα συνοδευόταν από ξάστερο ουρανό και άραγμα σε ένα όμορφο σημείο της πόλης. Δυστυχώς, ο καιρός δε δείχνει και τις καλύτερες προθέσεις, οπότε θα χρειαστεί να βάλουμε περισσότερη φαντασία παρά να παρατηρήσουμε με το κεφάλι ψηλά.

Σε κάθε περίπτωση, το φαινόμενο θα κορυφωθεί στην Ελλάδα στις 18:56, ενώ ονομάστηκε έτσι λόγω της πυκνής χιονόπτωσης και τη χιονοθύελλας που εμφανίζεται το μήνα Φεβρουάριο στη Βόρεια Αμερική και πήρε το όνομά της από τους ιθαγενείς κατοίκους της Αμερικής.

Η κακοκαιρία και οι έντονες χιονοθύελλες έκαναν το κυνήγι δύσκολο, γι’ αυτό και αυτή η Σελήνη ονομαζόταν και Φεγγάρι της Πείνας. Αυτή θα εμφανίζεται πλήρης για περίπου 3 ημέρες, από τα μεσάνυχτα της Τρίτης έως τα μεσάνυχτα το βράδυ της Πέμπτης, ενώ το λαμπρό αστέρι που εμφανίζεται κοντά στην Πανσέληνο θα είναι ο Regulus, σύμφωνα με τη NASA. 

Η επόμενη Πανσέληνος θα σημειωθεί στις 18 Μαρτίου 2022 – λίγο πριν μπει κι επίσημα η άνοιξη – οπότε ελπίζουμε ο καιρός να είναι σε ανάλογο mood και να μας επιτρέψει να τη χαζέψουμε!

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Η Πανσέληνος του Μαΐου θα χαρίσει απόψε διπλό εντυπωσιακό αστρονομικό φαινόμενο!

SPILL THE TEA

Η Camila Cabello αποκάλυψε πότε έκανε σεξ πρώτη φορά χαρακτηρίζοντάς το αργά!

ΕΛΛΑΔΑ

Το νησί της Ελλάδας με τα καθαρότερα νερά στον κόσμο δεν ανήκει στις mainstream επιλογές!

ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ

Ολλανδία: Η ακροδεξιά κυβέρνηση μειώνει τους ξένους φοιτητές στα πανεπιστήμια της χώρας!

ΕΛΛΑΔΑ

Επιβάτες σπρώχνουν τρόλεϊ που έχει μείνει στη Συγγρού, στην ultimate Ελλάδα στιγμή!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET