ΓΝΩΜΟΥΛΑ

Η απολιτίκ στάση των νέων δεν αλλάζει καταστάσεις, αντιθέτως βολεύει το πολιτικό σύστημα!

Καινούρια μόδα στους κόλπους της νεολαίας, αποτελεί η απολιτίκ στάση απέναντι στα πράγματα και στις καταστάσεις. Αναλυτικότερα, οι νέοι, πιστεύοντας πως έτσι δεν θα εμπλακούν σε πολιτικές διαμάχες, ακόμη και στο επίπεδο της φιλικής κουβέντας ή δεν θα χρειαστεί να αποφασίσουν και να επιλέξουν ανάμεσα στους καλούς και τους λιγότερο καλούς πολιτικούς, αποφεύγουν να λάβουν θέση απέναντι […]

Default avatar

Guest Author

26 Αυγούστου, 2015

Καινούρια μόδα στους κόλπους της νεολαίας, αποτελεί η απολιτίκ στάση απέναντι στα πράγματα και στις καταστάσεις.

Αναλυτικότερα, οι νέοι, πιστεύοντας πως έτσι δεν θα εμπλακούν σε πολιτικές διαμάχες, ακόμη και στο επίπεδο της φιλικής κουβέντας ή δεν θα χρειαστεί να αποφασίσουν και να επιλέξουν ανάμεσα στους καλούς και τους λιγότερο καλούς πολιτικούς, αποφεύγουν να λάβουν θέση απέναντι στα πολιτικά δρώμενα.

Ιδιαίτερα μάλιστα στην Ελλάδα, που η πολιτική ζωή και οι συνέπειες της διαδραματίζουν νευραλγικό ρόλο, ακόμη και στην καθημερινότητα, θεωρείται αδιανόητο κάποιος νέος να μη ΘΕΛΕΙ να ασχοληθεί, έστω και με τα στοιχειώδη πολιτικά συμβάντα που τον αφορούν.

Η νέα αυτή στάση και τάση ζωής παθητικοποιεί τους νέους, οι οποίοι στην ψευδή ελπίδα που τρέφουν ότι επαναστατούν και αντιδρούν έτσι απέναντι στους πολιτικούς και την κοινωνία που αυτοί πλάθουν, βοηθούν αυτούς που «σιχαίνονται» και γίνονται αρωγοί στη συνέχεια ενός φαύλου κύκλου.

Γιατί αυτά που κατακρίνουμε, όπως η ζωή που έκαναν οι γονείς μας με όλη την ανεμελιά και την ξεγνοιασιά της νεότητας, μέσω αυτής της στάσης ζωής είναι λες και τα επικροτούμε, αφού δεν μας ενδιαφέρει καν να μπούμε στη διαδικασία να τα αλλάξουμε προς το καλύτερο!

Ας προσπαθήσουμε λοιπόν, όλοι μαζί να αλλάξουμε τα πράγματα και τις συνήθειες του παρελθόντος και ας μη μένουμε στάσιμοι και απαθείς απέναντι στα γεγονότα που μας αφορούν.

 

OUR20s

DIGITAL

Η φοιτήτρια Σχολής Εμποροπλοιάρχων που έχει γίνει viral με την αγάπη της για τα πλοία!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET