ΕΛΛΑΔΑ

Αναβαθμίζεται ο Υμηττός με πεζοπορικό δίκτυο μονοπατιών 90χλμ και ηλεκτρικά ποδήλατα!

Θα χαρούμε βόλτες, το μόνο σίγουρο.

Neopolis Team

28 Μαΐου, 2020

Nέα σελίδα θα γυρίσει ο Υμηττός, μαζί του κι εμείς, που θα αξιοποιηθεί στο μέγιστο και θα κρατήσει ζωντανό τον φυσικό του πλούτο. Το φυσικό περιβάλλον αναβαθμίζεται, όπως αντίστοιχα και η ποιότητα ζωής του κόσμου. Περπάτημα, ποδήλατο, τρέξιμο, όλα αυτά θα έχουν άλλη χάρη.

Αναφορικά με τα όσα έγιναν γνωστά, θα δημιουργεί ένα δίκτυο μονοπατιών συνολικού μήκους 90 χλμ, το οποίο πρόκειται να ενώσει τα στοιχεία φυσικού και πολιτισμικού περιβάλλοντος στο εσωτερικό του μεγάλου βουνού της Αττικής, με σκοπό πρώτον να μπορεί να γίνει πιο εύκολα προσβάσιμο από τον κόσμο και δεύτερον να αναδειχθεί όπως του αξίζει η ομορφιά του.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο περιφερειάρχης, Γιώργος Πατούλης «ο Υμηττός είναι το βουνό, γύρω από το οποίο ζει το 10% του ελληνικού πληθυσμού. Είναι ένα στολίδι στην καρδιά της Αττικής, που έχει αντέξει παρά την συνεχή ανάπτυξη γύρω του».

Και πρόσθεσε:

Η δική μας ευθύνη είναι να διατηρήσουμε τη μοναδική βιοποικιλότητα και το φυσικό περιβάλλον του, να βελτιώσουμε την προσπελασιμότητά του – ώστε όλοι να μπορούμε να απολαύσουμε τα οφέλη της επαφής με τη φύση – και να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές έναν πόλο πρασίνου και αναψυχής για τον οποίο θα είμαστε περήφανοι.

Πάμε όμως στα διά ταύτα για τις δράσεις που προβλέπονται να πραγματοποιηθούν.

Σύμφωνα με το «Μνημόνιο Συνεργασίας για τα μονοπάτια του Υμηττού» που υπογράφηκε πριν λίγες ημέρες, σκοπός είναι η δημιουργία έξι μονοπατιών που θα λειτουργήσουν στην ουσία ως πεζοπορικό δίκτυο εισόδου-εξόδου και περιαστικού πεζοδρόμου. Θα ακολουθούν ήδη υπαρκτά μονοπάτια και χωματόδρομους ώστε να τα αναβαθμίσουν με σκοπό την εξοικονόμηση πόρων, αλλά και την περαιτέρω προστασία του βουνού.

Μάλιστα, μακροπρόθεσμα το δίκτυο μονοπατιών έχει προοπτική να συνδεθεί μέσω ποδηλατόδρομου με τα μητροπολιτικά πάρκα Γουδή και Ιλισίων, αλλά και το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού. Σημαντικό βάρος δόθηκε στην ηλεκτροκίνηση, η οποία θα αποτελέσει σύμμαχο για τη νέα ημέρα του Υμηττού, καθώς αναφέρθηκαν πιθανές συνεργασίες με μεγάλες εταιρίες ώστε να διατίθενται ηλεκτρικά ποδήλατα στους επισκέπτες.

Και μιας και αναφερθήκαμε στα ηλεκτρονικά ποδήλατα, να σημειωθεί πως ο υπουργός Κωστής Χατζηδάκης, τόνισε πως ανάμεσα στις αποφάσεις είναι και η στήριξη της ηλεκτροκίνησης και ειδικά των ηλεκτρικών ποδηλάτων, ενώ έκανε λόγο πως υπάρχει η βούληση της κυβέρνησης για την προώθηση της λεγόμενης πράσινης πολιτικής που θα ακολουθήσει τα ευρωπαϊκά παραδείγματα, καθώς και «την απολιγνιτοποίηση, την απόσυρση των πλαστικών μίας χρήσης, την ανακύκλωση και την ολοκληρωμένη διαχείριση των σκουπιδιών».

Από τη δική του πλευρά, ο δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης και πρόεδρος του ΣΠΑΥ Γιάννης Κωνσταντάτος, ανέφερε πως το ζητούμενο δεν είναι τι θα κάνει κάθε δήμος ξεχωριστά, αλλά να ενωθεί ο Υμηττός, «προκειμένου ένας πολίτης από τη Γλυφάδα να μπορεί με ασφάλεια να περπατήσει και να βγει στου Ζωγράφου αν θέλει».

Η αλήθεια είναι πάντως, πως με την πανδημία και την καραντίνα, θα ήταν εξαιρετικό αν είχαμε όλα τα παραπάνω στη διάθεση μας. Ήρθαμε πιο κοντά στη φύση κακά τα ψέματα, και αυτή είναι άλλωστε και μια μελλοντική πρωτοβουλία της κυβέρνησης.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Κάθειρξη 16,5 ετών στον οδηγό που παρέσυρε και σκότωσε την 21χρονη Έμμα στη Θεσσαλονίκη!

ΕΛΛΑΔΑ

Το 19% της Gen Ζ θεωρεί τη δικτατορία προτιμότερη από τη δημοκρατία ορισμένες φορές!

ΕΛΛΑΔΑ

Ξανά ορατό το Βόρειο Σέλας στην Ελλάδα, για όσους το έχασαν την προηγούμενη φορά!

ΕΛΛΑΔΑ

Το ΚΠΙΣΝ γεμίζει από αύριο (1/12) φωτάκια και μπαίνει σε xmas mood με πολλές εκδηλώσεις!

TECH NEWS

Wonderbox: Ένα πρωτότυπο κινηματογραφικό project εμπνευσμένο από τη Samsung Neo QLED 8K!

SPILL THE TEA

Damiano και Dove Cameron είναι το νέο ζευγάρι στην πόλη, πάμε να κλάψουμε στη γωνίτσα μας!

ΕΛΛΑΔΑ

Humanity Greece: Το Όραμα του Εθελοντισμού και η φωταγώγηση της Ελλάδας προς τιμή των εθελοντών!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET