Μουσική

4+1 all time classic τραγούδια που θα μας συντροφέψουν τα μελαγχολικά βράδια του φθινοπώρου!

Γράφει η Αλίκη Ματράκα Πλησιάζει η μέρα όπου αλλάζει η ώρα από θερινή σε χειμερινή. Κι όταν θα νυχτώνει νωρίς, θα αισθανόμαστε ολοένα και πιο κουρασμένοι είτε από το διάβασμα είτε από τη δουλειά, με αποτέλεσμα να θέλουμε να ακούσουμε λίγη μουσική για να χαλαρώσουμε. Αναζητώντας τη θαλπωρή εκείνη, που θα διώξει το νυχτερινό αεράκι, […]

Default avatar

Guest Author

15 Οκτωβρίου, 2017

Γράφει η Αλίκη Ματράκα

Πλησιάζει η μέρα όπου αλλάζει η ώρα από θερινή σε χειμερινή. Κι όταν θα νυχτώνει νωρίς, θα αισθανόμαστε ολοένα και πιο κουρασμένοι είτε από το διάβασμα είτε από τη δουλειά, με αποτέλεσμα να θέλουμε να ακούσουμε λίγη μουσική για να χαλαρώσουμε.

Αναζητώντας τη θαλπωρή εκείνη, που θα διώξει το νυχτερινό αεράκι, στα τραγούδια, σε αγαπημένες μελωδίες, οι οποίες είναι πάντα δίπλα μας στις δύσκολες στιγμές…

Φτιάξαμε, λοιπόν, μια λίστα από αγαπημένα μουσικά ακούσματα, άλλα αγαπησιάρικα, αλλά πιο δυναμικά, τα οποία θα μας κάνουν συντροφιά τις κρύες αυτές και βροχερές νύχτες του φθινοπώρου. Απολαύστε:

? “Forgive me” – Bryan Adams (2010)

«Παρακαλώ, συγχώρεσέ με» λέει ο Μπράιαν κι εμείς ίσως ταυτιζόμαστε με τους στίχους του αγαπημένου αυτού τραγουδιού κρατώντας ένα ζεστό τσάι με άρωμα ginger, κάρδαμου και γαρίφαλου! “Please, forgive me, I can’t stop loving you…”


? “Forever Young” – Alphaville (1984)

Από την άλλη, σε περίπτωση που μας πιάσει μια κρίση ηλικίας κοιτώντας παλιότερες φωτογραφίες, οι Alphaville είναι εκεί για να μας υπενθυμίσουν ότι αν το θέλουμε, θα μείνουμε Forever Young! “Forever young, I want to be forever young…”


? “What’s Up” – 4 Non Blondes (1992)

Κι εκεί που κάθεστε στον καναπέ απολαμβάνοντας την αγαπημένη σας σειρά ή δοκιμάζοντας τις μοναδικές μαγειρικές σας δημιουργίες, ξαφνικά σας πιάνει αυτή η μελαγχολία του φθινοπώρου και αρχίζετε να φωνάζετε “From the top of my lungs, what’s going on?” και σας παίρνουν τα κλάματα… “And so I cry sometimes when I’m lyin’ in bed, just to get it all out what’s in my head and I, I’m feelin’ a little peculiar…”


? “Is This Love” – Whitesnake (1987)

Και κάτι για τους ροκάδες της παρέας! Πάντα θα ερωτευόμαστε και πάντα θα αναρωτιόμαστε αν κάναμε τη σωστή επιλογή, αν τελικά αυτό που νιώθουμε είναι αγάπη κι αν… αυτή είναι η αγάπη, που επιδιώκαμε να πάρουμε! “Is this love that I’m dreaming, is this the love that I’ve been searching for?”

https://www.youtube.com/watch?v=RILtZi1kcj0


? “I Just Called To Say I Love You” – Stevie Wonder (1984)

Κι επειδή δε θέλαμε και πολύ για να συγκινηθούμε με τα προηγούμενα, σκέψεις του παρελθόντος κυριάρχησαν στο μυαλό μας τώρα και αρχίσαμε να αναπολούμε στιγμές. Στιγμές και πρόσωπα κυρίως! Πρόσωπα που έχουν μια θέση στην καρδιά μας και μας λείπουν, πρόσωπα που έχουν τόσο ανάγκη να τα ακούσουμε, να ακούσουμε τη φωνή τους, την οποία έχουμε συνδέσει με τόσα συναισθήματα. Τι γίνεται στην περίπτωση αυτή; Ο Stevie δίνει τη λύση. ?

https://www.youtube.com/watch?v=QwOU3bnuU0k

 

FUN ZONE

Μουσική

Έρχεται Ελλάδα ο Slimane, που μας έκανε να ανατριχιάσουμε με τη φωνή του στην Eurovision!

BINGE WATCHING

Το ‘Maestro’ βρίσκεται και πάλι στο παγκόσμιο Top10 του Netflix, όπως του αξίζει!

BINGE WATCHING

‘Kind of Kindness’: Έρχεται η πρεμιέρα της σχεδόν τρίωρης ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου!

Μουσική

Το Nemo έχασε και το δεύτερο βραβείο της Eurovision, αφού έσπασε το πρώτο στη σκηνή!

Μουσική

«Να Ζήσω Παραπάνω»: Το νέο άλμπουμ του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου θα γίνει το αγαπημένο σου για το καλοκαίρι!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET