ΕΛΛΑΔΑ

Απόψε τα μάτια ψηλά στον ουρανό για να θαυμάσουμε το μεγαλύτερο φεγγάρι του χρόνου!

Εσείς πώς θα περάσετε το βράδυ σας;

Neopolis Team

3 Αυγούστου, 2020

Και ναι, έφτασε αυτή η μέρα του χρόνου, που ξεχυνόμαστε στα υψηλότερα σημεία της πόλης με παρέα και πιοτό και παρατηρούμε τη δημοφιλή Αυγουστιάτικη Πανσέληνο να λάμπει πιο έντονα στον ουρανό. Φέτος, όπως καθετί άλλο, θα είναι διαφορετική και αυτή η εμπειρία, την οποία καλό είναι να ζήσετε με μια παραπάνω προσοχή, ε!

Απόψε (3/08), λοιπόν, το μεγαλύτερο φεγγάρι του χρόνου θα κάνει την εμφάνισή του και είτε έχετε φύγει για τις διακοπές σας είτε έχετε παραμείνει στην πόλη, είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για άραγμα σε όμορφο σημείο και παρατήρηση του νυχτερινού ουρανού.

Αν, πάλι, ψήνεστε για κάτι άλλο, τότε μια καλή επιλογή είναι η επίσκεψη σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, τα οποία, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, έχουν ετοιμάσει τις εκδηλώσεις τους γι’ αυτό το βράδυ του καλοκαιριού. Συγκεκριμένα, 77 αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία θα περιμένουν το κοινό, με εκδηλώσεις να πραγματοποιούνται σε 37 από αυτά, ενώ τα 40 θα παραμένουν ανοιχτά για τον κόσμο. Όλα αυτά, βέβαια, υπό την τήρηση των μέτρων που απαιτεί η περίσταση.

Το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού διοργανώνει για μία ακόμη χρονιά τις εκδηλώσεις της Αυγουστιάτικης Πανσέληνου, προσφέροντας τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία στο κοινό με ελεύθερη είσοδο. Για το 2020, 25 αιώνες μετά τη Μάχη των Θερμοπυλών και τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας επιλέχθηκαν ως θέμα της αφίσας οι Θερμοπύλες και συγκεκριμένα ο λόφος του Κολωνού στο Καλλίδρομο Όρος.

Πέρσι, οι αντίστοιχες εκδηλώσεις ξεπέρασαν τους 60.000 επισκέπτες σε όλη τη χώρα. Φέτος, θα δούμε κυρίως μουσικές συναυλίεςθεατρικές παραστάσειςπαραστάσεις χορούποιητικές απαγγελίες, προβολή ντοκιμαντέρ, εικαστικές εκθέσεις και αστροπαρατήρηση. Οι περισσότερες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση και πολιτιστικούς, εξωραϊστικούς συλλόγους.

Για να δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των σημερινών εκδηλώσεων, μπείτε ΕΔΩ

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Οδηγός φέρνει το κρίστμας σπίριτ με το πιο χριστουγεννιάτικο λεωφορείο!

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

PISA 2022: «Πάτωσαν» οι Έλληνες μαθητές στις διεθνείς εξετάσεις, σε Μαθηματικά και κατανόηση κειμένου!

ΕΛΛΑΔΑ

Η Αράχωβα τρώει κάνσελ γιατί ο κόσμος δεν ανέχεται ούτε το έγκλημα ούτε και τη συγκάλυψη!

ΕΛΛΑΔΑ

Brain drain: 3 στους 4 πτυχιούχους που έφυγαν από την Ελλάδα δεν παίζει να ξαναγυρίσουν!

SPILL THE TEA

Ο Επώνυμος γκρέμισε τον λαμπερό κόσμο της Soula Glamorous μέσα σε 40 λεπτά!

ΕΛΛΑΔΑ

Κάθειρξη 16,5 ετών στον οδηγό που παρέσυρε και σκότωσε την 21χρονη Έμμα στη Θεσσαλονίκη!

ΕΛΛΑΔΑ

Το 19% της Gen Ζ θεωρεί τη δικτατορία προτιμότερη από τη δημοκρατία ορισμένες φορές!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET