ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Α typical day at ΑΠΘ | Φοιτητές προπηλάκισαν καθηγήτη επειδή ήθελε να κάνει μάθημα!

Τους τελευταίους μήνες το ΑΠΘ δεν περνάει και την καλύτερή του φάση… Μαθαίνουμε συνεχώς νέα που δεν το τιμούν ιδιαίτερα, όπως για παράδειγμα το περιστατικό ξυλοδαρμού καθηγητή ή της φοιτήτριας από τοξικομανή, η αμφισβητήσιμη ποιότητα του φαγητού στις εστίες του, καθώς και η φωτιά που άναψαν άγνωστοι χωρίς λόγο και αιτία. Πριν λίγες μέρες μάλιστα, […]

Neopolis Team

28 Φεβρουαρίου, 2019

Τους τελευταίους μήνες το ΑΠΘ δεν περνάει και την καλύτερή του φάση…

Μαθαίνουμε συνεχώς νέα που δεν το τιμούν ιδιαίτερα, όπως για παράδειγμα το περιστατικό ξυλοδαρμού καθηγητή ή της φοιτήτριας από τοξικομανή, η αμφισβητήσιμη ποιότητα του φαγητού στις εστίες του, καθώς και η φωτιά που άναψαν άγνωστοι χωρίς λόγο και αιτία.

Πριν λίγες μέρες μάλιστα, στη λίστα με τα προβλήματά του προστέθηκε και η δυσανασχέτηση των φοιτητών της Αρχιτεκτονικής για τη χρονική περίοδο που διαρκεί η εξεταστική.

Ωστόσο, όλα μια συνήθεια είναι! 

Γι’ αυτό λοιπόν, άλλο ένα περιστατικό ήρθε να προστεθεί στα προαναφερθέντα. Καθηγητής του πανεπιστημίου που λέτε, προπηλακίστηκε γιατίθέλησε να κάνει μάθημα, σύμφωνα με την εντολή του Προέδρου.

Το περιστατικό συνέβη την Τρίτη, όπου φοιτητές είχαν συγκεντρωθεί για συνέλευση από τις 12:00 έως τις 16:00. Αφότου ωστόσο τελείωσαν, κι ενώ ο καθηγητής Ορέστης Καλογήρου ήθελε να κάνει το μάθημά του στην αίθουσα όπου είχε πραγματοποιηθεί η συνέλευση, 15-20 φοιτητές δεν του το επέτρεψαν.

Το περιστατικό περιέγραψε ο ίδιος ο καθηγητής στο facebook:

«Συνέβη πριν από δύο ώρες. Σήμερα ο Πρόεδρος του Τμήματος μας είχε ενημερώσει γραπτώς ότι οι φοιτητές θα κάνουν τη δεύτερη και τελευταία χρήση μέσα σε όλο το ακαδημαϊκό έτος, του δικαιώματος να κάνουν συνέλευση την ώρα μαθημάτων, οπότε 12.00-16.00 δεν θα γίνουν μαθήματα. Τις Τρίτες έχω μάθημα 16.00-18.00 στην Α11 με τους πρωτοετείς. Όταν έφτασα στο ακαδημαϊκό τέταρτο, 16.15, βρήκα 80-100 πρωτοετείς έξω από την αίθουσα να με περιμένουν για το μάθημα λέγοντάς μου ότι η συνέλευση που γινόταν στην ίδια αίθουσα τελειώνει σε λίγα λεπτά. Τους ζήτησα να με ενημερώσουν ως τις 16.30, αν τελειώσει να μπούμε για μάθημα, αλλιώς να αναζητήσω ελεύθερη αίθουσα. Στις 16.25 οι φοιτητές μου με ενημερώνουν ότι η συνέλευση τελείωσε, οπότε μπαίνουμε στην αίθουσα για μάθημα.

Εκεί είχαν παραμείνει περίπου 15-20 φοιτητές (από τους 74 που ψήφισαν στη συνέλευση, το τμήμα έχει 1500 ενεργούς φοιτητές) και απαίτησαν με σκαιό τρόπο να φύγω γιατί είχαν ‘συντονιστικό’. Τους εξήγησα πολύ ήρεμα ότι η εντολή του Προέδρου ήταν ότι μετά τις 16.00 γίνονται κανονικά τα μαθήματα, ότι δεν ενόχλησα μέχρι να τελειώσει η συνέλευση στις 16.25 και μετά μπήκα για μάθημα, ενώ τους παρακάλεσα να κάνουν το συντονιστικό σε άλλη άδεια αίθουσα. Για δέκα λεπτά μέσα σε προπηλακισμούς και οχλαγωγία έλυνα άσκηση στον πίνακα, οι 80-100 φοιτητές μου προσπαθούσαν με αφοσίωση να με παρακολουθήσουν, ενώ το συντονιστικό (sic) με έσπρωχνε μακριά από τον πίνακα, έσβηνε την άσκηση και με προπηλάκιζε. Συνέχισα ήρεμα και χωρίς να απαντώ στις προκλήσεις να λύνω την άσκηση.

Σε 15 λεπτά έφυγαν. Το μάθημα ολοκληρώθηκε κανονικά. Στο τέλος του μαθήματος με πλησίασε μια πρωτοετής φοιτήτρια και μου είπε «Θέλω να σας ευχαριστήσω θερμά. Σήμερα μας δώσατε ένα μεγάλο μάθημα ζωής». Έκανα μεγάλη προσπάθεια να κρύψω τον λυγμό συγκίνησης που με κατέλαβε. Είναι το μεγαλύτερο δώρο για ένα δάσκαλο. Συνέβη πριν από δύο ώρες».

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Υποτροφίες COSMOTE: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για πρωτοετείς φοιτητές με οικονομικές και κοινωνικές δυσκολίες!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Όλο και περισσότεροι νέοι αδιαφορούν για το πτυχίο γιατί δεν τους καλύπτει η τριτοβάθμια εκπαίδευση!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

«Διαμόρφωσε το μέλλον σου»: Το Athens Science Festival επιστρέφει να εμπνεύσει μαθητές και φοιτητές!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Από τσίμπημα μολυσμένου κουνουπιού πέθανε η 20χρονη φοιτήτρια Εμπορικού Ναυτικού!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET