ΕΛΛΑΔΑ

Ετοιμάζεται άμεση κατάργηση του ΟΑΣΘ.

Μετά από την κατάθεση της πρότασης του Χρήστου Σπρίτζη, Υπουργού Μεταφορών και Υποδομών, ετοιμάζεται και επίσημα η άμεση κατάργηση του ΟΑΣΘ. Συγκεκριμένα, η εν λόγω πρόταση κατατέθηκε στο Λογιστήριο του Κράτους την προηγούμενη Δευτέρα, με σκοπό ο Υπουργός να εξασφαλίσει την αντίστοιχη γνωμοδότηση. Σημειώνεται, μάλιστα, πως πριν αρκετό καιρό είχε προταθεί και στους δημάρχους της […]

Default avatar

Guest Author

15 Μαΐου, 2017

Μετά από την κατάθεση της πρότασης του Χρήστου Σπρίτζη, Υπουργού Μεταφορών και Υποδομών, ετοιμάζεται και επίσημα η άμεση κατάργηση του ΟΑΣΘ.

Συγκεκριμένα, η εν λόγω πρόταση κατατέθηκε στο Λογιστήριο του Κράτους την προηγούμενη Δευτέρα, με σκοπό ο Υπουργός να εξασφαλίσει την αντίστοιχη γνωμοδότηση. Σημειώνεται, μάλιστα, πως πριν αρκετό καιρό είχε προταθεί και στους δημάρχους της συγκεκριμένης Περιφέρειας χωρίς βέβαια να είναι ακόμα κάτι σίγουρο.

Σύμφωνα με το νέο σχέδιο, συγκροτείται στη θέση του παλιού ΣΑΣΘ, εταιρεία με την επωνυμία «Οργανισμός Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης» η οποία θα αναλάβει τον συντονισμό και την εποπτεία του συγκοινωνιακού έργου. Θυγατρική του νέου αυτού Οργανισμού θα είναι εταιρεία που θα συγκροτηθεί με την επωνυμία «Αστικές Συγκοινωνίες Θεσσαλονίκης Α.Ε.» (ΑΣΥΘ) και η οποία θα εκτελεί το μεταφορικό έργο στην πόλη.

Στην ΑΣΥΘ, το κράτος θα κατέχει το 51% και το υπόλοιπο 49% θα μπορεί να διατεθεί στην αυτοδιοίκηση, σε φορείς κτλ που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον. Με την κατάργηση του ΟΑΣΘ το 2019, το συγκοινωνιακό έργο θα περάσει στη ΑΣΥΘ, η οποία θα αποτελείται από 9 μέλη, τα 8 εκ των οποίων θα ορίζονται από τον υπουργό.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Οι περισσότεροι νέοι στην Ελλάδα ζουν με τους γονείς τους μέχρι τα 34, δεν έχουν κι άλλη επιλογή!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες: Μαθηματικά, Φυσική και Ιστορία ρίχνουν τις βάσεις – Οι πρώτες εκτιμήσεις!

ΕΛΛΑΔΑ

Οι παραλίες της Αττικής που κρίθηκαν ακατάλληλες για μπάνιο, τις σημειώνουμε!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Οι ειδικότητες με μεγάλη ζήτηση που πρέπει να έχεις υπόψιν για το μηχανογραφικό!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2024: Χαμούλη έχουν προκαλέσει Ιστορία και Φυσική εξαιτίας της δυσκολίας τους!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET