fbpx

Κάηκες στην παραλία; 9 tips που θα σε ανακουφίσουν άμεσα από τον πόνο και το τσούξιμο!


Μπορεί το καλοκαίρι να συνδυάζεται με δροσερά μπάνια στη θάλασσα, ξέγνοιαστες διακοπές, απεριόριστο ύπνο, βραδινές εξόδους και γενικά ξεκούραση, όμως δε γίνεται να είναι όλα αγγελικά πλασμένα… Υπάρχει κι ένα στοιχείο στη μέση που είναι δίκοπο μαχαίρι. Και δεν είναι άλλο από τον λαμπερό και καυτό ήλιο.

Όλοι μας όταν πηγαίνουμε στη θάλασσα, αρχίζουμε την ηλιοθεραπεία για να μαυρίσουμε λίγο σαν άνθρωποι. Ωστόσο, όλα χρειάζονται μέτρο γιατί από τη μία στιγμή στην άλλη, μπορεί να κατακαούμε και να αναθεματίζουμε την ώρα και τη στιγμή που αράξαμε στην ξαπλώστρα…

Άπαξ και συμβεί το κακό όμως, υπάρχουν τρόποι να απαλύνουμε τον πόνο και σε βάθος χρόνου να απαλλαγούμε από το καταραμένο κάψιμο. Χωρίς αυτό βέβαια, να σημαίνει οτι θα αποφύγουμε πλήρως την ταλαιπωρία. Ας δούμε μερικούς τρόπους να θεραπεύσουμε κάπως την κυριολεκτικά καμμένη μας σάρκα:

#1 Μια παγωμένη κομπρέσα

Από τη στιγμή που θα αισθανθείς και θα εντοπίσεις το κάψιμο, βρέξε μια πετσέτα, τοποθέτησε την στην κατάψυξη για μερικά λεπτά και μετά ακούμπησε την πάνω στο επίπονο σημείο. Δύο με τρεις φορές την ημέρα, είναι μια καλή συχνότητα.

#2 Το γαλατάκι το καλό

Αν αντί για νερό, βρέξεις μια πετσέτα με κρύο γάλα και την τοποθετήσεις για λίγα λεπτά στην κατάψυξη, θα δεις ακόμη καλύτερα αποτελέσματα απ’ οτι παραπάνω.. Σύμφωνα με ειδικούς, οι πρωτείνες που περιέχονται στο γάλα σε συνδυασμό με το γαλακτικό οξύ, λειτουργούν ως αντιφλεγμονώδη ενώ παράλληλα απαλύνουν σημαντικά τον πόνο.

THANK YOU

A post shared by chrissy teigen (@chrissyteigen) on

#3 ΠΡΟΣΟΧΗ: Σε καμία περίπτωση μην τοποθετήσεις πάγο στο κάψιμο

Αν τοποθετήσεις πάγο επάνω στο κάψιμο, τότε υπάρχει κίνδυνος να προκληθεί εντονότερο έγκαυμα στο ήδη υπάρχον. Εδώ πάμε να γλιτώσουμε, όχι να γίνουμε ακόμα χειρότερα…

#4 Τοποθέτησε κάποια κρέμα που να περιέχει αλόη

Η αλόη είναι αντιφλεγμονώδης και βοηθάει στη θεραπεία του κοκκινισμένου κι ερεθισμένου καψίματος. Επιπλέον, η ανακούφιση που θα αισθανθείς μόλις την τοποτεθήσεις στο έγκαυμα, είναι απλά απερίγραπτη!

#5 Χρησιμοποίησε αλοιφή με υδροκορτιζόνη

Αντίστοιχα με την αλόη, η υδροκορτιζόνη είναι αντιφλεγμονώδης κα απαλύνει σε πολύ σημαντικό βαθμό τον πόνο από οποιοδήποτε κάψιμο.

#6 Βράσε λίγο πράσινο τσάι και τοποθέτησε το στην καμμένη περιοχή

Αφού τοποθετήσεις δύο φακελάκια πράσινου τσαγιού σε βραστό νερό και τ’ αφήσεις να κρυώσουν, τοποθέτησέ τα στην καμμένη περιοχή. Οι ειδικοί αναφέρουν ότι το πρασινό τσάι διαθέτει σημαντικά αντιοξιδοτικά στοιχεία που είναι ταυτόχρονα κι αντιφλεγμονώδη.

#7 Φρόντισε να πίνεις άφθονο νερό

Τα ηλιακά εγκαύματα σε καθιστούν επιρρεπή στην αφυδάτωση, για αυτό είναι σημαντικό να αναπληρώνεις συνέχεια τα υγρά του σώματός σου.

#8 Γιαουρτάκι κι Άγιος ο Θεός

Είτε πρόβιο, είτε στραγγιστό, είτε απ’ αυτά τα νόστιμα που συνδυάζονται με φρούτα… Το αποτέλεσμα είναι ένα! Μόλις το απλώσεις πάνω στο κάψιμο, η ανακούφιση που θα αισθανθείς θα σε κάνει να ευχαριστήσεις τον Θεό για αυτήν την ανακάλυψη!

#9 Αν στην τελική παραμένεις κατακόκκινος σαν το παντζάρι και δεν περνάει με τίποτα …πήγαινε σ’ έναν γιατρό

Και την επόμενη φορά, βάλτε αντηλιακό για να αποφύγετε τα χειρότερα!

 

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET