ΕΛΛΑΔΑ

Απεργία 12 Νοεμβρίου 2015 | Ποιες σχολές θα είναι κλειστές

Αύριο, Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015, η χώρα θα βρίσκεται σε απεργιακό κλοιό καθώς αρκετοί φορείς και υπηρεσίες συμμετέχουν ενεργά στην απεργία που έχει κηρύξει η ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Στην παραπάνω απεργία συμμετέχουν και τα ΜΜΜ και πιο συγκεκριμένα: Οι συρμοί του μετρό, ο προαστιακός σιδηρόδρομος αλλά και τα τρένα δε θα λειτουργήσουν ολόκληρο το 24ωρο. Οι εργαζόμενοι […]

Neopolis Team

11 Νοεμβρίου, 2015

Αύριο, Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015, η χώρα θα βρίσκεται σε απεργιακό κλοιό καθώς αρκετοί φορείς και υπηρεσίες συμμετέχουν ενεργά στην απεργία που έχει κηρύξει η ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

Στην παραπάνω απεργία συμμετέχουν και τα ΜΜΜ και πιο συγκεκριμένα:

  • Οι συρμοί του μετρό, ο προαστιακός σιδηρόδρομος αλλά και τα τρένα δε θα λειτουργήσουν ολόκληρο το 24ωρο.
  • Οι εργαζόμενοι του ηλεκτρικού (ΗΣΑΠ) καθώς κι εκείνοι του τραμ, έχουν ανακοινώσει στάση εργασίας. Πιο συγκεκριμένα, δρομολόγια ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ από τις 10.00 το πρωί έως και τις 16.00 το απόγευμα.
  • Τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ ΘΑ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ από τις 09.00 το πρωί έως και τις 21.00 το βράδυ.

Στα πλαίσια αυτά, αρκετές σχολές των πανεπιστημίων της Αθήνας θα βρίσκονται κλειστές.

Μέχρι στιγμής γνωρίζουμε ότι το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών θα βρίσκεται κλειστό, ενώ τα προπτυχιακά μαθήματα δεν θα πραγματοποιηθούν.

Η Νομική του ΕΚΠΑ θα παραμείνει κλειστή και δεν θα πραγματοποιηθούν τα προγραμματισμένα μαθήματα, λόγω προβλημάτων που αναμένεται να προκύψουν από την απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στην οποία συμμετέχουν και τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Παράλληλα, δεν θα γίνουν τα μαθήματα στο Οικονομικό και στο Πολιτικό της Νομικής τα οποία στεγάζονται στο κτίριο της Νομικής.

Επίσης, κλειστά θα είναι το Μαθηματικό και το Φυσικό Αθήνας, λόγω του ότι τελούν υπό κατάληψη -μετά από απόφαση των ΓΣ των τμημάτων- από αύριο Πέμπτη 12/11/2015 έως και την Τρίτη 17/11/2015.

Κλειστή θα είναι και η Πληροφορική του ΕΚΠΑ με απόφαση ΓΣ που αναφέρει: «Συμμετοχή με κλειστή σχολή στην πανεργατική απεργία με τους φοιτητικούς συλλόγους και τα ταξικά πρωτοβάθμια σωματεία την Πέμπτη 12/11 με προσυγκέντρωση στο Μουσείο στις 10.30. Κατάληψη της σχολής 15-17/11 και συμμετοχή στο τριήμερο του Πολυτεχνείου και στην παλλαϊκή πορεία στις 17 Νοέμβρη.»

Κλειστή θα είναι και η Πάντειος με βάση την τελευταία της ανακοίνωση που αναφέρει: «Σύμφωνα με το τελευταίο δελτίο που αφορά στη συμμετοχή των ΜΜΜ στη Γενική Απεργία την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου, πιστοποιείται η αδυναμία προσέλευσης των Καθηγητών και Φοιτητών στην εκπαιδευτική διαδικασία του Πανεπιστημίου, αποφασίζεται η αναστολή αυτής.»

Υπό Κατάληψη θα βρίσκεται και η Φιλοσοφική Σχολή του ΕΚΠΑ έως και την Τρίτη 17 Νοέμβρη 2015.

Και το Πανεπιστήμιο Πατρών είναι κλειστό σήμερα στα πλαίσια της Πανελλαδικής Απεργίας της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

Το ΤΕΙ Αθήνας θα παραμείνει ανοιχτό, αλλά δεν θα μπουν απουσίες στους φοιτητές που παρακολουθούν τα πρωινά εργαστήρια, τα οποία ολοκληρώνονται έως τις 11 π.μ.

Μείνετε συντονισμένοι στο Neopolis.gr καθώς το άρθρο θα ενημερώνεται συνεχώς.

 

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Μαθητής έγινε δεκτός με υποτροφία στο Πανεπιστήμιο Cambridge!

SPILL THE TEA

Καρολίνα: «Χαίρομαι που ο Μπο δε θα μου δώσει δεύτερη ευκαιρία, γιατί δείχνει ότι είναι νοήμων»!

ΕΛΛΑΔΑ

Με παραίτηση προειδοποιούν οι καθηγητές του Εθνικού Θεάτρου για την υποβάθμιση των πτυχίων!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET