ΚΟΥΛΟΥΠΟΥ

M&M’s | 8 πράγματα που δεν ήξερες για τις πιο διάσημες καραμέλες του κόσμου!

Οι M&M’s είναι αδιαμφισβήτητα οι πιο αγαπημένες καραμέλες μικρών και μεγάλων και μάλιστα το 2013 είχαν ανακηρυχθεί ως «Οι πιο δημοφιλείς σε πωλήσεις καραμέλες σε όλο τον κόσμο». Εκτός από την υψηλή δημοτικότητά τους, όμως, υπάρχουν και άλλα πράγματα που δεν ξέρετε για τις συγκεκριμένες καραμέλες και έχουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Τι συμβολίζει το γράμμα […]

Neopolis Team

21 Μαΐου, 2016

Οι M&M’s είναι αδιαμφισβήτητα οι πιο αγαπημένες καραμέλες μικρών και μεγάλων και μάλιστα το 2013 είχαν ανακηρυχθεί ως «Οι πιο δημοφιλείς σε πωλήσεις καραμέλες σε όλο τον κόσμο».

Εκτός από την υψηλή δημοτικότητά τους, όμως, υπάρχουν και άλλα πράγματα που δεν ξέρετε για τις συγκεκριμένες καραμέλες και έχουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

Τι συμβολίζει το γράμμα «m» που αναγράφεται πάνω στις καραμέλες

Όλοι θα έχετε παρατηρήσει πως όλες οι αυθεντικές καραμέλες M&M’s έχουν γραμμένο πάνω τους ένα μικρό «m». Τι συμβολίζει άραγε αυτό; Κάνοντας την έρευνά μας ανακαλύψαμε πως το«m» προέρχεται από το επώνυμο των ιδρυτών της εταιρίας, Forrest Mars, Sr. και Bruce Murrie. Ο Forrest είναι ο γιος του Franc Mars, του ιδρυτή της εταιρίας που επίσης ανακάλυψε τις Milky Way, τις Snickers, τις Three Musketeers και τις Mars.

Ο Forrest ήθελε από νωρίς να φτιάξει τις καραμέλες M&M’s αλλά ο πατέρας του δεν ήθελε και έτσι ο Forrest αποχώρησε από την εταιρία και δημιούργησε τη δική του. Εκεί συνεργάστηκε με τον Bruce Murrie, και μαζί έφτιαξαν τις διάσημες καραμέλες. Αργότερα ο Bruce αποχώρησε από την εταιρία και ο Forrest συνέχισε μόνος του. Όταν πέθανε ο πατέρας του, ο Forrest ένωσε τις δύο εταιρίες και συνέχισε την ήδη πετυχημένη του πορεία.

Το γράμμα 'm' πάνω στις καραμέλες προέρχεται από το επίθετο των ιδρυτών των M&M's.
Το γράμμα ‘m’ πάνω στις καραμέλες προέρχεται από το επίθετο των ιδρυτών των M&M’s.

Οι καραμέλες αρχικά δημιουργήθηκαν για στρατιώτες

Υπάρχει μια έντονη φήμη πως ο Forrest σκέφτηκε να φτιάξει τις καραμέλες του κατά τη διάρκεια του πολέμου, όταν παρατήρησε κάποιους στρατιώτες στην Αγγλία, οι οποίοι έτρωγαν σοκολάτα που ήταν διατηρημένη σε κυψέλες ζάχαρης. Τότε του ήρθε η ιδέα να φτιάξει σοκολατένιες λιχουδιές οι οποίες να είναι μέσα σε σκληρή κυψέλη ώστε να μην επηρεάζονται από τις συνθήκες του καιρού. Αρχικά οι καραμέλες αυτές χρησιμοποιούνταν μόνο από στρατιώτες, ενώ μόλις τελείωσε ο πόλεμος άρχισαν να διατίθενται και στο ευρύ κοινό.

Αρχικά οι καραμέλες σχεδιάστηκαν για στρατιώτες, ώστε να μπορούν αυτοί να τις παίρνουν μαζί τους στον πόλεμο και να αντέχουν σε όλες τις συνθήκες και τις θερμοκρασίες.
Αρχικά οι καραμέλες σχεδιάστηκαν για στρατιώτες, ώστε να μπορούν αυτοί να τις παίρνουν μαζί τους στον πόλεμο και να αντέχουν σε όλες τις συνθήκες και τις θερμοκρασίες.

Οι καραμέλες έχουν ένα από τα πιο διάσημα σλόγκαν παγκοσμίως

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε το 2014, οι καραμέλες M&M’s έχουν ένα από τα πιο δημοφιλή σλόγκαν όλων των εποχών. Συγκεκριμένα κατέχουν την 4η θέση με το σλόγκαν ‘Melt in your mouth, not in your hand’ (Λιώνουν στο στόμα και όχι στα χέρια). Στην πρώτη θέση βρίσκεται το «Just Do It» της Nike, αμέσως μετά ακολουθεί το «I’m lovin’ it» των McDonalds και στην τρίτη θέση είναι το «Have it your way» των Burger King.

Το 'Λιώνουν στο στόμα και όχι στα χέρια' είναι ένα από τα πιο γνωστά σλόγκαν παγκοσμίως.
Το ‘Λιώνουν στο στόμα και όχι στα χέρια’ είναι ένα από τα πιο γνωστά σλόγκαν παγκοσμίως.

Αυτές είναι οι γεύσεις των καραμελών M&M’s

Μπορεί εσείς να γνωρίζετε μόνο 2 γεύσεις, τις καραμέλες με σοκολάτα γάλακτος και με ξηρούς καρπούς αλλά αν δείτε πόσες άλλες γεύσεις υπάρχουν θα πάθετε πλάκα. Συγκεκριμένα η εταιρία αναφέρει πως οι παρακάτω γεύσεις είναι όλες όσες υπάρχουν Peanut Butter, Crispy, Pretzel, Dark Chocolate, Almond, Dark Mint, Dark Chocolate Peanut, M&M’s Minis, White Chocolate, Triple Chocolate, Coconut, Orange Chocolate, Raspberry, White Chocolate Candy Corn, Wildly Cherry, Mocha, Cinnamon Milk Chocolate, Razzberry Chocolate, Strawberried Peanut Butter, και Raspberry Almond.

Υπάρχουν αμέτρητες γεύσεις M&M's.
Υπάρχουν αμέτρητες γεύσεις M&M’s.

Περίεργα συμβάντα με M&M’s

Το 2012 στη Γαλλία, κάποιοι παραγωγοί μελιού παρατήρησαν πως οι μέλισσές τους παρήγαγαν μέλι σε διάφορες αποχρώσεις. Ύστερα απο έρευνα αποδείχθηκε πως οι μέλισσες επισκέπτονταν κάποια containers που περιείχαν καραμέλες M&M’s και τρώγοντας από εκεί άλλαζαν το χρώμα του μελιού που παρήγαγαν.

Ένα ακόμα παράξενο περιστατικό συνέβη το 2013 όταν ο πρώην τραγουδιστής των Oasis έπαθε σοκ αναφιλαξίας αφού έφαγε μια μπλε καραμέλα M&M’s με φυστίκι. O τραγουδιστής ήταν αλλεργικός και παραλίγο να πεθάνει. Ο ίδιος δήλωσε αργότερα: «Έχω κάνει πολλές καταχρήσεις στη ζωή μου…αλλά ποτέ δεν σκέφτηκα πως μια καραμελίτσα M&M θα μπορούσε να με σκοτώσει».

To 2012 κάποιες μέλισσες στη Γαλλία παρήγαγαν μπλε και μοβ μέλι επειδή είχαν έρθει σε επαφή με ένα container που περιείχε M&M's.
To 2012 κάποιες μέλισσες στη Γαλλία παρήγαγαν μπλε και μοβ μέλι επειδή είχαν έρθει σε επαφή με ένα container που περιείχε M&M’s.

Μηνύσεις

Το 2008 ο Robert «The Naked Cowboy» Burck, ο οποίος τραγουδούσε τραγούδια στον δρόμο φορώντας μόνο αξεσουάρ καουμπόι, μήνυσε την M&M’S επειδή η διαφήμιση που είχαν βγάλει θύμιζε πολύ τον ίδιο. Αργότερα η M&M’s δέχτηκε μερικές ακόμα μηνύσεις από ανθρώπους που ισχυρίστηκαν πως οι καραμέλες τους έσπασαν τα δόντια.

Η αλήθεια είναι πως ο Cowboy είχε κάποιο δίκιο. Η διαφήμιση μοιάζει πολύ σαν αντιγραφή του δικού του στιλ.
Η αλήθεια είναι πως ο Cowboy είχε κάποιο δίκιο. Η διαφήμιση μοιάζει πολύ σαν αντιγραφή του δικού του στιλ.

Γιατί η εταιρία αποφάσισε να σταματήσει την παραγωγή κόκκινων M&M’s

Το 1970 η εταιρία αποφάσισε να σταματήσει την παραγωγή κόκκινων καραμελών επειδή είχε ανακοινωθεί πως η κόκκινη βαφή σε τρόφιμα προκαλεί καρκίνο. Παρόλο που η εταιρία δεν χρησιμοποιούσε την καρκινογόνα βαφή, αποφάσισε να σταματήσει την παραγωγή των κόκκινων M&M’s για να μην υπάρχει πρόβλημα από τους καταναλωτές. Το 1982 ένας φοιτητής από το Tennessee, αποφάσισε για πλάκα να φτιάξει μια ομάδα που θα πάλευε για την αποκατάσταση και διατήρηση των κόκκινων M&M’s. Χωρίς να το περιμένει κανείς, αυτή η ομάδα απέκτησε πολύ κοινό και ο νεαρός φοιτητής έγινε διάσημος, ενώ η Wall Street Journal του πήρε συνέντευξη. Το 1987 η εταιρία, χάρη στην προσπάθεια του Hethmon, του νεαρού φοιτητή, επανέφερε τις κόκκινες M&M’s και μάλιστα έστειλε ως ευχαριστώ στον Hethmon 22 κιλά κόκκινες M&M’s.

Τα κόκκινα M&M's σταμάτησαν να παράγονται γιατί είχε ανακοινωθεί πως φαγητά με κόκκινη βαφή είναι καρκινογόνα.
Τα κόκκινα M&M’s σταμάτησαν να παράγονται γιατί είχε ανακοινωθεί πως φαγητά με κόκκινη βαφή είναι καρκινογόνα.

Αποτελούν αγαπημένη λιχουδιά των αστροναυτών

Από το 1982 οι M&M’s αποτελούν αγαπημένες λιχουδιές των αστροναυτών. Μάλιστα οι ίδιοι αναφέρουν πως ένα από τα αγαπημένα τους παιχνίδια είναι να πετάνε M&M’s μέσα στα διαστημόπλοια και να προσπαθούν, με την έλλειψη βαρύτητας, να της φάνε.

Σε κάθε αποστολή στο διάστημα υπάρχουν συνήθως σακούλες με καραμέλες M&M's.
Σε κάθε αποστολή στο διάστημα υπάρχουν συνήθως σακούλες με καραμέλες M&M’s.

Πηγή: Spirossoulis.com

 

ΤΙ ΑΛΛΑ;

ΔΕΣ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ

Η Elite φέρνει νέα αλμυρά snacks και croutons που απλά ξέρουμε ότι θα γίνουν αγαπημένα μας!

Είναι viral

77χρονη παντρεύτηκε τον εαυτό της στην τελετή των ονείρων της μετά από 40 χρόνια single!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET