ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

4 τρόποι να δείξεις την αγάπη σου σε κάποιον, χωρίς να του πεις «Σε αγαπώ»!

Το ανώτερο συναίσθημα είναι η αγάπη, καθώς είναι συνυφασμένη με τον αλτρουισμό. Όταν αγαπάς κάποιον, είτε εκείνος είναι συγγενής, φίλος ή ερωτικός σου σύντροφος, είναι σίγουρο πως νοιάζεσαι για την ευτυχία του. Είναι βέβαιο πως θες να είσαι δίπλα του και να τον στηρίζεις. Μόνο τότε συνειδητοποιείς ότι αγαπάς κάποιον, όταν χαίρεσαι με τη χαρά […]

Default avatar

Guest Author

18 Νοεμβρίου, 2015

Το ανώτερο συναίσθημα είναι η αγάπη, καθώς είναι συνυφασμένη με τον αλτρουισμό. Όταν αγαπάς κάποιον, είτε εκείνος είναι συγγενής, φίλος ή ερωτικός σου σύντροφος, είναι σίγουρο πως νοιάζεσαι για την ευτυχία του. Είναι βέβαιο πως θες να είσαι δίπλα του και να τον στηρίζεις. Μόνο τότε συνειδητοποιείς ότι αγαπάς κάποιον, όταν χαίρεσαι με τη χαρά του και απογοητεύεσαι με τη λύπη του.

Σε μια εποχή όμως, όπου η φράση «Σ’ αγαπώ» έχει γίνει έρμαιο σε στόματα ανθρώπων που δεν εννοούν τα όσα λένε, έρχονται οι πράξεις για να δώσουν στη συγκεκριμένη φράση, ξανά, το αληθινό της νόημα.

Γιατί δεν αρκεί να λες σε κάποιον ότι τον αγαπάς. Η αγάπη άλλωστε, δεν είναι εδώ για να φωνάζει, αλλά υπάρχει πάντα διακριτικά κι αποκτά δύναμη τις καταλληλότερες στιγμές.

Λένε πως όταν μας αγαπούν αμφιβάλλουμε, αλλά εάν διαβάζοντας τα παρακάτω σκέφτεσαι κάποιο αγαπημένο σου πρόσωπο, ίσως τότε μπορείς να του το δείξεις κι έμπρακτα και να σβήσεις τις όποιες αμφιβολίες.

Κάνε θυσίες γι’ αυτούς που αγαπάς

Η ζωή μας είναι γεμάτη συμβιβασμούς, οι περισσότεροι από τους οποίους μας γεμίζουν με αρνητικά συναισθήματα. Γι’ αυτό λοιπόν αρκετά συχνά, διοχετεύουμε τον εκνευρισμό και την πίεση που νιώθουμε σε εκείνους που αγαπάμε περισσότερο. Αν όμως υποχωρούμε τόσο συχνά για να ευχαριστήσουμε τον οποιονδήποτε, τότε νομίζω πως είναι χρέος μας να κάνουμε θυσίες για εκείνους που μας αγαπούν κι αγαπάμε. Φυσικά και δεν εννοώ να αλλάξεις ολόκληρη τη ζωή σου, ούτε και να κάνεις πράγματα που δεν θες, μόνο και μόνο για να ευχαριστήσεις κάποιον. Όταν όμως, ένα αγαπημένο σου πρόσωπο σε χρειάζεται, τότε θεωρώ πως πρέπει να κάνεις κάποιες θυσίες και υποχωρήσεις.

Αγκάλιασέ τους

Πολλές φορές γινόμαστε ψυχροί, ακόμη και με τους πιο σημαντικούς ανθρώπους της ζωής μας, ενώ μπορούμε πολύ απλά να τους δείξουμε όλα όσα νιώθουμε αγκαλιάζοντάς τους. Μία ζεστή αγκαλιά μπορεί να φτιάξει την ημέρα του καθενός μας και να μας κάνει να νιώσουμε πως το άτομο που έχουμε απέναντι μας, πραγματικά μας αγαπά και νοιάζεται για μας. Και απορώ πως είναι δυνατόν, ενώ οι αγκαλιές είναι το πιο απλό πράγμα στον κόσμο, να σπανίζουν ολοένα και περισσότερο.

Στήριξέ τους

Είναι σημαντικό να βρίσκεσαι δίπλα σε όσους αγαπάς και να τους στηρίζεις, όταν σε χρειάζονται. Υπάρχουν στιγμές που ίσως νιώθουμε αδύναμοι. Τότε ακριβώς είναι που έχουμε ανάγκη να βρίσκονται στο πλευρό μας οι δικοί μας άνθρωποι, αποδεικνύοντάς μας έμπρακτα την αγάπη τους. Μία από τις πιο σημαντικές φράσεις που μπορεί να σου πει εκείνος/η που νοιάζεται για σένα είναι η εξής: «Είμαι δίπλα σου».

Άκουσέ τους

Πολλές φορές τυχαίνει να μιλάμε ακατάπαυστα και να μην δίνουμε σημασία σε όσα μας λέει το άτομο που βρίσκεται απέναντί μας. Φαίνεται όμως, ότι είναι πιο σημαντικό να ακούς, παρά να μιλάς. Δώσε λοιπόν προσοχή σε ό,τι έχει να σου πει ένα αγαπημένο σου πρόσωπο. Άκουσε τη γνώμη του, τα προβλήματά του, ακόμη και τα παράπονά του. Δείχνοντας προσοχή σε κάποιον που μιλάει, του αποδεικνύεις πως όντως ενδιαφέρεσαι για ό, τι έχει να σου πει κι ότι πραγματικά τον στηρίζεις.

Και να θυμάστε πάντα πως όπως όλα τα πράγματα στη ζωή, έτσι κι η αγάπη δεν είναι ποτέ δεδομένη. Πρέπει να παλεύεις καθημερινά για εκείνη, τόσο για να την αποδείξεις στους άλλους, όσο και για να κερδίσεις την αγάπη των άλλων. Άλλωστε τίποτα το σπουδαίο δεν κατακτάται χωρίς κόπο. Και η αγάπη είναι το σπουδαιότερο.

OUR20s

DIGITAL

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης κάνει guest εμφάνιση στο Columbia University για να διδάξει έντεχνο!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET