Έρευνες λένε

Αυτά είναι τα επαγγέλματα με τη μεγαλύτερη ζήτηση στη χώρα μας για το 2018!

 Το Ελληνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού ανακοίνωσε τα επαγγέλματα που έχουν την περισσότερη ζήτηση από το 2013-2017 και είναι πιο δυναμικά στην ελληνική αγορά από τα υπόλοιπα. Πριν διαβάσεις παρακάτω, πάει ο νους σου ποιά είναι αυτά; Πάμε να τα δούμε αναλυτικά… Σύμφωνα λοιπόν με τα αποτελέσματα, τα πολύ “δυναμικά” επαγγέλματα είναι οι υπάλληλοι […]

Neopolis Team

25 Οκτωβρίου, 2018

 Το Ελληνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού ανακοίνωσε τα επαγγέλματα που έχουν την περισσότερη ζήτηση από το 2013-2017 και είναι πιο δυναμικά στην ελληνική αγορά από τα υπόλοιπα.

Πριν διαβάσεις παρακάτω, πάει ο νους σου ποιά είναι αυτά;

Πάμε να τα δούμε αναλυτικά…

Σύμφωνα λοιπόν με τα αποτελέσματα, τα πολύ “δυναμικά” επαγγέλματα είναι οι υπάλληλοι γενικών καθηκόντων, οι πωλητές σε καταστήματα, οι σερβιτόροι και οι βοηθοί παρασκευής τροφίμων.

Για τα τρία πρώτα δεν μας κάνει καθόλου εντύπωση, καθώς πολλοί νέοι προτιμούν αυτού του τύπου δουλειάς μέχρι να βρουν κάτι που να έχει σχέση με το πτυχίο τους.

Μέτρια σε δυναμισμό αλλά με ζήτηση εξίσου, είναι οι επαγγελματίες του χρηματοοικονομικού και μαθηματικού κλάδου, οι παιδοκόμοι και βοηθοί δασκάλων και οι εργάτες μεταποίησης.

Ο κλάδος που παρουσιάζει τρομερή ζήτηση είναι φυσικά αυτός των εστιατορίων και των κινητών μονάδων εστίασης.

Κατά σειρά είναι:

  • οι Πολυετείς καλλιέργειες
  • τα Ξενοδοχεία και παρόμοια καταλύματα
  • το Λιανικό εμπόριο τροφίμων, ποτών και καπνού σε ειδικευμένα καταστήματα
  • το Λιανικό εμπόριο άλλων ειδών σε ειδικευμένα καταστήματα
  • οι Αθλητικές δραστηριότητες

Και ακολουθούν:

Είναι άξιο αναφορά πως ο κλάδος της τεχνολογίας (ηλεκτρονικοί υπολογιστές τηλεπικοινωνίες) που θα μπορούσε να συμβάλλει στην ανάπτυξη, δεν απασχολεί μεγάλο αριθμό εργαζόμενων.

Επίσης, σύμφωνα με τα στοιχεία, οι μήνες με τις περισσότερες προσλήψεις είναι ο Μάιος και ο Ιούνιος λόγω της τουριστικής περιόδου ενώ ο μήνας με τις περισσότερες απολύσεις είναι ο Οκτώβριος.

 

 

 

ΤΙ ΑΛΛΑ;

Είναι viral

Έλληνας ζητάει από τους Big Time Rush να έρθουν Ελλάδα, ο Carlos του απαντάει θετικά!

ΔΕΣ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ

Η νέα καμπάνια NESCAFÉ® Frappé είναι τόσο απολαυστική όσο και το να είσαι ο εαυτός σου!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET