ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ

5 ακραίες σκέψεις που μας πέρασαν από το μυαλό, μόλις λάβαμε το μήνυμα της ΓΓΠΠ!

Καρδιακή προσβολή - Κορωνοϊός σημειώσατε 1-0.

Δήμητρα Πραντάλου

12 Μαρτίου, 2020

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020 και ώρα 21:45 ή αλλιώς η στιγμή που κόντεψα να πάθω ανακοπή καρδιάς πάνω στο άνθος της ηλικίας μου. Βραδιάτικο η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έστειλε ειδοποίηση στα κινητά μας με σκοπό να μας ενημερώσει για τα βασικά μέτρα προστασίας που πρέπει να πάρουμε, προκειμένου να μην έχουμε διασπορά του κορωνοϊού στη χώρα μας. Καρδιακή προσβολή – Κορωνοϊός σημειώσατε 1-0.

Όσοι από εσάς δεν είχατε βάλει το κινητό στο αθόρυβο, καταλαβαίνετε πολύ καλά τι εννοώ. Το νιώσατε το φτερούγισμα, το πήγαινε-έλα της καρδούλας.

Από την άλλη, όσοι το είχατε αθόρυβο συγκατελέγεστε μαζί με εκείνους που δεν το έλαβαν ποτέ, ξεχασμένοι απ’ το κράτος, που αν τους συμβεί κάτι θα πρέπει κάπου να αποδόσουν ευθύνες (αστειεύομαι φυσικά). Ακόμα και σ’ αυτήν την περίπτωση όμως, το Instagram ήταν εκεί για να κάνει το καθήκον του και να διαδώσει μέσω stories το γεγονός.

Πέρα από την πλάκα, προφανώς και η εν λόγω κίνηση απ’ το κράτος ήταν σωστή και μακάρι να γινόταν και στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, ώστε να ενημερωθεί εγκαίρως ο κόσμος και να αποφευχθούν αυτά που δυστυχώς συνέβησαν εκείνο το καλοκαίρι. Όσο παραμένουμε ενημερωμένοι όμως, το θέμα είναι και να μην επαναπαυόμαστε, να προσέχουμε και να αντιληφθούμε τη σοβαρότητα της κατάστασης.

Από την άλλη, επίσης σημαντικό είναι να έχουμε την υγεία μας γενικότερα και όχι να πάμε από μια απλή κατά τ’ άλλα προειδοποίηση, οκ; Προσωπικά, ο απρόσμενος και ξαφνικός ήχος της σειρήνας που κράτησε ελάχιστα δευτερόλεπτα (ευτυχώς Παναγία μου, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα έβγαινα απ’ το αυτοκίνητο και θα έτρεχα πανικόβλητη στους δρόμους), κόντεψε να με αφήσει στον τόπο, ενώ ταυτόχρονα πέρασαν διάφορα από το μυαλό μου. Και μαντέψτε, όλα ακραία.

Μαντέψτε όμως και κάτι ακόμα. Φυσικά και θα μοιραστώ μαζί σας όλες αυτές τις σκέψεις, γιατί ζούμε μεγάλες στιγμές σαν ανθρωπότητα και κάποια στιγμή στο μέλλον θα τα διαβάζουμε και θα λέμε «τι περάσαμε τότε ρε φίλε;». Ακολουθούν λοιπόν οι σκέψεις που έκανα όταν σήμανε συναγερμό το κινητό μου και θα περιμένω να διαβάσω όσα πέρασαν κι από το δικό σας το μυαλό, για να ξέρω ότι δεν το έπαθα μόνο εγώ το σοκ.

#1 Το κινητό θα εκραγεί

Για κακή μου τύχη το κινητό δε βρισκόταν στο αθόρυβο, πράγμα που συνηθίζω καθημερινά και δυσκολεύομαι μέχρι και να το βρω κάποιες φορές, αλλά ούτε και το κρατούσα στα χέρια μου ώστε να διαβάσω κατευθείαν την ειδοποίηση και να μην πιάσει 200 παλμούς η καρδιά μου. Καταλαβαίνετε λοιπόν, ότι ακούγοντας μόνο τον ήχο, ήμουν πεπεισμένη πως το κινητό θα εκραγεί. Σε 3, 2, 1.. μπουμ, ένα πράγμα.

#2 Μπαίνει σε καραντίνα όλη η χώρα

Τι κι αν δεν έχουμε φτάσει (ακόμα) σ’ αυτό το σημείο, με τόσα που διαβάζουμε και ακούμε καθημερινά, μπορεί που λέει ο λόγος κι από αύριο να κλειστούμε στα σπίτια μας για 14 ημέρες. Το δεύτερο σενάριο που πέρασε απ’ το μυαλό μου δηλαδή, μετά την έκρηξη που προείπα, ήταν ότι η χώρα σημάνει συναγερμό, τα κρούσματα αυξήθηκαν κατά χιλιάδες και… όλοι καραντίνα αμέσως! Ευτυχώς, άκυρο κι αυτό.

#3 Ο Ερντογάν μας κήρυξε πόλεμο

Εδώ η σκέψη μου ήταν ακόμα πιο σύνθετη και τρομακτική. Πραγματικά, πόσο γρήγορα στροφάρει το μυαλό σε τέτοιες περιπτώσεις και πόσα σενάρια κατεβάζει. Που λέτε, το γεγονός ότι στον Έβρο η κατάσταση παραμένει εκρηκτική και γίνονται διάφορες προκλήσεις από τις τουρκικές δυνάμεις, λέω «τέλος, αυτό ήταν, η Τουρκία μας πάει σε πόλεμο και μας ειδοποιούν να βρούμε λαγούμι να κρυφτούμε». Και θα μου πείτε τώρα ότι έχουμε σειρήνες γι’ αυτόν τον σκοπό, και θα σας πω, ναι αλλά ακούγονται;

#4 Σεισμόόόόός

Λίγη ώρα πριν μας χτυπήσει το καρδιακό επεισόδιο, μας χτύπησε ο εγκέλαδος. Γιατί ναι, όλα τα είχαμε, αυτό μας έλειπε. Κάποιοι δεν τον καταλάβατε, μιας και τα ρίχτερ ήταν 2,5, αλλά είχε επίκεντρο στην Αθήνα μας. Και δεν ξέρω για εσάς παιδιά, αλλά εγώ όταν διαβάζω για επίκεντρο στην Αθήνα, τα κάνω πάνω μου πρώτον, και δεύτερον, περιμένω μετά από λίγο να χτυπήσει κάτι μεγαλύτερο. Κι αν χθες είχε φτάσει αυτή η στιγμή; Πάλι καλά όχι.

#5 ΗΡΘΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ

Ήρθε το τέλος και θα πεθάνουμε όλοι Παναγία μου, όλοι, όλοι. Ναι, κι όμως, το σκέφτηκα κι αυτό γιατί πάνω απ’ όλα είμαι ψύχραιμη.

OUR20s

DIGITAL

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης κάνει guest εμφάνιση στο Columbia University για να διδάξει έντεχνο!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET