ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Αλλάζουν εντελώς οι Πανελλήνιες | Από τι θα εξαρτάται η εισαγωγή στα ΑΕΙ;

Ένα νέο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση σχεδιάζει ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, με ισχύ από τον Ιούνιο του 2020. Σύμφωνα με αυτό, η εισαγωγή στα ΑΕΙ θα γίνεται με βάση το βαθμό του απολυτήριου με εντελώς νέα Β’ και Γ’ Λυκείου. Ο υπουργός Παιδείας σε συνέντευξη του δήλωσε πως «ως κυρίαρχη λογική, η πρόσβαση […]

Neopolis Team

11 Απριλίου, 2018

Ένα νέο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση σχεδιάζει ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, με ισχύ από τον Ιούνιο του 2020. Σύμφωνα με αυτό, η εισαγωγή στα ΑΕΙ θα γίνεται με βάση το βαθμό του απολυτήριου με εντελώς νέα Β’ και Γ’ Λυκείου.

Ο υπουργός Παιδείας σε συνέντευξη του δήλωσε πως «ως κυρίαρχη λογική, η πρόσβαση στα ΑΕΙ θα εξαρτάται από τον βαθμό του απολυτηρίου, σε ένα σχολείο, στο οποίο θα υπάρχει μία εντελώς νέα Β’ και Γ’ λυκείου», ενώ συπλήρωσε πως η Γ΄Λυκείου θα είναι «ένα είδος προπαρασκευαστικού έτους».

Επιπλέον, ως «μεγάλο βήμα» για τη μεταρρύθμιση του λυκείου, τις αλλαγές στη Γλώσσα, τα Μαθηματικά, την Ιστορία και τις Φυσικές Επιστήμες. «Θα προχωρήσουμε με συντηρητικά βήματα και με ήπια μετάβαση, αλλά θα προχωρήσουμε», σημείωσε.

Τέλος, όσον αφορά την οικονομική κατάσταση των ΑΕΙ ο Γαβρόγλου τόνισε ότι έχει υπάρξει φέτος αύξηση της χρηματοδότησης, λαμβάνοντας υπ’ όψιν και την έκτακτη επιχορήγηση 52 εκατομμυρίων ευρώ και υποστήριξε για μία ακόμη φορά ότι μία νέα νομική σχολή θα αποφορτίσει τις ήδη υπάρχουσες.

 

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Οδηγός φέρνει το κρίστμας σπίριτ με το πιο χριστουγεννιάτικο λεωφορείο!

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

PISA 2022: «Πάτωσαν» οι Έλληνες μαθητές στις διεθνείς εξετάσεις, σε Μαθηματικά και κατανόηση κειμένου!

ΕΛΛΑΔΑ

Η Αράχωβα τρώει κάνσελ γιατί ο κόσμος δεν ανέχεται ούτε το έγκλημα ούτε και τη συγκάλυψη!

ΕΛΛΑΔΑ

Brain drain: 3 στους 4 πτυχιούχους που έφυγαν από την Ελλάδα δεν παίζει να ξαναγυρίσουν!

SPILL THE TEA

Ο Επώνυμος γκρέμισε τον λαμπερό κόσμο της Soula Glamorous μέσα σε 40 λεπτά!

ΕΛΛΑΔΑ

Κάθειρξη 16,5 ετών στον οδηγό που παρέσυρε και σκότωσε την 21χρονη Έμμα στη Θεσσαλονίκη!

ΕΛΛΑΔΑ

Το 19% της Gen Ζ θεωρεί τη δικτατορία προτιμότερη από τη δημοκρατία ορισμένες φορές!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET