ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Δείτε την αναλυτική πτώση κι άνοδο των Βάσεων 2018, για κάθε σχολή!

Τα μηχανογραφικά δελτία παραδόθηκαν στο υπουργείο Παιδείας, με τους υποψήφιους να βρίσκονται πια στην τελική ευθεία. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η ανακοίνωση των βάσεων αναμένεται για το τρίτο δεκαήμερο του Αυγούστου, χωρίς ωστόσο να έχει καθοριστή ακριβής ημερομηνία. Την ίδια ώρα οι εκτιμήσεις των αναλυτών συνεχίζονται,ενώ όπως όλα δείχνουν, η εισαγωγή στην πλέον […]

Neopolis Team

19 Ιουλίου, 2018

Τα μηχανογραφικά δελτία παραδόθηκαν στο υπουργείο Παιδείας, με τους υποψήφιους να βρίσκονται πια στην τελική ευθεία. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η ανακοίνωση των βάσεων αναμένεται για το τρίτο δεκαήμερο του Αυγούστου, χωρίς ωστόσο να έχει καθοριστή ακριβής ημερομηνία.

Την ίδια ώρα οι εκτιμήσεις των αναλυτών συνεχίζονται,ενώ όπως όλα δείχνουν, η εισαγωγή στην πλέον περιζήτητη σχολή των ΑΕΙ θα υποστεί πτώση, αφού οι υποψήφιοι θα χρειαστούν για την εισαγωγή τους στην Ιατρική Αθηνών, 18.960 μόρια.

Παράλληλα, για την εισαγωγή στο τμήμα Η/Υ του ΕΜΠ θα χρειαστούν 18.300 μόρια, ενώ αντίθετα η Νομική ΑΘηνών, θα κινηθεί στα 18.250 μόρια.

Δείτε αναλυτικά την πορεία των βάσεων:

Όσον αφορά τα ΤΕΙ, εκεί οι βάσεις θα κάνουν “βουτιές”, καθώς αναμένεται πτώση από 1.000 και πάνω.

Τα νέα δεδομένα που ισχύουν φέτος, ανατρέπουν πλήρως το σκηνικό των βάσεων.

Συγκεκριμένα, η αύξηση του αριθμού των εισακτέων, η κατάργηση του επιστημονικού πεδίου των Παιδαγωγικών και η ένταξη τους σε όλα τα επιστημονικά πεδία, θα προκαλέσει την ζήτηση άρα και την αύξηση τους κατά 2.000 μόρια, και η παρουσία του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, είναι όλοι εκείνοι οι παράγοντες που επηρεάζουν καθοριστικά τις βάσεις.

Τέλος, οι ανθρωπιστικές επιστήμες θα κινηθούν στα επίπεδα με πέρυσι ή ενδεχομένως να σημειώσουν μια ελαφριά άνοδο, στα πολυτεχνεία και τις σχολές θετικών επιστημών θα υπάρξει αισθητή πτώση, μικρή πρώτη προβλέπεται και για τις σχολές επιστημών υγείας, ενώ για τα οικονομικά τμήματα αναμένεται άνοδος.

 

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Απόψε το «Φεγγάρι της Φράουλας», η πρώτη Πανσέληνος του καλοκαιριού!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Σχολιασμός Έκθεσης 2023: «Θα μπορούσε να ανταποκριθεί και μαθητής της 2ας Λυκείου»!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2023: Τι ισχύει φέτος για τη διαδικασία υπολογισμού των συνολικών μορίων!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET