ΕΛΛΑΔΑ

Από τις 16 Μαΐου φεύγουν οι μάσκες από αεροδρόμια και αεροπλάνα στην Ευρώπη!

Πάει κι αυτό!

Neopolis Team

11 Μαΐου, 2022

Η χαλάρωση των μέτρων συνεχίζεται και αυτή τη φορά αγγίζει τους χώρους των αεροδρομίων, οι οποίοι θα απελευθερωθούν από την υποχρεωτική χρήση μάσκας στις 16 Μαΐου.

Η Ευρώπη έχει αρχίσει να μπαίνει στη μετά-Covid εποχή αρκετό καιρό τώρα, με την Ελλάδα να ακολουθεί έχοντας βάλει τέλος στον έλεγχο των πιστοποιητικών, ενώ η άφιξη του Ιουνίου θα σημάνει το τέλος και των μασκών (εκτός από ελάχιστων εξαιρέσεων).

Με τα ταξίδια λοιπόν να παίρνουν φωτιά μέσα στο επόμενο διάστημα, το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Ασφάλειας της Αεροπορίας (EASA) θέλησαν να απαλλάξουν τον κόσμο από τις μάσκες, προτείνοντας την κατάργησή τους μέσω ανακοίνωσης. Παράλληλα όμως, τονίζουν ότι πρόκειται για ένα από τα πιο αποτελεσματικά μέτρα, προτρέποντας τις ευάλωτες ομάδες να συνεχίσουν να προφυλάσσονται κατά αυτόν τον τρόπο και ιδανικά με τις μάσκες τύπου FFP2/N95/KN95.

Επίσης, επισημαίνεται ότι πέρα από το αεροδρόμιο, η υποχρεωτικότητά της στη διάρκεια των πτήσεων θα εξαρτάται από την εκάστοτε αεροπορική εταιρεία και τους κανόνες της.

Εκτός από τις αλλαγές σε ό,τι αφορά τις μάσκες, οι συστάσεις περιλαμβάνουν χαλάρωση των αυστηρότερων μέτρων για τις αεροπορικές δραστηριότητες, κάτι που θα συμβάλει στην ανακούφιση του φόρτου στον κλάδο, διατηρώντας παράλληλα τα κατάλληλα μέτρα.     

Όπως ανέφερε η διευθύντρια του ECDC, Άντρεα Αμόν, «αν και εξακολουθούν να υπάρχουν κίνδυνοι, έχουμε δει ότι οι μη φαρμακευτικές παρεμβάσεις και τα εμβόλια επέτρεψαν στη ζωή μας να αρχίσει να επιστρέφει στο φυσιολογικό. Ενώ η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλες τις περιπτώσεις δεν συνιστάται πλέον, είναι σημαντικό να έχετε υπόψη σας ότι, μαζί με τη σωματική απόσταση και την καλή υγιεινή των χεριών, είναι μία από τις καλύτερες μεθόδους μείωσης της μετάδοσης. Οι κανόνες και οι απαιτήσεις των κρατών αναχώρησης και προορισμού θα πρέπει να τηρούνται και να εφαρμόζονται με συνέπεια και οι ταξιδιωτικοί φορείς θα πρέπει να φροντίζουν να ενημερώνουν έγκαιρα τους επιβάτες για τυχόν απαιτούμενα μέτρα. Η σημασία αυτών των μέτρων θα πρέπει να συνεχίσει να κοινοποιείται αποτελεσματικά στους επιβάτες για την ασφάλειά τους και το ECDC θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τους συναδέλφους μας στον EASA για να αξιολογεί τακτικά και να τροποποιεί τις συστάσεις, όπως απαιτείται».

Ο εκτελεστικός διευθυντής του EASA, Πατρίκ Κι, σημείωσε ότι «από την επόμενη εβδομάδα, οι μάσκες δε θα χρειάζεται πλέον να είναι υποχρεωτικές στα αεροπορικά ταξίδια σε όλες τις περιπτώσεις, με ευθυγράμμιση σε γενικές γραμμές με τις μεταβαλλόμενες απαιτήσεις των εθνικών αρχών σε όλη την Ευρώπη για τις δημόσιες συγκοινωνίες», προσθέτοντας πως «για τους επιβάτες και τα πληρώματα, αυτό είναι ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός για την εξομάλυνση των αεροπορικών ταξιδιών. Ωστόσο, οι επιβάτες θα πρέπει να συμπεριφέρονται υπεύθυνα και να σέβονται τις επιλογές των άλλων γύρω τους. Ένας επιβάτης που βήχει και φτερνίζεται θα πρέπει να σκεφτεί να φορέσει μάσκα προσώπου για να καθησυχάσει όσους κάθονται κοντά».

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Οι παραλίες της Αττικής που κρίθηκαν ακατάλληλες για μπάνιο, τις σημειώνουμε!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Οι ειδικότητες με μεγάλη ζήτηση που πρέπει να έχεις υπόψιν για το μηχανογραφικό!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2024: Χαμούλη έχουν προκαλέσει Ιστορία και Φυσική εξαιτίας της δυσκολίας τους!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2024: Πότε ανοίγουν τα μηχανογραφικά – Ο κωδικός που απαιτείται για την υποβολή!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2024 | Οι προτεινόμενες απαντήσεις στην Οικονομία Προσανατολισμού

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET