ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Στις προθέσεις της Κυβέρνησης η αναμόρφωση του πλαισίου των μετεγγραφών

Όπως σας ενημερώσαμε, από την επόμενη Τρίτη 3 Νοεμβρίου, οι φοιτητές θα μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους για μετεγγραφή σε άλλο τμήμα ΑΕΙ ή ΤΕΙ της χώρας. Στις προθέσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας όμως, καταλέγεται η συνολική αναμόρφωση του πλαισίου των μετεγγραφών, με μέριμνα για την ικανοποίηση αιτημάτων τμημάτων του πληθυσμού […]

Neopolis Team

31 Οκτωβρίου, 2015

Όπως σας ενημερώσαμε, από την επόμενη Τρίτη 3 Νοεμβρίου, οι φοιτητές θα μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους για μετεγγραφή σε άλλο τμήμα ΑΕΙ ή ΤΕΙ της χώρας. Στις προθέσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας όμως, καταλέγεται η συνολική αναμόρφωση του πλαισίου των μετεγγραφών, με μέριμνα για την ικανοποίηση αιτημάτων τμημάτων του πληθυσμού αλλά και ταυτόχρονο σεβασμό της πλήρους αυτοδιοικήσεως των ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων καθώς και της ανάγκης προστασίας της εύρυθμης λειτουργίας τους.

Τα παραπάνω αναφέρει σε απάντησή της η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας μετά από ερώτηση του Βουλευτή Ιλχάν Αχμέτ που στο κείμενό του σημειώνει ότι « η εξαίρεση των μαθητών της Μειονότητας της Θράκης που εισήχθησαν στα ελληνικά πανεπιστήμια από το δικαίωμα μετεγγραφής σε άλλο πανεπιστημιακό ίδρυμα της Ελλάδας, αποτελεί μια κατάφορα αντισυνταγματική και άδικη πράξη».

Η κα Αναγνωστοπούλου σημειώνει ότι πράγματι σύμφωνα με Υ.Α δεν έχουν δικαίωμα μετεγγραφής:

δ) Φοιτητές που έχουν εισαχθεί στα ΑΕΙ με τις κάτωθι κατηγορίες:…

(iii) Έλληνες πολίτες της Μουσουλμανικής Μειονότητας της Θράκης που εισήχθησαν σε ποσοστό θέσεων, καθ’ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων.

Μεταξύ των άλλων σημειώνεται ότι δε δύνανται να αιτηθούν μετεγγραφής, καθώς κάνουν ήδη χρήση ειδικών ευνοϊκών διατάξεων εισαγωγής τους. Κατά συνέπεια η αναφορά στην ανωτέρω διάταξη των Ελλήνων πολιτών Μουσουλμανικής Μειονότητας της Θράκης που εισήχθησαν σε ποσοστό θέσεων καθ’ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων, δεν είναι αντίθεση με την αρχή της ισότητας, όπως αυτή προστατεύεται στο άρθρο 4 του Συντάγματος.

Σημειώνεται ότι η ένταξη των ελλήνων πολιτών της Μουσουλμανικής Μειονότητα της Θράκης στις ειδικές κατηγορίες εισαγωγής στα ΑΕΙ με ποσοστό θέσεων καθ’ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων των ΑΕΙ της χώρας έχει συστηματικά αποτελέσει λόγο εξαίρεσης της κατηγορίας αυτής από τους δικαιούμενους να αιτηθούν μετεγγραφή φοιτητές, επομένως με την ως άνω αναφερόμενη ΥΑ δεν εισήχθη εκ μέρους της διοίκησης αιφνιδιαστικός περιορισμός της πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Χιλιάδες μαθήτριες χάνουν μαθήματα στο σχολείο, γιατί δεν έχουν να αγοράσουν σερβιέτες!

ΕΛΛΑΔΑ

Ψήφισμα για τα Τέμπη: Τι πετυχαίνουν οι 1.300.000 υπογραφές που έχουν συγκεντρωθεί;

TECH NEWS

Το Insta φέρνει την παρακολούθηση τοποθεσίας, για το σωστό, παραδοσιακό… stalking!

TECH NEWS

Κακή ιδέα να βάζεις το βρεγμένο κινητό στο ρύζι, λέει η Apple και γκρεμίζει έναν μύθο χρόνων!

ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: Ξεπέρασαν το 1 εκατομμύριο οι υπογραφές στο ψήφισμα Καρυστιανού, ανήμερα της επετείου!

ΕΛΛΑΔΑ

Συγκέντρωση για τα Τέμπη: Έγραψαν με κόκκινη μπογιά τα ονόματα των νεκρών έξω απ’τη Βουλή!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET