ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Αντίστροφη μέτρηση για τις Βάσεις 2019 – Πού θα κινηθούν οι 30 πιο δημοφιλείς σχολές;

Το άγχος των υποψηφίων των Πανελληνίων φτάνει στο τέλος του, αφού σύμφωνα με επικοινωνία που είχαμε με το Υπουργείο Παιδείας, οι μαθητές αναμένεται να ενημερωθούν για τις βάσεις εισαγωγής 2019 το διήμερο 26 – 27 Αυγούστου. Βάσεις από τις οποίες θα προκύψουν σημαντικές εκπλήξεις κι ανατροπές, όπως δείχνουν όλες οι μέχρι τώρα εκτιμήσεις. Άλλωστε, δεν […]

Neopolis Team

20 Αυγούστου, 2019

Το άγχος των υποψηφίων των Πανελληνίων φτάνει στο τέλος του, αφού σύμφωνα με επικοινωνία που είχαμε με το Υπουργείο Παιδείας, οι μαθητές αναμένεται να ενημερωθούν για τις βάσεις εισαγωγής 2019 το διήμερο 26 – 27 Αυγούστου. Βάσεις από τις οποίες θα προκύψουν σημαντικές εκπλήξεις κι ανατροπές, όπως δείχνουν όλες οι μέχρι τώρα εκτιμήσεις.

Άλλωστε, δεν είναι μονάχα οι χαμηλές επιδόσεις των μαθητών στις εξετάσεις οι οποίες «σπρώχνουν» τις βάσεις προς τα κάτω, αφού σημαντικό ρόλο έπαιξε και η προσθήκη περί των 100 νέων τμημάτων στα φετινά μηχανογραφικά δελτία. Νέα τμήματα για τα οποία δεν μπορεί να γίνει ασφαλής πρόβλεψη από τη στιγμή που κανείς δε γνωρίζει τα αντανακλαστικά που θα επιδείξουν οι υποψήφιοι.

Κάπως έτσι, οι εκπαιδευτικοί αναλυτές καταλήγουν πως οι δημοφιλείς σχολές θα παρουσιάσουν ακόμη μεγαλύτερη πτώση από την περσινή, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την Ψυχολογία η οποία αποκτά δύο νέα τμήματα σε Ιωάννινα και Φλώρινα. Κάτι αντίστοιχο θα παρατηρηθεί και σε πεδία σπουδών όπως αυτά της Γεωπονίας και της Λογιστικής, τα οποία επίσης πολλαπλασιάστηκαν στο φετινό μηχανογραφικό.

Ακόμη και οι «απλησίαστες» σχολές των προηγούμενων ετών, όπως η Ιατρική του ΕΚΠΑ, είναι πολύ πιθανό να «πέσει» από το όριο των 19.000 μορίων. Αντίστοιχα, οι περισσότερες σχολές του ΕΜΠ αναμένεται να βρεθούν κάτω από τα 18.000 μόρια, αποτέλεσμα των ελάχιστων αριστούχων των φετινών εξετάσεων. Για αυτό και οι βάσεις αναμένεται να πέσουν στο σύνολό τους κι όχι σε μεμονωμένα επιστημονικά πεδία, όπως είχαμε συνηθίσει κατά το παρελθόν.

Πιο συγκεκριμένα, η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» δημοσίευσε έναν πίνακα με τις εκτιμήσεις των βάσεων 2019 για τα 30 πιο δημοφιλή τμήματα της χώρας, σε σχέση με την αντίστοιχη βάση του 2018.

 

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Απεργία ΜΜΜ: Ποια μέσα τραβούν χειρόφρενο την Τετάρτη 17/4!

ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ

Σε μαγαζί της Μαδρίτης μπορείς να φας το τελευταίο δείπνο του Τιτανικού (με δική σου ευθύνη)!

ΕΛΛΑΔΑ

Οι περιοχές της Ελλάδας που κινδυνεύουν με ερημοποίηση αν συνεχίσουμε έτσι!

ΕΛΛΑΔΑ

Επιστρέφουν τα πατίνια της Lime, γιατί δεν τους έφτασε ο πρώτος γύρος… κακοποίησης!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Λάμα γίνεται φοιτητής σε Κολέγιο των ΗΠΑ, με στόχο το πτυχίο στην κλωστοϋφαντουργία!

SPILL THE TEA

Όλα δείχνουν πως η Shakira είναι ζευγάρι με τον Lucien Laviscount από το ‘Emily in Paris’!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET