ΕΛΛΑΔΑ

Απεργία Τετάρτης 28/2: Τα ΜΜΜ που συμμετέχουν και πώς θα κινηθούν!

Το σπίτι είναι η καλύτερη επιλογή για εκείνη τη μέρα.

Neopolis Team

26 Φεβρουαρίου, 2024

Η χώρα ετοιμάζεται για ένα μαζικό shutdown την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου, ανήμερα της επετείου του δυστυχήματος των Τεμπών. Στις απεργίες συμμετέχουν διάφοροι φορείς, ωστόσο τη μεγαλύτερη διαφορά στην καθημερινότητα των πολιτών την κάνουν τα ΜΜΜ. Ειδικότερα όταν τραβούν χειρόφρενο ταυτοχρόνως και οι μετακινήσεις τρώνε αναπόφευκτα άκυρο. Ή μετατρέπονται σε άθλο.

Η καλύτερη επιλογή (αν δίνεται) είναι να ακυρώσεις ό,τι έχεις κανονίσει για εκείνη την ημέρα, καθώς στους δρόμους θα επικρατήσει χάος. Όπως έχει γίνει γνωστό από αποφάσεις των σωματείων εργαζομένων (Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης, Σωματείο Εργαζομένων ΟΣΕ, Σωματείο Εργαζομένων Προσωπικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ), στην 24ωρη απεργία θα συμμετέχουν εργαζόμενοι στο σιδηρόδρομο, συμπεριλαμβανόμενου και του προαστιακού της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, ενώ η πρωτεύουσα θα μείνει επίσης χωρίς μετρό και τραμ.

Από την πλευρά τους, τα λεωφορεία θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας ως τις 9:00 π.μ. και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας, σύμφωνα με απόφαση του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ. Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται από τις 10:00 π.μ. ή αργότερα, ενώ τα τελευταία δρομολόγια αναμένεται να αναχωρήσουν από τις αφετηρίες γύρω στις 20:00.

Απεργία ΟΑΣΘ

Τη συμμετοχή τους στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ ανακοίνωσαν και οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, με τη Θεσσαλονίκη να μένει χωρίς λεωφορεία για ένα ολόκληρο 24ωρο.

Όσα αναφέρει η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων στον ΟΑΣΘ:

Το Συνδικάτο Εργαζομένων στην Αστική Συγκοινωνία Θεσσαλονίκης, συμμετέχει στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία που κήρυξε η Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδος (ΟΣΜΕ).

Έχουμε όλοι μας χρέος απέναντι στα θύματα, στους αδικοχαμένους συνανθρώπους μας, στους νεκρούς της ανείπωτης τραγωδίας στον σιδηρόδρομο. Η θυσία αυτών των ανθρώπων να μην ξεχαστεί ποτέ. Το έγκλημα των Τεμπών δεν πρέπει και δεν θα αποσιωπηθεί.

Απαίτηση όλων αποτελεί η απόδοση ευθυνών και η αποτροπή επανάληψης παρόμοιων τραγικών συμβάντων.

Την ημέρα αυτής της θλιβερής επετείου, οι εργαζόμενοι στις επιβατικές και στις εμπορευματικές μεταφορές, θα είμαστε στον δρόμο του αγώνα για αποκάλυψη της αλήθειας, της αποτροπής συγκάλυψης ευθυνών και της ανάδειξης όλων των ζητημάτων τα οποία άπτονται της ασφάλειας στην συγκοινωνία, της ασφάλειας στην μεταφορά.

• Τονίζουμε ότι την ημέρα της Απεργίας, Τετάρτη 28 Φλεβάρη, θα διαθέσουμε προσωπικό ασφαλείας για την κάλυψη των αναγκών κίνησης 50 λεωφορείων.

• Τα ειδικά διαμορφωμένα οχήματα εξυπηρέτησης ΑΜΕΑ καθώς και η νυχτερινή γραμμή του αεροδρομίου (1Ν) θα εργαστούν κανονικά.

Εναέριες Απεργίες και Απεργίες στα Πλοία

Καμία πτήση δε θα πραγματοποιηθεί και από και προς τα ελληνικά αεροδρόμια, καθώς στην 24ωρη απεργία συμμετέχουν και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. Αυτό συνεπάγεται την ακύρωση όλων των προγραμματισμένων για εκείνη τη μέρα πτήσεων. Ταυτόχτονα, δεμένα θα μείνουν και τα πλοία.

Απεργία Ταξί 

Τέλος, η ιδέα της μετακίνησης απομακρύνεται κι άλλο από το μυαλό μας, αφού το διήμερο Τρίτη-Τετάρτη 27-28/2 απεργούν και τα ταξί με σχετική απόφαση του Σ.Α.Τ.Α.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Απεργία ΜΜΜ: Ποια μέσα τραβούν χειρόφρενο την Τετάρτη 17/4!

ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ

Σε μαγαζί της Μαδρίτης μπορείς να φας το τελευταίο δείπνο του Τιτανικού (με δική σου ευθύνη)!

ΕΛΛΑΔΑ

Οι περιοχές της Ελλάδας που κινδυνεύουν με ερημοποίηση αν συνεχίσουμε έτσι!

ΕΛΛΑΔΑ

Επιστρέφουν τα πατίνια της Lime, γιατί δεν τους έφτασε ο πρώτος γύρος… κακοποίησης!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Λάμα γίνεται φοιτητής σε Κολέγιο των ΗΠΑ, με στόχο το πτυχίο στην κλωστοϋφαντουργία!

SPILL THE TEA

Όλα δείχνουν πως η Shakira είναι ζευγάρι με τον Lucien Laviscount από το ‘Emily in Paris’!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET