fbpx

Αν δίνεις Πανελλήνιες, χαλάλι που αυτό το Πάσχα σε βρήκε αγκαλιά με τα βιβλία!


[cover photo]

H περίοδος της εξέτασης των Πανελληνίων πλησιάζει κι έχεις αρχίσει να αγχώνεσαι σε σημείο που δεν μπορείς να το ελέγξεις. Έχεις απογοητευτεί από την προετοιμασία που έχεις κάνει, αφού έχεις αρχίσει και ξεχνάς. Ξεχνάς όσα έμαθες μέχρι τώρα, γιατί αυτό το άγχος δε σ’ αφήνει να πάρεις μια ανάσα. Είναι γιορτές και αντί να χαίρεσαι και να περνάς όμορφα, όπως κάνουν οι περισσότεροι, είσαι πάνω από ένα σχολικό βιβλίο, προσπαθώντας να βάλεις ένα πρόγραμμα και μια τάξη στο μυαλό σου.

Πόσο όμορφα θα ήταν να μην έδινες ποτέ Πανελλήνιες. Πόσο όμορφα θα ήταν να μη χρειαζόταν ποτέ να διαβάσεις. Πόσο θα ήθελες να τελειώσει γρήγορα αυτή η άσχημη περίοδος.

Ξεχνάς όμως κάτι πολύ σημαντικό: Όλη αυτή η ψυχολογική πίεση αξίζει τον κόπο!

Αξίζει που ξημεροβραδιάζεσαι πάνω από τα βιβλία, για να διαβάσεις ξανά και ξανά τα μαθήματα μέχρι και την τελευταία λέξη. Αξίζει η «κοροϊδία» που ανέχεσαι από τους τρίτους. Εκείνοι είναι έξω βόλτα και εσύ κλεισμένος στα βιβλία σου, αλλά στο τέλος μάντεψε ποιος θα βγει κερδισμένος. ΕΣΥ!

Γιατί στο τέλος της χρονιάς θα έχεις καταφέρει να μπεις στη σχολή των ονείρων σου. Γιατί θα είσαι από τους τυχερούς που θα έχουν καταφέρει να νιώσουν την απεριόριστη ευτυχία όταν βγουν οι βάσεις. Γιατί δίπλα από το όνομα σου θα γράφει τη σχολή για την οποία πάλεψες τόσο σκληρά όλη τη χρονιά (κι όχι μόνο).

Αξίζε ρε φίλε που διαβάσες το Πάσχα, γιατί δε θα έχεις το άγχος της τελευταίας στιγμής. Μπορεί να σε βρήκε η Ανάσταση πάνω από τα θέματα του ΟΕΦΕ, αλλά όταν έρθει η ώρα για εκείνο το διαγώνισμα εφ’ όλης της ύλης, θα το αντιμετωπίσεις πιο ώριμα και ψύχραιμα.

Όλοι πέρασαν τέλεια το Πάσχα και σε κατέκριναν για το πόσο κολλημένος ήσουν, επιμένοντας στο ότι το τόσο άγχος θα έχει άσχημα αποτελέσματα. Τόσα ξέρουν, τόσα λένε. Δεν ήσουν αγχωμένος, αλλά συνειδητοποιημένος. Ξέρεις τι θέλεις από τη ζωή σου και δε σε σταματά τίποτα από το να το πετύχεις! Γιατί το Πάσχα σου δόθηκε η ευκαιρία να καλύψεις τα κενά που είχες σε κάποια μαθήματα και μπράβο σου που δεν την άφησες να περάσει έτσι.

Γιορτές θα ζήσεις πολλές ακόμα, μην αγχώνεσαι. Πανελλήνιες μία φορά δίνεις. Αυτή τη χρονιά πρέπει να προσηλωθείς σ’ αυτές.

Συγχαρητήρια που δεν αντιμετώπισες σαν κάτι τραγικό το διάβασμα την περίοδο του Πάσχα. Εσύ το είδες σαν την πιο καλή ευκαιρία να θυμηθείς και να βελτιώσεις αυτά που έχεις ήδη διαβάσει. Έλυσες περισσότερες ασκήσεις, έγραψες κι άλλες εκθέσεις, έλυσες ίσως παλιά θέματα Πανελληνίων, έμαθες απ’ έξω τις εισαγωγές στα Αρχαία, βρήκες επιτέλους τη λύση στην άσκηση που αδυνατούσες τόσο καιρό! Έμαθες τόσο καλά το ΑΟΘ, που ακόμη και την αρίθμηση των σελίδων γνωρίζεις άψογα! Όσο για σένα που είσαι Θετική, ξέσκισες τη Βιολογία. Μην ξεχνάς, μάθημα βαρύτητας είναι αυτό!

Aυτό το Πάσχα έκατσες να διαβάσεις, όχι επειδή σου το επέβαλε το σύστημα και τα συνεχόμενα «πρέπει» της κοινωνίας, αλλά γιατί θέλησες!

ΘΕΛΗΣΕΣ να διαφέρεις από τη μάζα κι ας σε πουν φυτό! Γιατί ο άνθρωπος που θα ξεχωρίσει θα είναι αυτός που κατάφερε το κάτι παραπάνω. 

Όταν οι περισσότεροι συνομήλικοί σου λένε πως χάνεις τα καλύτερα σου χρόνια και τις διακοπές σου με το διάβασμα, εσύ μέσα σου ξέρεις πως από το καλοκαίρι και μετά έρχονται τα καλύτερα! Για σένα, που θα έχεις πετύχει τον στόχο σου και θα μπορείς να περάσεις ένα έξαλλο κι ανέμελο καλοκαίρι!

Βέβαια, ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για τα αποτελέσματα. Αλλά θα ξέρεις πως έχεις προσπαθήσει! Και δε θα μπορεί να σου πει κανείς τίποτα και κυρίως εσύ στον εαυτό σου! Το δρόμο σου θα τον βρεις, μην αγχώνεσαι. Απλώς χρειάζεται κόπο μέχρι να γίνει.

Όπως και να ‘χει, του χρόνου θα είσαι φοιτητής. Και πίστεψέ με, του χρόνου το Πάσχα δεν πρόκειται να ανοίξεις βιβλίο!

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET