ΕΛΛΑΔΑ

Ακούγεται πως σε λίγο καιρό θα «χτυπάμε» εισιτήριο στα ΜΜΜ, με τη χρεωστική μας κάρτα!

Έναν ενθουσιασμό τον αισθανθήκαμε...

Neopolis Team

6 Μαρτίου, 2019

Η εξέλιξη είναι κοντά. Πόσο κοντά όμως, μην μας ρωτάτε καλύτερα.

Όσο περνούν τα χρόνια είναι γεγονός πως προσαρμοζόμαστε σε νέα δεδομένα και συνθήκες. Οι ανέπαφες συναλλαγές για παράδειγμα, έχουν παρουσιάσει εντυπωσιακή ανάπτυξη στις συναλλαγές και πληρωμές μέσω των έξυπνων κινητών.

Ο Bill Gadja, ανώνατο στέλεχος Καινοτομίας και Στρατηγικών Συνεργασιών στη Visa, δήλωσε πως οι ανέπαφες συναλλαγές είτε μέσω καρτών είτε μέσω του κινητού έχουν πλέον κερδίσει την εμπιστοσύνη του κόσμου σε παγκόσμιο επίπεδο και εκτιμά ότι θα κυριαρχήσουν πλήρως τα επόμενα χρόνια για μεγάλα και μικρά ποσά συναλλαγών.

Η Πολωνία δε, αποτελεί την πρώτη χώρα όπου το 100% των συναλλαγών πραγματοποιείται ανέπαφα, επισημαίνοντας πως αυτή η τάση θα συνεχιστεί σε όλες τις χώρες εν καιρώ.

Όσον αφορά την χώρα μας, ο Bill τόνισε πως είναι εντυπωσιασμένος για την άνοδο που σημειώθηκε στην πραγματοποίηση ανέπαφων συναλλαγών, όσο και για την συνέχιση της ανόδου αυτής και μετά την σχεδόν κατάργηση τους που έχει πραγματοποιηθεί από το περασμένο καλοκαίρι.

Όλα τα παραπάνω τα αναφέραμε διότι στο μέλλον θα υπάρχουν κάποια προνόμια με τους τρόπους συναλλαγών.

Ένα, άξιο αναφοράς, παράδειγμα είναι το εισιτήριο για όλα τα μέσα μεταφοράς. Σύμφωνα με τον Bill, θα καταργηθεί το κλασικό ηλεκτρονικό εισιτήριο και η ηλεκτρονική κάρτα που γνωρίζουμε μέχρι σήμερα και τη θέση τους θα πάρει η ίδια η χρεωστική κάρτα, είτε σε μορφή πλαστικού είτε ενσωματωμένη στα κινητά τηλέφωνα.

Με πολύ απλά λόγια, το επιβατικό κοινό θα έχει τη δυνατότητα να περάσει από τις μπάρες και να εισέλθει στο μετρό ή τον ησάπ με την κάρτα του και χωρίς την αγορά εισιτηρίου. Στο τέλος της ημέρας ο εκάστοτε επιβάτης θα χρεώνεται ανάλογα με τις διαδρομές που έκανε.

Η Visa σε συνεργασία με άλλες εταιρίες βρίσκεται στη διαδικασία ανάπτυξης του νέου προϊόντος που ήδη υπάρχει πιλοτικά αλλά και εμπορικά όπως στο Λονδίνο για το μετρό τα λεωφορεία κλπ.

Eν τω μεταξύ ένας ακόμη τομέας που οι αλλαγές χαρακτηρίζονται μόνο ως επαναστατικές, είναι αυτός της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Σχεδόν όλες οι αυτοκινητοβιομηχανίες υιοθετούν ενσωματωμένα και αυτοματοποιημένα συστήματα πληρωμών που σχετίζονται με το αυτοκίνητο. Η πληρωμή του πάρκινκγ ή των διοδίων θα γίνεται αυτοματοποιημένα καθώς τα αυτοκίνητα διαθέτουν ήδη έξυπνα συστήματα πληρώμών που επικοινωνούν απευθείας με τα αντίστοιχα συστήματα στα μέσα που προαναφέρθηκαν.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Η Αθήνα αναδείχθηκε η πόλη που μυρίζει πιο ωραία στον κόσμο, κάτι… βρωμάει εδώ!

SPILL THE TEA

Ο Henry Cavill περιμένει το πρώτο του παιδί με τη Natalie Viscuso και κάτι ράγισε μέσα μας!

SPILL THE TEA

Όλα τα beefs που έχουν απασχολήσει το ίντερνετ τελευταία αν έχεις χάσει επεισόδια!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2024: Τμήματα με χαμηλή βάση αλλά υψηλές προοπτικές, για να έχεις υπόψιν σου!

ΕΛΛΑΔΑ

Απεργία 17/4: Πώς θα κινηθούν Μετρό, ΗΣΑΠ, Προαστιακός, Τραμ – Στάση εργασίας τα λεωφορεία!

ΕΛΛΑΔΑ

Ο ΗΣΑΠ αποφάσισε να ανακαινίσει τους παλαιολιθικούς συρμούς του, καιρός ήταν!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET