ΕΛΛΑΔΑ

Απέραντη θλίψη | Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψει κανείς την καταστροφή που άφησε η φωτιά!

Για ακόμη μια φορά στην Αττική, είμαστε μάρτυρες μιας ολικής οικολογικής και υλικής καταστροφής που έχει ως τραγικό επίλογο τον θάνατο 50 συνανθρώπων μας (η τελευταία ενημέρωση ωστόσο κάνει λόγο για άλλους 24 νεκρούς στην Αργυρή Ακτή). Εικόνες φρίκης που δεν τις χωράει ανθρώπινος νους. Αν θέλετε να βοηθήσετε και να ενημερώσετε τους πληγέντες, δείτε […]

Δήμητρα Πραντάλου

24 Ιουλίου, 2018

Για ακόμη μια φορά στην Αττική, είμαστε μάρτυρες μιας ολικής οικολογικής και υλικής καταστροφής που έχει ως τραγικό επίλογο τον θάνατο 50 συνανθρώπων μας (η τελευταία ενημέρωση ωστόσο κάνει λόγο για άλλους 24 νεκρούς στην Αργυρή Ακτή). Εικόνες φρίκης που δεν τις χωράει ανθρώπινος νους.

Αν θέλετε να βοηθήσετε και να ενημερώσετε τους πληγέντες, δείτε ΕΔΩ πώς θα το κάνετε! 

Χθες το πρωί, οι άνθρωποι στην Κινέτα, στο Μάτι, στην Ραφήνα, στον Βουτζά, ξύπνησαν, ήπιαν τον καφέ τους, πήγαν στις δουλειές τους, πήγαν για μια βουτιά στη θάλασσα, είπαν καλημέρα στον γείτονά τους, χαμογέλασαν στον φούρναρη, όλα φυσιολογικά όπως τις προηγούμενες ημέρες.

Τίποτα δεν προμήνυε το κακό που βρισκόταν μια ανάσα μακριά τους. Αυτοί οι άνθρωποι λίγες ώρες μετά, πάλευαν με τις φλόγες, είδαν τις περιουσίες τους να καίγονται, είδαν τον γείτονα τους να προσπαθεί να γλιτώσει από τις φλόγες, είδαν τους ίδιους τούς εαυτούς να κολυμπούν στη θάλασσα με τον αποπνικτικό αέρα να τους καίει τα σωθικά, έζησαν την αγωνία, την φρίκη και αντίκρυσαν σήμερα με το πρώτο φως της ημέρας απανθρακωμένα αγκαλιασμένα πτώματα.

Πώς μπορείς να το χωνέψεις; Πώς μπορείς να μη δακρύσεις; Πώς μπορείς να μείνεις αμέτοχος; Πώς μπορείς για ακόμη μια φορά να εξαπολύεις κατηγορίες, όταν στο Μάτι εξακολουθούν να αναζητούν αγνοούμενους;

Μόνο όσοι το βίωσαν μπορούν να καταλάβουν το μέγεθος της κατάστασης.

Χαρακτηριστική είναι και η περιγραφή για το φρικιαστικό θέαμα που αντίκρισαν το πρωί οι διασώστες, του επικεφαλή του Ερυθρού Σταυρού, Βασίλη Ανδριόπουλου:

Τις πρώτες πρωινές ώρες εντοπίσαμε τον πρώτο άνθρωπο. Είδαμε καμμένα αυτοκίνητα με τα κλειδιά πάνω, με ανοιχτές τις πόρτες και αμέσως καταλάβαμε οτι θα υπάρχουν πολλοί νεκροί. Τα ξημερώματα είχαμε την εικόνα για το μέγεθος της τραγωδίας. Ανάμεσα σε δύο σπίτια, σε ένα χωράφι 300 τετραγωνικών μέτρων, 25 άνθρωποι βρήκαν τραγικό θάνατο. Ανάμεσά τους δυστυχώς και μικρά παιδιά. Οικογένειες που αναζήτησαν την λύτρωση, προσπάθησαν να διαφύγουν και δυστυχώς βρήκαν τον θάνατο.

Η σκέψη και το μυαλό μας είναι στους πληγέντες, στους συγγενείς, στους φίλους, στους γνωστούς, σε όλους όσους  προσπαθούν σήμερα να μαζέψουν τα κομμάτια τους.

Αυτή τη στιγμή, στο μέτωπο της Κινέτας επιχειρούν 150 πυροσβέστες με 74 οχήματα, 17 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 20 υδροφόρες και 5 ελικόπτερα.

Στο άλλο μεγάλο μέτωπο της πύρινης λαίλαπας στην Αττική, που προκάλεσε και τις μεγαλύτερες καταστροφές, σε Μάτι, Νέο Βουτζά, Ραφήνα και Πεντέλη,επιχειρούν αυτή την ώρα 190 άτομα, με 96 οχήματα, 23 άτομο πεζοπόρο, 25 εθελοντικά οχήματα και 6 υδροφόρες.

 

 

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Ιτέα: Κοπέλα σώζει νεογέννητο γατάκι που βρήκε ασφυχτικά δεμένο σε σακούλα σκουπιδιών!

SPILL THE TEA

Ο Damiano των Måneskin χώρισε και πιάστηκε να φιλιέται με άλλη σε κλαμπ της Ισπανίας!

ΕΛΛΑΔΑ

Μπουνιές και κλωτσιές παίχτηκαν σε συναυλία του Sidarta, έριξε κι ο ίδιος μερικές!

ΕΛΛΑΔΑ

Μαρούσι: 8 χρόνια φυλακή στη 18χρονη που σκότωσε τη φίλη της – Θέλει να περάσει Ιατρική!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2023 | Οι προτεινόμενες απαντήσεις στα Λατινικά Προσανατολισμού

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2023 | Οι προτεινόμενες απαντήσεις στην Πληροφορική Προσανατολισμού

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET