ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ

8 αποδεδειγμένοι τρόποι να μένεις ξύπνιος μέσα στη μέρα, χωρίς καφέ!

Ναι, ξέρω ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των μαγαζιών που συναντάς στο δρόμο σου είναι καφετέριες και σου είναι απίστευτα δύσκολο να αντισταθείς στην …ερεθιστική αίσθηση καφεΐνης. Βέβαια, αυτό που ίσως δε γνωρίζεις, είναι οι καταστροφικές συνέπειες του να πίνεις σημαντικές ποσότητες καφέ μέσα στην ημέρα σου. Δεν αντιλέγω πως είναι ένα ρόφημα με πολλά πλεονεκτήματα, ωστόσο ήρθε […]

Ναι, ξέρω ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των μαγαζιών που συναντάς στο δρόμο σου είναι καφετέριες και σου είναι απίστευτα δύσκολο να αντισταθείς στην …ερεθιστική αίσθηση καφεΐνης. Βέβαια, αυτό που ίσως δε γνωρίζεις, είναι οι καταστροφικές συνέπειες του να πίνεις σημαντικές ποσότητες καφέ μέσα στην ημέρα σου. Δεν αντιλέγω πως είναι ένα ρόφημα με πολλά πλεονεκτήματα, ωστόσο ήρθε η ώρα να απεξαρτηθείς από αυτό και να αναζητήσεις άλλους τρόπους για να καταφέρεις να μένεις ξύπνιος/α κατά τη διάρκεια της ημέρας σου.

Αυτοί λοιπόν, είναι οι πιο αποτελεσματικοί τρόποι να παραμένεις ενεργητικός/ή μέσα στο 24ωρο, δίχως τη βοήθεια του καφέ:

#1 Ρίξ’το στη γυμναστική

Ίσως ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να διατηρήσεις την ενεργητικότητά σου σε υψηλά επίπεδα ολόκληρη την ημέρα. Οποιοδήποτε είδος άσκησης, ανάλογα με τις προτιμήσεις σου, μπορεί να είναι απίστευτα αποτελεσματικό και να σου δώσει την επιθυμητή ενέργεια, για να αντιμετωπίσεις όλες τις δυσκολίες που ακολουθούν. Αφιέρωσε έστω 30 λεπτά από τον χρόνο σου σε ημερήσια βάση και θα δεις την διαφορά μονομιάς.

#2 Πιες τσάι

Το πρώτο βήμα της απεξάρτησής σου από τον καφέ, είναι η δοκιμή διαφορετικών ροφημάτων, με τα οποία θα αντικαταστήσεις την αγαπημένη σου συνήθεια. Και το τσάι, είναι μακράν η πιο ιδανική επιλογή. Με μία σημαντική υποσημείωση: ΟΧΙ στη λευκή ζάχαρη! Χρησιμοποίησε είτε μαύρη, είτε μέλι για να γλυκάνεις το καυτό σου ρόφημα.

#3 Κοιμήσου περισσότερες ώρες

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο για την σωματική και ψυχική σου υγεία. Ακόμη κι αν είσαι το πιο πολυάσχολο άτομο πάνω στον πλανήτη, χρειάζεσαι ύπνο. Αντί να κατευθυνθείς στην εύκολη λύση, δηλαδή τον καφέ, κάνε την υπέρβαση και κοιμήσου λίγες ώρες παραπάνω, ώστε να ξυπνήσεις ξεκούραστος/η.

#4 Να τρέφεσαι πιο υγιεινά

Η πρωτεΐνη πρέπει να είναι πάντα η πρώτη σου επιλογή, αν θες να έχεις περίσσεια ενέργεια. Εκκινεί τον εγκέφαλο και απελευθερώνει νευροδιαβιβαστές που έχουν την ικανότητα να σε κρατούν ξύπνιο/α. Βάλε στην διατροφή σου τα φασόλια, το τυρί, τα αυγά, τα δημητριακά και τους ξηρούς καρπούς και θα δεις αμέσως την διαφορά.

#5 Μην μένεις συνέχεια μέσα

Πήγαινε και λίγο έξω βρε αδερφέ. Άλλαξε περιβάλλον, βγες στη φύση (όσο μπορείς να βρεις πράσινο στην Αθήνα), πάρε λίγο φρέσκο αέρα και γενικότερα χαλάρωσε λιγάκι. Πήγαινε κάπου που δεν έχεις ξαναπάει, δες κάτι διαφορετικό που είναι εκτός του γνωστικού πεδίου σου. Είναι ο καλύτερος τρόπος να ξεφύγεις από την καθημερινότητα και την εξάρτησή σου από τον καφέ.

#6 Δυνάμωσε τη μουσική

Ο καλύτερος τρόπος να ξεκινάει κανείς τη μέρα του με θετική κι αισιόδοξη διάθεση, είναι μέσω της μουσικής. Δυνάμωσε την, χόρεψε στο ρυθμό της κι όλα θα πάνε καλά!

#7 Πιες νερό

Τόόόσο μα τόσο σημαντικό. Μην πίνεις νερό μονάχα όταν διψάς. Προσπάθησε να το ενσωματώσεις σε όλη τη διάρκεια της ημέρας, στα γεύματά σου κι όχι μόνο, για να απολαύσεις τα πολλαπλά και καθόλου αμελητέα οφέλη του.

#8 Γέλα περισσότερο

Όπως ακριβώς η κοινωνικοποίηση, έτσι και το γέλιο έχει την ικανότητα να ανεβάσει στα ύψη τη διάθεσή σου. Το γέλιο – χαμόγελο είναι ό,τι πιο όμορφο μπορεί να συμβεί στον καθένα μέσα στη μέρα και κανείς δεν αμφισβητεί τις ευεργετικές του ικανότητες.

 

OUR20s

DIGITAL

Κολλητή μοιράζεται πώς θα καταλάβεις ότι κάποιος θα σε απατήσει και τα σχόλια την επιβεβαιώνουν!

ΙΝΣΠΙΡΕΪΣΙΟΝ

Τύπος μοιράζεται την ιστορία του πώς από υπάλληλος στα McDonald’s έγινε εκατομμυριούχος!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET