ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μελετάνε αλλαγή στον τρόπο επιλογής των φοιτητών στο ΕΑΠ – Τι έχει δηλώσει η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας

Άνοιγμα του ΕΑΠ σε νέα επιστημονικά πεδία, ανοικτή πρόσβαση όσων επιθυμούν να φοιτήσουν στο ΕΑΠ χωρίς σύστημα κλήρωσης, ανανέωση του ακαδημαϊκού προσωπικού με την είσοδο νέων επιστημόνων που σήμερα υποαπασχολούνται ή είναι άνεργοι, ενίσχυση της κοινωνικής πολιτικής με αύξηση των υποτροφιών και περαιτέρω ανάπτυξη της τεχνολογίας της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Τα παραπάνω περιλαμβάνονταν στις προγραμματικές […]

Neopolis Team

9 Νοεμβρίου, 2015

Άνοιγμα του ΕΑΠ σε νέα επιστημονικά πεδία, ανοικτή πρόσβαση όσων επιθυμούν να φοιτήσουν στο ΕΑΠ χωρίς σύστημα κλήρωσης, ανανέωση του ακαδημαϊκού προσωπικού με την είσοδο νέων επιστημόνων που σήμερα υποαπασχολούνται ή είναι άνεργοι, ενίσχυση της κοινωνικής πολιτικής με αύξηση των υποτροφιών και περαιτέρω ανάπτυξη της τεχνολογίας της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.
Τα παραπάνω περιλαμβάνονταν στις προγραμματικές δηλώσεις της αναπληρώτριας Υπουργού Παιδείας κα Αναγνωστοπούλου και οι οποίες δείχνουν τον προσανατολισμό της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου για το ΕΑΠ. Σημειώνουμε ότι για τη διερεύνηση της δυνατότητας κατάργησης της κλήρωσης για το ΕΑΠ ώστε να γίνει ένα πραγματικά ανοιχτό πανεπιστήμιο, μίλησε από το βήμα της Βουλής και ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γαβρόγλου.
Η κα Αναγνωστοπούλου αναφέρθηκε πριν λίγες μέρες ξανά σε ενδεχόμενη αλλαγή στον τρόπο επιλογής των φοιτητών. Χαρακτηριστικά δήλωσε: «Το δεύτερο σημείο που θέλω να πω -το είχα εξαγγείλει και εδώ και η νέα διοικούσα το πήρε αμέσως και το συζητάει- είναι να μην παίρνονται νέοι φοιτητές με κλήρωση, αλλά να παίρνονται αυτοί οι φοιτητές με άλλα κριτήρια και όχι της τυχαιότητας και να έχουμε ένα Πανεπιστήμιο το οποίο να μπορεί να πάρει ακόμη περισσότερο κόσμο και να δίνει και υποτροφίες σε αυτόν τον κόσμο, γιατί έχει και τη δυνατότητα.»

Σημειώνουμε ότι την προηγούμενη χρονιά οι αιτήσεις ήταν περίπου 40.000 και υπήρχαν προγράμματα ιδίως μεταπτυχιακά όπως το Σπουδές στην Εκπαίδευση  Β & Γ (χωρίς Θ.Ε.) όπου για τις 540 θέσεις οι αιτήσεις ξεπέρασαν τις 4.500.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

«Φεγγάρι του Χιονιού»: Η τελευταία Πανσέληνος του χειμώνα απόψε στον ουρανό!

ΕΛΛΑΔΑ

Η Κρήτη βγήκε το καλύτερο μέρος στην Ελλάδα για τους singles της LGBTQ+ κοινότητας!

ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: Πάνω από 700.000 υπογραφές στο ψήφισμα Καρυστιανού για κατάργηση βουλευτικής ασυλίας!

ΕΛΛΑΔΑ

Εντυπωσιακός μετεωρίτης πέρασε πάνω από την Αττική ξημερώματα και φώτισε τον ουρανό!

ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Εργοστάσιο Παπαστράτος: 35 θέσεις εργασίας για πτυχιούχους Μηχανικούς με ή χωρίς εμπειρία!

ΕΛΛΑΔΑ

Θεσ/νίκη: Εξιτήριο για τον 23χρονο φοιτητή που ξυλοκοπήθηκε απ’ τον Ricta κι έναν φίλο του!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET