ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Ανεξέλεγκτη η κατάσταση στο Παν/μιο Πατρών, κλέβουν πράγματα αξίας και χτυπούν φοιτητές!

Που φτάσαμε, να φοβάσαι να πας για μάθημα.

Neopolis Team

5 Φεβρουαρίου, 2020

Μόλις χθες γράφαμε για την ανεξέλεγκτη κατάσταση που επικρατεί έξω απ’το ΟΠΑ και το γεγονός ότι τα Πανεπιστήμια της χώρας διακρίνονται στις διεθνείς κατατάξεις, αλλά δε διαθέτουν φύλαξη και ασφάλεια. Κι άλλο ένα παράδειγμα, έρχεται να προστεθεί.

Ο λόγος για το Πανεπιστήμιο της Πάτρας που σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η Πρύτανης Βενετσάνα Κυριαζοπούλου, σημειώνονται αλλεπάλληλα περιστατικά κλοπών, κυρίως καλωδίων μεγάλης αξίας. Το τελευταίο περιστατικό, μάλιστα, σημειώθηκε το περασμένο Σαββατόκυριακο, όπου οι δράστες πήραν καλώδιο ρεύματος χιλιομέτρων, το οποίο διερχόταν στον περίγυρο του πανεπιστημίου, προκειμένου να πάρουν το χαλκό.

Η ζημιά αυτή θα κοστίσει στο ταμείο του ιδρύματος ένα σεβαστό χρηματικό ποσό, τη στιγμή που δεν περισσεύουν χρήματα για να καλυφθούν οι ανάγκες που υπάρχουν.

Η ασφάλεια των φοιτητών και των εργαζομένων του Ιδρύματος όμως είναι το πιο σημαντικό και απ’ ό,τι φαίνεται δεν είναι επαρκής. Κι αυτό γιατί πριν μία εβδομάδα, καταγγέλθηκε και ξυλοδαρμός φοιτητή στο Πανεπιστήμιο, στην προσπάθειά του να περάσει από δρόμο πρόσβασης στο Ίδρυμα, όπου βρίσκεται ο καταυλισμός σκηνιτών ρομά.

«Συχνά και μέσω του πανεπιστημιακού βήματος καταγγέλονται περιστατικά επίθεσης σε φοιτητές αλλά και μέλη του προσωπικού, στο γεφυράκι πριν το Πανεπιστήμιο όπου εδρεύει ένας εκ των δυο καταυλισμών. Ο δεύτερος αναπτύχθηκε το τελευταίο διάστημα και βρίσκεται από την άλλη πλευρά του πανεπιστημίου. Πρόκειται για ανεξέλεγκτη κατάσταση. Συνεχώς ενημερώνουμε τις αστυνομικές αρχές διεκδικώντας την προστασία των φοιτητών και της περιουσίας του ιδρύματος», δήλωσε χαρακτηριστικά η Πρύτανης στην εφημερίδα Πελοπόννησος.

Να σημειωθεί πως το Πανεπιστήμιο, παρά τις ενημερώσεις προς τις αρμόδιες αρχές για τα συμβάντα, έχει πάρει μέτρα από μόνο του, που φαίνεται παρόλα αυτά ότι δεν αποδίδουν. Πριν λίγους μήνες ολοκλήρωσε το έργο της περίφραξης της Πανεπιστημιούπολης, αλλά δεν φάνηκε αρκετό για την ασφάλεια των φοιτητών. Χρειάζεται πλέον κάλυψη από τις αρμόδιες αρχές.

Ωραία πράγματα! #not

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΟΠΑ: 8 στους 10 αποφοίτους βρίσκουν αμέσως δουλειά, οι περισσότεροι στο αντικείμενό τους!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Πληρωμένα τα έξοδα στέγασης φοιτητών σε ξενοδοχεία όπου δεν υπάρχουν κλίνες σε εστίες!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Το Παν/μιο Κρήτης εκδίδει κι αυτό πλέον ψηφιακό πτυχίο – Για ποια πανεπιστήμια ισχύει!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΕΜΠ: Φοιτητική ομάδα κατέκτησε την 1η θέση σε διεθνή διαγωνισμό, δεν τους πιάνει κανείς!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET