ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

92χρονος δωρίζει 600.000 δολάρια στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και μπράβο του!

Ο «κυρ Θανάσης» από τη Λέσβο, κατέθεσε πρόταση δωρεάς 600.000 δολαρίων με όρο το ποσό αυτό να διατεθεί για τις ανάγκες της βιβλιοθήκης του ιδρύματος.

Neopolis Team

9 Ιουλίου, 2019

Η αλήθεια είναι ότι σε τέτοιες κινήσεις μας έχουν συνηθίσει κυρίως μεγάλα ιδρύματα, που αποφασίζουν να στηρίξουν είτε την εκπαίδευση είτε την υγεία. Περιπτώσεις όπου μεμονωμένα άτομα προβαίνουν σε δωρεές τέτοιου ύψους, δύσκολα θα βρεις, πόσο μάλλον στη χώρα μας.

Έλα όμως που το Πανεπιστήμιο Αιγαίου στάθηκε ιδιαίτερα τυχερό, καθώς βρέθηκε άνθρωπος πρόθυμος να δωρίσει ένα τεράστιο ποσό για την ενίσχυση της βιβλιοθήκης του.

Συγκεκριμένα, ένας 92χρονος άντρας από τη Λέσβο, ο κ. Θανάσης Παλαιολόγου, κατέθεσε πρόταση δωρεάς 600.000 δολαρίων με όρο το ποσό αυτό να διατεθεί για τις ανάγκες της βιβλιοθήκης του ιδρύματος. Η πρόταση θα συζητηθεί τις επόμενες ημέρες, προκειμένου να γίνει δεκτή από τη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου.

Ωστόσο δεν είναι η πρώτη φορά που μοιράζει έτσι απλόχερα την περιουσία του για κοινωφελή σκοπό, καθώς επιστρέφοντας στο νησί από την Αμερική όπου είχε μεταναστεύσει, αποφάσισε να προσφέρει ξανά τη στήριξή του, στη δημόσια βιβλιοθήκη αυτή τη φορά, χρηματοδοτώντας τη μελέτη επισκευής του κτιρίου που στεγάζεται.

Γενικότερα, φαίνεται ότι ο 92χρονος ευκατάστατος άντρας ποντάρει ιδιαίτερα στις βιβλιοθήκες, δίνοντας βάση στη μόρφωση και την παιδεία. 

Πάντως, μιας και έκανε την αρχή με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, μήπως σκεφτόταν καμιά δωρεά και σε κάποια άλλα – πιο προβληματικά – πανεπιστήμια της χώρας; Στο ΑΠΘ έχουν ξεριζωθεί πόρτες, έχουν βανδαλιστεί αίθουσες, όλο και κάποιο χέρι βοηθείας θα χρειάζονται.

Όχι ότι εδώ στην πρωτεύουσα τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα… ?

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΑΠΘ: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για την παρακολούθηση μαθημάτων άλλων ευρωπαϊκών πανεπιστημίων!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Γεωπονικό Παν/μιο: Το πρώτο ΑΕΙ που συμμετείχε στο Pride με δικό του περίπτερο στο Σύνταγμα!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Εστίες Αθήνας: Χωρίς κλιματισμό έβγαλαν τον καύσωνα 1500 φοιτητές, τους λες και survivors!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Ποσείδι ιζ μπακ για ένα ακόμα έξαλλο καλοκαιράκι – Πότε ανοίγει η φοιτητική κατασκήνωση!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Τα τμήματα Μηχανικών των ΠΑΔΑ, ΕΛΜΕΠΑ και ΠΑ.ΠΕΛ που αντιστοιχήθηκαν με Πολυτεχνικής Σχολής!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET