fbpx

Ανακαινίστηκε η υπόγεια διάβαση του Παντείου, επιτέλους δε μοιάζει βγαλμένη από θρίλερ! 


Σκοτάδι, φόβος, αγωνία. Κρύος ιδρώτας αρχίζει να σε λούζει, καθώς σκέφτεσαι ότι το κάθε σου βήμα μπορεί να είναι και το τελευταίο σου. Κλειδιά ανάμεσα στα δάχτυλα, σταγόνες νερού που στάζουν κι ένας συνδυασμός μουχλιασμένης μυρωδιάς μαζί με το σκατό που έφτασε στην κάλτσα καυσαέριο των οχημάτων, καταλήγουν να σε πνίγουν.

Όχι όχι, δεν είναι το trailer για το επόμενο θρίλερ του Στίβεν Κίνγκ, είναι άλλη μία τυπική ημέρα όπου τελείωσες το μάθημα σου από το Πάντειο και πρέπει να διασχίσεις την υπόγεια διάβαση για να πάρεις το λεωφορείο. Εντάξει, μπορεί να υπερβάλλω λίγο. Μπορεί και όχι!

Ωστόσο, μάντεψε. *Drum roll 🥁* Όλα αυτά ανήκουν πια στο παρελθόν!

Δε θα χρειαστεί να αναρωτηθούμε ξανά τι λάθος έχουμε κάνει στη ζωή μας για να αξίζουμε να περάσουμε από αυτή την άθλια διάβαση. Επιτέλους κάποιος στην Περιφέρεια αποφάσισε να μας σκεφτεί και να την ανακαινίσει, προσδίδοντας μια ευχάριστη νότα ΚΑΙ ΦΩΤΑ στον καθημερινό μας εφιάλτη στο δρόμο με τις λεύκες.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της σύμβασης «Συντήρηση υπογείων διαβάσεων πεζών και οχημάτων στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας ΔΔΙΜΥ της Περιφέρειας Αττικής» έγιναν εργασίες αναβάθμισης της υπόγειας διάβασης της Λεωφόρου Συγγρού στο ύψος του Παντείου, τις οποίες γνωστοποίησε και το ίδιο το πανεπιστήμιο μέσα από σχετική του ανακοίνωση.

Το αποτέλεσμα όπως φαίνεται στις φωτογραφίες ανήκει στον διάσημο street artist Cacao Rocks, που σε συνεργασία με την πρυτανία του Παντείου αποφάσισαν μεταξύ των αισθητικών και καλλιτεχνικών παρεμβάσεων να υπάρχει και η απεικόνιση της Μαρί Κιουρί και η αναφορά της φράσης ‘Dans la vie, rien n’est a craindre, tout est a comprendre» που σημαίνει «Τίποτα μη φοβάσαι στη ζωή. Προσπάθησε να κατανοήσεις τα πάντα.» (Όταν έλεγε βέβαια η Μαρί να μη φοβόμαστε τίποτα στη ζωή, φαντάζομαι δεν είχε περάσει κάτω από τη διάβαση πριν την ανακαινίσουν. ΠΛΑΚΙΤΣΑ)

Επίσης, σε άλλο σημείο απεικονίζεται ο Ρουσσώ και η φράση «Il faut avoir deja beaucoup appris de choses pour savoir demander ce qu’on ne sait pas» που σημαίνει «Πρέπει να έχεις ήδη μάθει πολλά πράγματα για να ξέρεις πώς να ρωτάς γι’ αυτά που δεν ξέρεις.»

Στόχος της δράσης είναι οι υπόγειες διαβάσεις να αλλάξουν όψη και να γίνουν πιο φωτεινές και καθαρές. Έτσι, στο πλαίσιο αυτό έγινε πλήρης αντικατάσταση των παλαιών φωτιστικών σωμάτων φθορισμού και νατρίου εντός και εκτός της υπόγειας διάβασης με νέα φωτιστικά σώματα αντιβανδαλιστικά, τεχνολογίας LED, κατασκευάστηκε νέο δάπεδο με ανθεκτική εποξειδική επάλειψη, ενώ τοποθετήθηκαν διαδρομές πρόσβασης με φωτιζόμενες πλάκες. Με λίγα λόγια, υπάρχει φως στο τούνελ και βγήκαμε επιτέλους από το σκοτάδι!

Η πρύτανης του Ιδρύματος, Χ. Κουλούρη, αφού ευχαρίστησε τον κ. Πατούλη για τη συμβολή της Περιφέρειας στη συντήρηση και αναβάθμιση της διάβασης, δήλωσε πως:

Το Πάντειο Πανεπιστήμιο είναι σήμερα ιδιαίτερα ευχαριστημένο για τη δημιουργία της υπόγειας διάβασης πεζών με τη συνδρομή της Περιφέρειας Αττικής. Θέλουμε να την «υιοθετήσουμε» γιατί την αντιμετωπίζουμε ως μέρος του Παντείου Πανεπιστήμιου και ως μια εμβληματική δράση.

Βλέπουμε ένα πραγματικά υπέροχο αποτέλεσμα, το οποίο ανταποκρίνεται πλήρως στα αισθητικά κριτήρια ενός ακαδημαϊκού ιδρύματος, αλλά και στην επιστημονική του ταυτότητα, καθώς και στα μηνύματα που θέλουμε να μεταδώσουμε μέσα από τα πρόσωπα που απεικονίζονται αλλά και τα μότο που τα συνοδεύουν και τα οποία καλούμε τους διαβάτες να τα διαβάσουν και να τα «αποκρυπτογραφήσουν».

Εγώ πάντως, ένα έχω να πω. Το αποτέλεσμα παίρνει σίγουρα την έγκρισή μας, κι επιτέλους θα πηγαίνουμε στα απογευματινά μαθήματα χωρίς να το σκεφτόμαστε 2 και 3 φορές!

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET