ΕΛΛΑΔΑ

Απεργία Τετάρτης: Ποια ΜΜΜ συμμετέχουν και πώς θα κινηθούμε αύριο!

Η Τετάρτη, 9/11, θα είναι μία ζόρικη μέρα για όσους πρέπει να βρεθούν στους δρόμους της πρωτεύουσας.

Neopolis Team

8 Νοεμβρίου, 2022

Η αυριανή μέρα θα είναι αρκετά ζόρικη για όσους πρέπει να βρεθούν στους δρόμους, αφού θα πραγματοποιηθεί απεργία και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας τόσο σε Αθήνα όσο και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας.

Με τα μέτρα αντιμετώπισης της ενεργειακής κρίση και της ακρίβειας γενικότερα, να μη βρίσκουν σύμφωνα τα συνδικάτα, αντιδρούν συντονισμένα αύριο (Τετάρτη 9/11) σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Τα ΜΜΜ λοιπόν, θα κινηθούν ως εξής:

 • Ηλεκτρικός: δρομολόγια από τις 9 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα.
 • Μετρό: από τις 9:30 το πρωί έως και τις 3 το μεσημέρι.
 • Τραμ: από τις 8 το πρωί έως τις 10 το βράδυ.
 • Λεωφορεία: δρομολόγια μεταξύ 9 το πρωί και 9 το βράδυ.
 • Τρόλεϊ24ωρη απεργία
 • Τρένα & Προαστιακός: 24ωρη απεργία.
 • Ταξί: 24ωρη απεργία
 • Πλοία: 24ωρη απεργία.
 • AEGEAN και της Olympic Air: Ακυρώσεις και τροποποιήσεις πτήσεων της αύριο Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022 λόγω της 6ωρης στάσης εργασίας μεταξύ 10 το πρωί και 4 το μεσημέρι της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδος (ΕΕΕΚΕ) και της 24ωρης στάσης εργασίας της Ο.Σ.Υ.Π.Α.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΓΣΕΕ:

«Η Συνομοσπονδία, εκτιμώντας τη δύσκολη κατάσταση, με την οποία βρίσκεται αντιμέτωπος ο κόσμος της μισθωτής εργασίας και η κοινωνία γενικότερα, με τη ραγδαία αύξηση του ενεργειακού κόστους και την εκτίναξη των τιμών σε βασικά είδη πρώτης ανάγκης, δηλώνει ότι οι οριζόντιες παροχές με προεκλογικό άρωμα δεν λύνουν το πρόβλημα. Δυστυχώς, οι έχοντες και κατέχοντες, με πολιτική ανοχή, μετακύλησαν όλες τις επιβαρύνσεις στον κόσμο της μισθωτής εργασίας. Τώρα περισσότερο από κάθε άλλη στιγμή είναι απαραίτητη η αύξηση του κατώτατου μισθού και η επαναφορά του συλλογικού εργατικού δικαίου με καθολική ισχύ των συλλογικών συμβάσεων εργασίας σε όλους τους κλάδους της οικονομίας».

Οι παραπάνω αποφάσεις στο μεταξύ, οδήγησαν τη διοίκηση τόσο της ΣΤΑΣΥ όσο και της ΟΣΥ να προσφύγει στα δικαστήρια σήμερα το μεσημέρι, προκειμένου να κριθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, με την απόφαση να αναμένεται τις επόμενες ώρες.

Προσυγκεντρώσεις

 • Πλατεία Κάνιγγος: Ομοσπονδίες, Σωματεία και Επιτροπές Αγώνα σε Ιδιωτικό και Δημόσιο Τομέα.
 • Πλατεία Κοραή: Σωματεία Εκπαιδευτικών, Σωματεία Εργαζομένων σε Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Κέντρα, Φοιτητικοί Σύλλογοι.
 • Ομόνοια: Ομοσπονδίες και Σωματεία Συνταξιούχων, Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, Σύλλογοι και Ομάδες Γυναικών, μαζικοί φορείς δήμων της Αττικής.
 • Χαυτεία: Ομοσπονδίες, Σωματεία και Ενώσεις Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων

Περαιτέρω κλάδοι που απεργούν 

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν και οι εργαζόμενοι στα Μέσα Ενημέρωσης, ενώ στην κινητοποίηση θα λάβουν μέρος το προσωπικό των δημοσίων νοσοκομείων και του ΕΚΑΒ, οι καθηγητές και οι δάσκαλοι, καθώς και οι δικαστικοί υπάλληλοι.

Θα απεργήσουν, επίσης, οι εργαζόμενοι στα υπουργεία, τις εφορίες, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τα ασφαλιστικά ταμεία και τις πολεοδομίες, ενώ συμμετοχή έχουν δηλώσει οι εργαζόμενοι σε τουρισμό – επισιτισμό και η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας. Οι συγκεντρώσεις και οι προσυγκεντρώσεις θα προκαλέσουν σταδιακή διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων σε κεντρικές οδικές αρτηρίες, γι’ αυτό και προβλέπεται μια δύσκολη μέρα για όσους θα βγουν αναγκαστικά να οδηγήσουν στους δρόμους.

Σημειώνεται μάλιστα, ότι για αυτό το λόγο αύριο δε θα ισχύσει η δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας, με την ανακοίνωση της Τροχαίας να αναφέρει:

«Λόγω των εξαγγελθεισών, για αύριο Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022, στάσεων εργασίας των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, καθώς και της 24ωρης απεργίας των μελών του Σωματείου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ), δε θα ισχύσουν τα μέτρα περιορισμού κυκλοφορίας των οχημάτων στο Κέντρο της Αθήνας (ΜΙΚΡΟΣ ΔΑΚΤΥΛΙΟΣ)».

Συμμετοχή πλοίων και αεροπλάνων στην απεργία

Στην ακτοπλοΐα, η Διοίκηση της ΠΝΟ αποφάσισε τη συμμετοχή της Ομοσπονδίας στην 24ωρη Πανεργατική απεργία της ΓΣΕΕ, με την συμμετοχή των πληρωμάτων σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, με έναρξη την 00:01 της Τετάρτης και λήξη την 24:00 ώρα της ίδιας ημέρας.

Την ίδια ώρα, στην 24ωρη απεργία συμμετέχει και η ΕΣΗΕΑ «αντιδρώντας στις δυσμενείς συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί μετά την υγειονομική αλλά και την ενεργειακή κρίση και τις συνεχιζόμενες κυβερνητικές πρακτικές που, όχι μόνο περιορίζουν και φαλκιδεύουν τις κατακτήσεις των εργαζομένων, αλλά καταργούν και θεμελιώδη συνταγματικά μας δικαιώματα», όπως αναφέρει η Ένωση.

Τέλος, σε ακυρώσεις και τροποποιήσεις πτήσεων προχωράει η AEGEAN και η Olympic Air την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022 λόγω της 6ωρης στάσης εργασίας της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδος (ΕΕΕΚΕ) και της 24ωρης στάσης εργασίας της Ο.Σ.Υ.Π.Α.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της AEGEAN και της Olympic Air, είναι υποχρεωμένες να προβούν συνολικά σε ακυρώσεις 50 πτήσεων, καθώς και σε τροποποιήσεις 42 πτήσεων, τόσο του εσωτερικού όσο και του εξωτερικού δικτύου τους, τις οποίες θα βρείτε ΕΔΩ

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

«Φεγγάρι του Χιονιού»: Η τελευταία Πανσέληνος του χειμώνα απόψε στον ουρανό!

ΕΛΛΑΔΑ

Η Κρήτη βγήκε το καλύτερο μέρος στην Ελλάδα για τους singles της LGBTQ+ κοινότητας!

ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: Πάνω από 700.000 υπογραφές στο ψήφισμα Καρυστιανού για κατάργηση βουλευτικής ασυλίας!

ΕΛΛΑΔΑ

Εντυπωσιακός μετεωρίτης πέρασε πάνω από την Αττική ξημερώματα και φώτισε τον ουρανό!

ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Εργοστάσιο Παπαστράτος: 35 θέσεις εργασίας για πτυχιούχους Μηχανικούς με ή χωρίς εμπειρία!

ΕΛΛΑΔΑ

Θεσ/νίκη: Εξιτήριο για τον 23χρονο φοιτητή που ξυλοκοπήθηκε απ’ τον Ricta κι έναν φίλο του!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET