ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΕΚΠΑ: Ανοίγουν ξανά τα αναγνωστήρια της Φιλοσοφικής και της ΣΘΕ – Ανά δίωρο το διάβασμα!

Κάτι είναι και αυτό.

Neopolis Team

22 Οκτωβρίου, 2020

Έχουν περάσει λίγες εβδομάδες από τη μέρα που ξεκίνησαν τα μαθήματα και πιθανώς να μην έχετε μπει ακόμα σε ρυθμούς εντατικού διαβάσματος θέλει μια σταδιακή μετάβαση από την εποχή της τεμπελιάς στην εποχή της καθημερινής μελέτης η αλήθεια είναι.

Ωστόσο, προτού καν αρχίσει η ακαδημαϊκή χρονιά, οι Βιβλιοθήκες του ΠΑΜΑΚ και του ΕΚΠΑ είχαν αποκλείσει ήδη στους φοιτητές τους τη μελέτη στους χώρους των αναγνωστηρίων μέχρι νεωτέρας. Για τους φοιτητές του ΕΚΠΑ η μέρα αυτή έφτασε και φέρνει καλά νέα, τη επαναλειτουργία δηλαδή των εν λόγω χώρων.

Τόσο η Βιβλιοθήκη της Φιλοσοφικής όσο και των Θετικών Επιστημών του ΕΚΠΑ, μέσα από ανακοινώσεις τους (1, 2) έκαναν γνωστή τη δυνατότητα, πέρα από το δανεισμό βιβλίων, να γίνεται χρήση και του αναγνωστηρίου.  

Για την πρώτη συγκεκριμένα, ισχύει η λειτουργία κατά τις ώρες 8.30 – 16.30, ο δανεισμός και ο ημερήσιος δανεισμός ύστερα από ηλεκτρονικό αίτημα, καθώς και η μελέτη στο αναγνωστήριο ανά δίωρο, με όριο 20 ατόμων, σύμφωνα με το ωράριο: 9.30-11.3011.30-13.3013.30-15.30.

Όπως αναφέρεται ακόμη στην ανακοίνωση, οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιούν μόνον τα βιβλία που έχουν παραγγείλει μέσω της ηλεκτρονικής αίτησης και τα επιστρέφουν οι ίδιοι στο τρόλεϊ του Κεντρικού Γραφείου εξυπηρέτησης, για να τεθούν σε απομόνωση 3 ημερών. Δεν επιτρέπεται η πρόσβαση των επισκεπτών στα βιβλιοστάσια. Η Βιβλιοθήκη της Φιλοσοφικής Σχολής θα διαθέσει επίσης 10 ηλεκτρονικούς υπολογιστές για χρήση του κοινού, κατόπιν ηλεκτρονικής αίτησης (βλ. ιστότοπο),  σύμφωνα με το ακόλουθο ωράριο: 9.30-11.30, 13.30-15.30. Υπενθυμίζεται ότι είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας από το προσωπικό και από τους χρήστες της Βιβλιοθήκης.

Για τη λειτουργία της Βιβλιοθήκης της ΣΘΕ από την άλλη, ισχύει:

Λειτουργία από Δευτέρα έως Παρασκευή 8:30 – 16:30

Οι χρήστες επικοινωνούν με τη Βιβλιοθήκη πριν την επίσκεψή τους είτε ηλεκτρονικά ή τηλεφωνικά για να κλείσουν ραντεβού.

Ανοικτή μόνο η Κεντρική Είσοδος της Βιβλιοθήκης (ισόγειο). Η είσοδος από τον διάδρομο του 3ου ορόφου του Τμήματος Μαθηματικών θα παραμείνει κλειστή.

Ο δανεισμός βιβλίων θα πραγματοποιείται με την αποστολή e-mail στο sciloan@lib.uoa.gr των στοιχείων των βιβλίων που βρήκε στον κατάλογο OPAC (τίτλο βιβλίου, συγγραφέα, ταξιθετικό αριθμό, ραβδοκώδικα) και η παραλαβή θα γίνεται με ραντεβού. 

Σχετικά με τη χρήση του αναγνωστηρίου, σύμφωνα με την ανακοίνωση:

Η είσοδος στα αναγνωστήρια για μελέτη γίνεται ανά δίωρο, σύμφωνα με το ακόλουθο ωράριο αυστηρά: 9.00-11.0011.30-13.3014.00-16.00

Ο κάθε χρήστης που θέλει να μελετήσει θα πρέπει να στείλει e-mail στο [email protected] ή να επικοινωνήσει τηλεφωνικά ώστε να κλείσει ραντεβού.

Θα πρέπει να ενημερώσει το προσωπικό αν θα χρειαστεί βιβλία της βιβλιοθήκης.

Να στείλει τα στοιχεία των βιβλίων που βρήκε στον κατάλογο OPAC (Τίτλο βιβλίου, Συγγραφέα, Ταξιθετικό αριθμό, ραβδοκώδικα).

Δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 3 συγγράμματα.

Θα παραμείνει στο αναγνωστήριο και στη θέση που θα του υποδείξουν.


[cover photo]

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Φαρμακευτική ΑΠΘ: Σε τραγική κατάσταση το τμήμα – Κινδυνεύει λόγω υποστελέχωσης!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Η Ν. Κεραμέως δήλωσε ότι μιλάει συστηματικά με τους φοιτητές για τα μέτρα που παίρνει!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Η διαδικασία εξετάσεων αναγνώρισης τίτλου για πτυχιούχους Ιατρικής και Οδοντιατρικής από παν/μια του εξωτερικού!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Φοιτητές του Παν. Πατρών κέρδισαν την 1η θέση σε παγκόσμιο Διαγωνισμό Ρομποτικής!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET