ΕΛΛΑΔΑ

Απόψε έχουμε την πρώτη υπερπανσέληνο του 2020, ευκαιρία για βραδινή βολτούλα!

Εφόσον ο καιρός μας το επιτρέψει, όχι δε θα πούμε.

Neopolis Team

9 Φεβρουαρίου, 2020

Απόψε το πρόγραμμα έχει υπερπανσέληνο στον ουρανό κι αν παραβλέψουμε τα αστρολογικά θεματάκια που προκαλεί, είναι μια καλή ευκαιρία για βραδινή βόλτα. Δεν πετυχαίνεις πάντα τον καιρό σε κέφια τέτοιες βραδιές, οπότε καλό θα ήταν να το εκμεταλλευτείς. Θα υποστείς λίγο κρύο η αλήθεια είναι, αλλά συννεφιά ή βροχή δεν πρόκειται να μπουν εμπόδιο. 

Σήμερα που λες, με το ημερολόγιο να δείχνει 9 Φεβρουαρίου, θα σημειωθεί η πρώτη υπερπανσέληνος για το 2020, η οποία μάλιστα, για μία μέρα διαφορά δε θα συμπέσει με ένα άλλο φαινόμενο, όπου η Σελήνη θα βρεθεί στην κοντινότερη απόσταση από τη Γη, με αποτέλεσμα το φεγγάρι να φαίνεται πιο μεγάλο και λαμπερό απ’ ό,τι συνήθως.

Τώρα, ίσως αυτό να γίνεται και για καλό, γιατί ποιος ξέρει τι επιρροή θα μπορούσαν να έχουν όλα αυτά μαζί στην ψυχική μας υγεία και ειδικά στη διάθεσή μας. Γιατί είμαστε που είμαστε επιρρεπείς στο mood swinging, το κακό θα παραγινόταν σε μέρα με υπερπανσέληνο από πιο κοντινή απόσταση.

Σημειωτέον, το αποψινό φαινόμενο δε θα είναι και το μοναδικό για φέτος, καθώς άλλες 3 υπερπανσέληνοι αναμένεται να φωτίσουν τον νυχτερινό ουρανό μέσα στη χρονιά.

Όσον αφορά τη σημερινή ωστόσο, αυτή θα συμβεί στις 9:34 ώρα Ελλάδος της Κυριακής, ενώ το φεγγάρι θα φτάσει στο περίγειο της ελλειπτικής τροχιάς του, δηλαδή στην κοντινότερη απόσταση από τη Γη (360.461 χιλιόμετρα), το βράδυ της Δευτέρας (στις 22:28 ώρα Ελλάδας). 

Πληροφοριακά, στη Βόρεια Αμερική αυτή η πανσέληνος της χρονιάς ήταν γνωστή από παλιά ως «πανσέληνος του χιονιού» (επειδή συνήθως χιόνιζε πολύ τέτοια εποχή) ή «πανσέληνος της πείνας» (επειδή το κυνήγι ήταν δύσκολο λόγω του χιονιού και του κρύου) ή «πανσέληνος της αρκούδας» (γιατί έβγαινε… παγανιά).

Καλή βραδιά λοιπόν και ψυχραιμία απόψε.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Η Αθήνα βγήκε ο καλύτερος ευρωπαϊκός προορισμός για φοιτητές, αφήνοντας πίσω τη Μαδρίτη!

ΕΛΛΑΔΑ

Πώς θα κινηθεί η Γραμμή 1 του μετρό την Τετάρτη (29/5) λόγω τελικού Conference League!

ΕΛΛΑΔΑ

Η Πανσέληνος του Μαΐου θα χαρίσει απόψε διπλό εντυπωσιακό αστρονομικό φαινόμενο!

SPILL THE TEA

Η Camila Cabello αποκάλυψε πότε έκανε σεξ πρώτη φορά χαρακτηρίζοντάς το αργά!

ΕΛΛΑΔΑ

Το νησί της Ελλάδας με τα καθαρότερα νερά στον κόσμο δεν ανήκει στις mainstream επιλογές!

ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ

Ολλανδία: Η ακροδεξιά κυβέρνηση μειώνει τους ξένους φοιτητές στα πανεπιστήμια της χώρας!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET