ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

18 σεξουαλικές συνήθειες που κάθε 20χρονος οφείλει να υιοθετήσει!

Η δεκαετία των 20 είναι μια περίοδος αρκετά διδακτική σε όλους τους τομείς που αφορούν έναν νέο άνθρωπο. Ένας από αυτούς είναι κι ο σεξουαλικός τομέας για τον οποίο μπορεί να άρχισες δειλά δειλά να μαθαίνεις πράγματα από την εφηβεία κιόλας, στα 20 σου όμως, οφείλεις να έχεις υιοθετήσει κάποιες σεξουαλικές συνήθειες, απαραίτητες τόσο για […]

Ειρήνη Λι

11 Νοεμβρίου, 2015

Η δεκαετία των 20 είναι μια περίοδος αρκετά διδακτική σε όλους τους τομείς που αφορούν έναν νέο άνθρωπο. Ένας από αυτούς είναι κι ο σεξουαλικός τομέας για τον οποίο μπορεί να άρχισες δειλά δειλά να μαθαίνεις πράγματα από την εφηβεία κιόλας, στα 20 σου όμως, οφείλεις να έχεις υιοθετήσει κάποιες σεξουαλικές συνήθειες, απαραίτητες τόσο για τον εαυτό σου όσο και για τον/την παρτενέρ σου.

Μέσα από τις εμπειρίες που έχεις αποκομίσει στη μέχρι τώρα σεξουαλική σου ζωή, καλό θα ήταν να βγάλεις μερικά σημαντικά συμπεράσματα τα οποία θα λειτουργήσουν ως μαθήματα για την υπόλοιπη πορεία σου. Αν δεν τα αφομοιώσεις όταν πρέπει – δηλαδή τώρα – θα παραμείνεις ένας αιώνιος κι ανώριμος …έφηβος! Και αυτό δεν είναι τόσο καλό όσο ακούγεται…

Μέχρι σήμερα λοιπόν, θα έπρεπε ήδη να έχεις υιοθετήσει τα περισσότερα (αν όχι όλα) από τα παρακάτω:

Να περιποιείσαι και να φροντίζεις τα γεννητικά σου όργανα.

0990832001443122694

Η καθημερινή φροντίδα και πλύση των γεννητικών οργάνων τόσο στη γυναίκα όσο και στον άντρα είναι απαραίτητη για την αποφυγή μολύνσεων, φλεγμονών, αλλά και σεξουαλικών μεταδιδόμενων νοσημάτων. Επιπλέον, δείχνει μία ευγένεια κι έναν σεβασμό προς τον/την παρτενέρ σου. Όμως, όπως σε όλα τα πράγματα, έτσι κι εδώ, η υπερβολική φροντίδα και προσπάθεια για απολύμανση μπορούν να κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό, ιδίως στις γυναίκες, διαταράσσοντας τη φυσική χημική ισορροπία του κόλπου. Τέλος, βεβαιώσου πως δεν χρησιμοποιείς λάθος προϊόντα, ακατάλληλα για ευαίσθητες περιοχές, τα οποία μπορεί επίσης να φέρουν αντίθετα αποτελέσματα.

Να είσαι κατάλληλα ενημερωμένος/η για τα ΣΜΝ.

0014067001443122695

Από την στιγμή που έχεις ενεργή σεξουαλική ζωή, ξέρεις πια καλά ότι πρέπει να προφυλάσσεσαι από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα. Και για να το κάνεις αυτό, οφείλεις να ενημερωθείς κατάλληλα για το ποιο είναι το προφίλ τους, ποια συμπτώματα παρουσιάζουν, πόσο συχνά πρέπει να κάνεις εξετάσεις και ποιες εξετάσεις θα σε βοηθήσουν να βρεις την κατάλληλη θεραπευτική λύση στο… νόσημά σου!  Είναι σημαντικό να ελέγχεσαι τακτικά, καθώς πολλά από τα ΣΜΝ δεν προκαλούν πάντα συμπτώματα και μπορεί να οδηγήσουν σε σοβαρά προβλήματα υγείας, αν δεν θεραπευτούν.

Να σταματήσεις να προσποιείσαι οργασμούς.

0029055001443122695

Δεν νομίζω πως υπάρχει κάποιος που δεν το έχει κάνει τουλάχιστον μία φορά για τον χι ψι λόγο, όσο κι αν δεν το παραδέχεται. Υπάρχουν όμως κι αυτοί που το έχουν πια υιοθετήσει. Είναι ώρα λοιπόν να το σταματήσεις είτε το κάνεις ελάχιστα είτε πολύ. Ακόμα κι αν έχεις καλές προθέσεις, συνεχίζει να παραμένει ψέμα, επομένως τις ακυρώνει. Επιπλέον, δεν βοηθάει καθόλου τον/την παρτενέρ σου να καταλάβει τι κάνει λάθος και πως να το διορθώσει, αλλά αντιθέτως νομίζει πως τα καταφέρνει μια χαρά.

Να μάθεις να μιλάς στον γιατρό σου για τη σεξουαλική σου ζωή.

0042635001443122695

Πράγματι, μπορεί να ακούγεται κάπως τρομακτικό κι αμήχανο να συζητάς με τον/την γιατρό σου για την εκείνη τη φορά που το προφυλακτικό έσπασε ή πως ήρθες σε σεξουαλική επαφή με τρία άτομα από την τελευταία φορά που έκανες εξετάσεις ή πως τώρα τελευταία νιώθεις κάποιες ενοχλήσεις κατά τη διάρκεια του σεξ. Είναι απόλυτα κατανοητή η αμηχανία σου. Ωστόσο, εάν δεν του/της μιλάς ανοιχτά γι’ αυτά τα ζητήματα, κατά πάσα πιθανότητα δεν θα μάθεις και τα μέτρα ή τις εξετάσεις που πρέπει να κάνεις. Αυτή είναι η δουλειά του/της κι είναι εκεί για να σε βοηθήσει. Άλλωστε υπάρχει και το ιατρικό απόρρητο, ό,τι πείτε θα μείνει μεταξύ σας.

Να δοκιμάσεις στάσεις, πολλές στάσεις.

0055132001443122695

Αν δεν πειραματιστείς τώρα, τότε πότε; Σίγουρα θα υπάρχουν κάποιες δοκιμασμένες και στάνταρ στάσεις στο μυαλό σου, όμως αξίζει να δοκιμάζεις και να μαθαίνεις κάποιες καινούριες, οι οποίες μπορεί να σου προσφέρουν καλύτερη και μεγαλύτερη απόλαυση. Το να έχεις μία ποικιλία στάσεων στο ενεργητικό σου, απογειώνει το ερωτικό σου παιχνίδι, σε ανανεώνει κι ενισχύει τις σεξουαλικές σου επιδόσεις. Και προφανώς δεν αναφέρομαι σε στάσεις που κινδυνεύεις να καταλήξεις στο νοσοκομείο τυλιγμένος/η με γύψο από το κεφάλι ως τις πατούσες. Ήρεμα!

Να κατανοήσεις πως το μέγεθος δεν καθορίζει τα πάντα.

0764688001443122756

Γιατί δεν τα καθορίζει. Και μην πηγαίνει το μυαλό σου μόνο στο αντρικό μόριο. Δεν είναι το μοναδικό σημείο του σώματος για το οποίο μπορεί να ανησυχεί κάποιος για το μέγεθος του. Το στήθος, οι θηλές, τα οπίσθια, ακόμα και το αιδοίο είναι μέρη του σώματος για τα οποία εξίσου κάποιος/α μπορεί να αισθάνεται περίεργα ή άσχημα, εάν είναι ικανοποιητικά για καλύπτει τα κριτήρια των υπόλοιπων. Όχι, το μέγεθος δεν είναι το παν. Ο τρόπος που αισθάνεσαι εσύ για το σώμα σου κι ο τρόπος που το χρησιμοποιείς είναι πολύ πιο σημαντικά. Κι όταν αγαπάς το σώμα σου, τότε θα το αγαπήσει κι ο/η παρτενέρ σου.

Να κάνεις το νηφάλιο σεξ κανόνα κι όχι εξαίρεση.

0790328001443122756

Φυσικά δεν εννοούμε να σταματήσεις εντελώς το σεξ μετά από μερικά παραπάνω ποτηράκια κρασί, αλλά τουλάχιστον να προσπαθήσεις οι φορές που θα κάνεις σεξ μεθυσμένος/η να είναι πολύ λιγότερες από εκείνες που θα κάνεις νηφάλιος/α. Όταν είσαι μεθυσμένος/η, εκτός από το γεγονός πως δεν μπορείς να σκεφτείς ξεκάθαρα και να πάρεις ώριμες αποφάσεις, επιπλέον μπορεί να προκαλέσει σύγχυση και να δημιουργήσει παρεξηγήσεις από το πουθενά ανάμεσα σε εσένα και τον/την παρτενέρ σου. Επιπλέον, διατρέχεις μεγάλο ρίσκο να αντιμετωπίσεις στυτικές δυσλειτουργίες, να ξεχάσεις να χρησιμοποιήσεις προστασία και γενικά όλα να γίνουν στα γρήγορα και με προχειρότητα, με αποτέλεσμα να μην το απολαύσεις ιδιαίτερα ή να μην το θυμάσαι καν την επόμενη μέρα.

Σε γενικές γραμμές, καλό θα ήταν να περιορίσεις το αλκοόλ και το κάπνισμα.

0802988001443122756

Το αλκοόλ λειτουργεί κατασταλτικά τόσο για τη διάθεση σου όσο και για τη λίμπιντο σου. Επιπλέον, μελέτες έχουν δείξει πως ακόμη και μια μικρή ποσότητα νικοτίνης μπορεί να οδηγήσει σε μειωμένη ανταπόκριση των γεννητικών οργάνων στους ερωτικούς ερεθισμούς τόσο των αντρών όσο και των γυναικών. Επομένως, εάν αντιμετωπίζεις κάποια θεματάκια στην σεξουαλική σου απόδοση ενώ πίνεις και καπνίζεις συχνά και πολύ, καλό θα ήταν να σκεφτείς το ενδεχόμενο να αλλάξεις τον τρόπο που ζεις για χάρη της σεξουαλικής σου ζωής.

Να πάρεις τον χρόνο σου.

0815064001443122756

Δεν θα βιαζόσουν ποτέ την ώρα του φαγητού, αντιθέτως θα απολάμβανες το ίδιο και το ορεκτικό και το κυρίως και το επιδόρπιο. Επομένως, γιατί να θέλεις να βιαστείς κατά τη διάρκεια του σεξ; Όπως και το φαγητό, έτσι και το σεξ είναι κάτι που το απολαμβάνεις απείρως καλύτερα όταν παίρνεις τον χρόνο σου και το πηγαίνεις ήρεμα κι αργά, ενώ παράλληλα υπάρχει και ποικιλία. Πράγματι, σε μία έρευνα που έγινε, διαπιστώθηκε πως το να συνδυάζει κανείς μια ποικιλία σεξουαλικών κινήσεων βοηθάει πολύ περισσότερο στο να έρθει σε οργασμό πιο εύκολα τόσο ο άντρας όσο και η γυναίκα. Επομένως, μην παραλείπεις τα προκαταρκτικά. Το λέει η ίδια η επιστήμη!

Επίσης, καλό είναι να ασκείσαι συχνά, μιας κι η γυμναστική συμβάλλει στη σεξουαλική σου απόδοση.

0825918001443122756

Αν συνεχίζεις να πιστεύεις ότι το γυμναστήριο απέχει χιλιόμετρα από το κρεβάτι σου, ήρθε η ώρα να συνειδητοποιήσεις πως είναι πολύ πιο κοντά απ’ όσο φαίνεται. Αρχικά, όταν γυμνάζεσαι, η κυκλοφορία του αίματος βελτιώνεται κι όσο πιο καλή είναι η αιμάτωση τόσο πιο έντονη είναι κι η λειτουργία των ιστών. Έτσι, η εγκεφαλική λειτουργία αυξάνεται και η παραγωγή ενδορφινών…ανεβαίνει κατακόρυφα, γεγονός που λειτουργεί ως «προσάναµµα» για την ερωτική πράξη. Επιπλέον, από την στιγμή που ιδρώνεις, ανεβαίνει κατακόρυφα και η παραγωγή φερεμονών, των ορμονών που ευθύνονται για την ερωτική έλξη. Πέρα όμως από την εγκεφαλική λειτουργία, η γυμναστική βοηθάει το νούμερο ένα σεξουαλικό «εργαλείο», το σώμα σου. Πρώτα απ’ όλα σου δίνει τη δυνατότητα να πειραματιστείς πιο εύκολα σε διαφορετικές στάσεις. Κι αυτό επειδή οι εξασκημένοι μύες επιτρέπουν περισσότερα ανοίγματα και μεγαλύτερη ευλυγισία. Ωστόσο, ίσως και το πιο σημαντικό, ένα γυμνασμένο σώμα σου χαρίζει αυτοπεποίθηση και σε κάνει να αισθάνεσαι όμορφα µε τον εαυτό σου, γεγονός που αντανακλάται και στο σεξ.

Να νιώθεις άνετα με το γυμνό άτομο που βρίσκεται δίπλα σου, όταν κάνετε συζητήσεις που αφορούν το σεξ.

0528674001443123005

Μερικές φορές το να μιλάς για το τι είναι αυτό που σε ερεθίζει και τι απολαμβάνεις περισσότερο όταν έρχεσαι σε επαφή με κάποιον/α, φαίνεται πιο περίπλοκο κι αμήχανο από την ίδια την πράξη. Χρειάζεται να έχεις αρκετή αυτοπεποίθηση και να είσαι ανοιχτός/ή σε κάθε είδους κριτική, κάτι που είναι πραγματικά δύσκολο για πολλούς ανθρώπους. Έτσι είναι καλό να δουλέψεις πάνω σε αυτό το κομμάτι, ώστε να αποκτήσεις μεγαλύτερη άνεση σε τέτοιου είδους συζητήσεις και να μπορείς να εκφράσεις άφοβα τις προτιμήσεις σου και τα όρια σου. Αυτό μπορεί να το πετύχεις σταδιακά π.χ. περιγράφοντας κάποια από τις φαντασιώσεις σου ή λέγοντας στον/στην παρτενέρ σου πόσο πολύ σου αρέσει όταν σου κάνει αυτό το περίεργο πράγμα με τη γλώσσα του. Όσο περισσότερο μιλάς, τόσο μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση κι άνεση θα αποκτάς.

Να φτιάξεις τη δική σου λίστα του σεξ, ακόμα κι αν δεν τη δείξεις ποτέ σε κανέναν.

0543469001443123005

Αναλογίσου τα δικά σου πρέπει και μη κατά τη διάρκεια του σεξ, αυτά που θα ήθελες να κάνεις, αυτά που θα έκανες κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες κι αυτά που δεν θα έκανες με τίποτα. Έπειτα πιάσε χαρτί και μολύβι και κατέγραψε τα όλα. Εάν από την άλλη φοβάσαι μην πέσει στα χέρια κάποιου που δεν θέλεις, μπορείς να την κρατήσεις στο μυαλό σου κι ανά διαστήματα να την σκέφτεσαι. Από την άλλη, μπορείς να φτιάξεις κι από κοινού μία λίστα με τον/την παρτενέρ σου. Είτε έτσι είτε αλλιώς, μία τέτοια λίστα θα σε βοηθήσει να καταλάβεις ποια είναι τα όρια που σε ενδιαφέρει να ξεπεράσεις και ποια σε καμία περίπτωση.

Να είσαι προσεκτικός/ή, ευγενικός/ή κι 100% εκεί, κατά τη διάρκεια του σεξ.

0558451001443123005

Μπορεί το σώμα σου να είναι εκεί και να κάνει σεξ, όμως το μυαλό σου να βρίσκεται κυριολεκτικά αλλού. Αυτό όχι μόνο καθιστά σχεδόν αδύνατο να επικεντρωθείς στην ευχαρίστηση που σου προσφέρει η όλη φάση, αλλά επίσης θα είσαι λιγότερο ενθουσιώδης, κάτι που γίνεται εύκολα αντιληπτό από τον/την παρτενέρ σου κι επηρεάζει και τη δική του/της διάθεση κι εν τέλει δεν θα υπάρχει συντονισμός μεταξύ σας. Γι’ αυτό κάθε φορά που κάνεις σεξ, προσπάθησε να είσαι τόσο σωματικά όσο και πνευματικά παρών/ούσα, καθώς επίσης και προσεκτικός/ή με τον/την παρτενέρ σου. Έτσι θα είναι πολύ πιο απολαυστικό και διασκεδαστικό και για τους δυο σας.

Να βρεις τη μέθοδο αντισύλληψης που πραγματικά σου είναι απαραίτητη και σου ταιριάζει πλήρως.

0567851001443123005

Η αντισύλληψη δεν αρκεί να γίνεται, αλλά πρέπει να γίνεται και σωστά. Δεν είναι κάτι που ταιριάζει με τον ίδιο τρόπο σε όλες τις γυναίκες, καθώς υπάρχουν περισσότερες από μία μέθοδοι και πρέπει να βρεις αυτή που σου ταιριάζει. Το πρώτο βήμα για την επιλογή αντισυλληπτικής μεθόδου είναι η σωστή ενημέρωση. Επομένως το να ζητάς απλά από τον γυναικολόγο σου να σου προτείνει κάτι χωρίς να έχετε μία ουσιαστική συζήτηση είναι μεγάλο λάθος. Προτού προχωρήσεις σε κάποια αντισυλληπτική μέθοδο, οφείλεις να σκεφτείς κάποια πράγματα, π.χ. εάν χρειάζεσαι ορμόνες ή όχι, εάν θα θυμάσαι να παίρνεις τα χάπια σου ή χρειάζεσαι κάτι περισσότερο μόνιμο, όπως το σπιράλ, εάν σου είναι εύκολο να αλλάζεις μόνη σου ένα κολπικό δαχτυλίδι ή εάν χρειάζεσαι κάτι που σε προστατεύει ταυτόχρονα κι από τα διάφορα ΣΜΝ (προς ενημέρωση σου, μόνο το προφυλακτικό). Επίσης, πρέπει να συζητήσεις με τον γιατρό σου για τυχόν θέματα υγείας που έχεις αντιμετωπίσεις ή αντιμετωπίζεις, καθώς και για τυχόν οικογενειακό ιστορικό. Προσπάθησε να μην του κρύψεις τίποτα, ειδάλλως δεν τον βοηθάς να βρει αυτό που σου ταιριάζει καλύτερα.

Κι εννοείται να χρησιμοποιείς προφύλαξη κάθε μα κάθε φορά.

0580433001443123005

Εάν κάνεις το οτιδήποτε που θα μπορούσε ενδεχομένως να σου μεταδώσει κάποιο ΣΜΝ (σεξ, στοματικό σεξ, πρωκτικό σεξ) και δεν είσαι απόλυτα σίγουρος/η για την κατάσταση υγείας του/της παρτενέρ σου, προφανώς και θα πρέπει να χρησιμοποιείς προφυλακτικό ή ακόμα κι οδοντικό φράγμα. Ναι, το τελευταίο πρόκειται για μία μέθοδο προφύλαξης κατά τη διάρκεια του στοματικού. Κατά πάσα πιθανότητα, δεν πρόκειται να το χρησιμοποιήσεις, απλά να ξέρεις πως είναι η πιο ασφαλής επιλογή για το στοματικό.

Να σταματήσεις να ανησυχείς για τον «αριθμό» σου.

0190595001443123086

Από τη μία υπάρχουν αυτοί που ντρέπονται επειδή έχουν κάνει σεξ με λίγα άτομα κι από την άλλη αυτοί που ντρέπονται επειδή έχουν αλλάξει αρκετούς παρτενέρ. Η άποψη πως υπάρχει ένα συγκεκριμένος αριθμός ατόμων που πρέπει να κάνεις σεξ είναι εντελώς άκυρη. Το λίγο ή το πολύ στο συγκεκριμένο τομέα είναι καθαρά υποκειμενικό και δεν θα πρέπει να σε επηρεάζει και να σε κάνει να αισθάνεσαι άσχημα. Προφανώς και πρέπει να προσέχεις τον εαυτό σου, αλλά από την άλλη δεν πρέπει να συγκρίνεις το δικό σου κρεβάτι με το κρεβάτι των άλλων.

Να πειραματίζεσαι όσο θες, αλλά να μην νιώθεις πως είσαι υποχρεωμένος/η να τα δοκιμάσεις όλα.

0210846001443123086

Επειδή υπάρχουν άνθρωποι εκεί έξω που λατρεύουν το πρωκτικό σεξ ή θεωρούν ερεθιστικό το golden shower ή τους αρέσει να κάνουν σεξ οπουδήποτε αλλού εκτός από το σπίτι τους, δεν σημαίνει πως πρέπει να το κάνεις κι εσύ, εκτός κι αν το θέλεις πραγματικά. Κάθε άτομο είναι ξεχωριστό κι αν δεν μπορείς να κάνεις κάτι ή απλά δεν σου αρέσει, δεν υπάρχει λόγος να αγχώνεσαι. Είναι η δική σου σεξουαλική ζωή, επομένως μην αφήνεις τους άλλους να σου λένε τι πρέπει να απολαμβάνεις ή τι να κάνεις στο δικό σου κρεβάτι.

Να χαλαρώώώώώσεις

0223916001443123086

Το σεξ είναι διασκεδαστικό κι απολαυστικό όταν είσαι πραγματικά χαλαρός/ή. Να είσαι ο εαυτός σου, να γελάς όταν η περίσταση το απαιτεί και να συγκεντρώνεσαι στο ότι είστε και οι δύο εδώ για να περάσετε το ίδιο καλά. Θα τα καταφέρεις μια χαρά!

 

OUR20s

DIGITAL

Η φοιτήτρια Σχολής Εμποροπλοιάρχων που έχει γίνει viral με την αγάπη της για τα πλοία!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET