ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Επιτέλους; | Ο Κυριάκος Μητσοτάκης «κατεβάζει» τις αφίσες της ΔΑΠ σε ΑΕΙ και ΤΕΙ!

Με αφορμή τα όσα συνέβησαν στην Πάτρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε στην ΔΕΘ ότι δεν θέλει να ξαναδεί καμία αφίσα της ΔΑΠ σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, η επανίδρυση της ΔΑΠ ήταν στα άμεσα σχέδια του. Το μόνο που αλλάζει είναι η χρονική στιγμή της ανακοίνωσης. Η αντιγραφή της εργασίας […]

Neopolis Team

18 Σεπτεμβρίου, 2017

Με αφορμή τα όσα συνέβησαν στην Πάτρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε στην ΔΕΘ ότι δεν θέλει να ξαναδεί καμία αφίσα της ΔΑΠ σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, η επανίδρυση της ΔΑΠ ήταν στα άμεσα σχέδια του. Το μόνο που αλλάζει είναι η χρονική στιγμή της ανακοίνωσης. Η αντιγραφή της εργασίας από τους 106 φοιτητές αλλά και η στάση υπεράσπισης τους από την γαλάζια παράταξη, ήταν η αιτία να επισπεύσει τις διαδικασίες.

«Οι φοιτητοπατέρες θα βγουν από τα Πανεπιστήμια. Οι φοιτητές δεν θα ψηφίζουν στις εκλογές των πρυτανικών οργάνων. Η ΔΑΠ θα επανιδρυθεί σε άλλη λογική. Δεν θα ξανακολληθεί καμία αφίσα από τη Νέα Δημοκρατία σε κανένα Πανεπιστήμιο. Και η Δ.Α.Π. θα σταματήσει να συμμετέχει σε εκλογές που αφορούν λίγους και διώχνουν τους πολλούς. Η έμφαση θα δοθεί στη δημιουργία ενός Εθνικού Συμβουλίου Φοιτητών, όπου οι εκλογές θα γίνονται με ενιαίο ψηφοδέλτιο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η απόφαση αυτή δεν θα μπορούσε να μην είναι ευχάριστη για την παιδεία και ειδικά για τους φοιτητές, αφού είναι αδιανόητο τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ να γεμίζουν με αφίσες παρατάξεων που υποστηρίζουν μόνο τα μέλη τους και δεν προσφέρουν απολύτως τίποτα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που ένα μεγάλο ποσοστό έχει γυρίσει την πλάτη στις φοιτητικές εκλογές κάτι που φάνηκε και από την αποχή που σημειώθηκε στις τελευταίες του Μαϊου.

Η αντίδραση της ΟΝΝΕΔ στην απόφαση Μητσοτάκη:

«Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ δε δημιουργήθηκε για να είναι εκλογική μηχανή, αλλά για να είναι ο φορέας έκφρασης των φιλελεύθερων ιδεών απέναντι σε όσους ήθελαν να μας εγκλωβίσουν στο παρελθόν. Έφτασε η ώρα να επιστρέψουμε στον πραγματικό μας ρόλο. Πιστεύω ότι σήμερα σηματοδοτήθηκε μια νέα εποχή για τα ελληνικά Πανεπιστήμια και ΤΕΙ. Μια εποχή που οι «υπερήλικοι φοιτητοπατέρες» και οι ατέρμονες αφισοκολλήσεις θα περάσουν στο παρελθόν και στην θέση τους θα κυριαρχήσουν οι ιδέες και οι ουσιαστικές προτάσεις».

Ας θυμηθούμε κάποιες πολύ πετυχημένες που δεν θα μας λείψουν καθόλου:

 

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Σχολιασμός Έκθεσης 2023: «Θα μπορούσε να ανταποκριθεί και μαθητής της 2ας Λυκείου»!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2023: Τι ισχύει φέτος για τη διαδικασία υπολογισμού των συνολικών μορίων!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2023 | Τα θέματα στη Νεοελληνική Γλώσσα και οι απαντήσεις τους για φέτος!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET