Το Κολωνάκι ζει, αυτό μας οδηγεί | Ακυρώθηκε η απαγόρευση μουσικής μετά τις 12!


Δεν πέφτει έτσι απλά το Κολωνάκι, παιδιά. Κανένας νόμος που να αφορά την διασκέδαση δεν θα περάσει έτσι. Γιατί το λέμε αυτό; Γιατί η απόφαση του δημάρχου της Αθήνας, Γιώργου Καμίνη, για το ωράριο της διασκέδασης έφαγε πανυγηρικό άκυρο.

Η πρόταση προέβλεπε να σταματάει η μουσική στις 12:00 το βράδυ τις καθημερινές και στη 01:00 την Παρασκευή και το Σάββατο. Οι αντιδράσεις δεν άργησαν να έρθουν φυσικά από το Σωματείο Επιχειρήσεων Bar-Restaurant, το οποίο προσέφυγε με εκπροσώπηση δικηγόρου κατά της συγκεκριμένης Κανονιστικής, ζητώντας την ακύρωση μιας παράλογης απόφασης που θα οδηγούσε εκ των πραγμάτων σε λιγότερα έσοδα και μείωση προσωπικού.

Η ακύρωση ήρθε με απόφαση του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, και κρίθηκε ως«παράνομη». Έτσι λοιπόν, επανέρχεται το προηγούμενο καθεστώς που θέλει τη μουσική να βαράει μέχρι τις 3 τα ξημερώματα την Παρασκευή και το Σάββατο. Βέβαια, γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά ότι και στις 5 τα ντεσιμπέλ είναι ίδια, αλλά ας είναι.

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος ανέφερε τα εξής:

«Πρόκειται για μια μεγάλη νίκη της νομιμότητας απέναντι στις παράνομες πρακτικές της Διοίκησης, και εν προκειμένω του Δήμου Αθηναίων. Πρόκειται για την ακύρωση μιας παράνομης και παράλογης Κανονιστικής Απόφασης που εδώ και 4,5 μήνες έχει προκαλέσει ανεπανόρθωτα προβλήματα στις επιχειρήσεις που αγωνίζονται εν μέσω σφοδρής οικονομικής κρίσης να αντεπεξέλθουν και να συνεχίσουν να συμβάλλουν στην οικονομία του Δήμου Αθηναίων και όχι μόνο. Ελπίζουμε, η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, και εν γένει η εξέλιξη της υπόθεσης, να οδηγήσει τις Αρχές και τα Όργανα του Δήμου Αθηναίων στην τήρηση της νομιμότητας, γενικότερα, την ίδια στιγμή που επιβάλλουν με αυστηρότητα την τήρησή της από πολίτες και επιχειρήσεις. Συμβουλεύουμε επίσης του επιχειρηματίες να προβούν το συντομότερο δυνατό στην κατάθεση αιτήσεων στην Α’ Δημοτική Κοινότητα του Δήμου Αθηναίων, με αίτημα χορήγησης παράτασης χρήσης μουσικής από την 1-1-2018και εντός των όρων της ισχύουσας Κανονιστικής του Δήμου Αθηναίων (15/2013).»

 

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET