fbpx

8 χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει η επόμενη σχέση σου αν θέλεις να προχωρήσει!


Όσο περισσότερες σχέσεις και γνωριμίες κάνει κανείς, τόσο πιο κοντά έρχεται στο τι πραγματικά ζητάει. Ένας χωρισμός είναι μεν σκληρός, αλλά σε βοηθάει να καταλάβεις πολλά πράγματα για τον εαυτό σου και τις σχέσεις σου με τους ανθρώπους. Από τη μία συνειδητοποιείς τι είναι αυτό που σε χαλάει στον άλλον και σε ξενερώνει και από την άλλη τι χαρακτηριστικά θες να έχει, για να νιώθεις όμορφα μαζί του.

Φυσικά και δε μιλάω για τον ιδανικό, γιατί δε θα τον βρεις στον αιώνα τον άπαντα. Υπάρχουν όμως ορισμένα πράγματα τα οποία από άποψη αυτοσεβασμού και μόνο, οφείλεις να τα απαιτείς από τον/τη σύντροφό σου και να μη συμβιβάζεσαι με τίποτα λιγότερο. Δεν πειράζει λοιπόν που η προηγούμενή σου σχέση στράβωσε (όλο και κάποιος λόγος θα υπήρχε), αρκεί να πήρες το μάθημά σου και την επόμενη φορά να επιλέξεις με πιο σωστά κριτήρια, όπως τα παρακάτω:

#1 Κάποιον που να σε σέβεται

Ο σεβασμός είναι το Α και το Ω σε μία σχέση. Από τη στιγμή που παύει να υπάρχει, τότε η σχέση αρχίζει να χωλαίνει και δύσκολα διορθώνεται το πρόβλημα. Για να μπορέσεις να σεβαστείς και αντίστοιχα να σε σεβαστεί όμως ο σύντροφός σου, πρέπει πρώτα να σέβεσαι εσύ τον εαυτό σου. Να ξέρεις ποιoς/α είσαι, τι αξίζεις και τι θέλεις και να το κυνηγήσεις. Ξεκαθάρισε λοιπόν αυτά και μη δεχτείς από κανέναν να τα μειώσει.

#2 Κάποιον που να σε εκτιμάει γι’ αυτό που είσαι

Αν δεν μπορείς να είσαι 100% ο εαυτός σου στη σχέση σου, τότε ποιος ο λόγος να παραμένεις σ’ αυτή; Ο/η σύντροφος σου υποτίθεται ότι είναι εκεί να σε στηρίζει γι’ αυτό που είσαι και να αγαπάει κάθε πτυχή σου. Αν νιώθεις αναγκασμένος/η να αλλάζεις στοιχεία του χαρακτήρα σου, να κρύβεσαι και να παριστάνεις κάποιον άλλον, τότε δεν έχει νόημα. Εάν δε σε εκτιμάει για τον πραγματικό σου εαυτό, τότε δε σε εκτιμάει καθόλου.

#3 Κάποιον που να είναι ειλικρινής

Πολλοί θεωρούν την εμπιστοσύνη το πιο σημαντικό συστατικό για μια επιτυχημένη σχέση. Και εδώ που τα λέμε, έχουν δίκιο. Ο καθένας θέλει δίπλα του ένα άτομο που θα είναι ειλικρινές και θα προσφέρει ασφάλεια, αντί να δίνει συνεχώς δικαιώματα. Επίσης, από τον άνθρωπό σου περιμένεις μια αντικειμενική γνώμη που θα σε βοηθήσει να γίνεις καλύτερη και όχι όμορφα, αλλά ψεύτικα, λόγια για να έχει το κεφάλι του ήσυχο. Γενικά, ζητάς ειλικρίνεια!

#4 Κάποιον που να σ’ ενθαρρύνει να γίνεις η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου

Και στην τελική, τι θέλουμε από μια σχέση; Υποστήριξη θέλουμε. Να είναι στο πλευρό μας σε κάθε μας βήμα, να δέχεται τις επιθυμίες και τα όνειρά μας και να μας καθοδηγεί με βάση το δικό μας καλό και όχι το δικό του. Δεν το βρίσκεις εύκολα αυτό, αλλά αν τυχόν πέσεις πάνω του, τότε δε φεύγεις! Είναι πραγματικά σπουδαίο να συναντάς κάποιον που πιστεύει σε εσένα και κάνει τα πάντα για να βγάλει τον καλύτερό σου εαυτό.

#5 Κάποιον που είναι συναισθηματικά και ψυχικά ώριμος

Στις σχέσεις δεν είναι όλα πάντα ρόδινα. Θα υπάρξουν και τσακωμοί και φωνές και διλήμματα και γενικότερα καταστάσεις που θα χρειαστεί να πάρετε αποφάσεις με το ταίρι σου. Εάν λοιπόν έχεις να κάνεις με «παιδί» και όχι με ένα ώριμο άτομο, τότε δε θα μπορείς να βασιστείς πάνω του ούτε ψυχολογικά ούτε συναισθηματικά, ενώ σίγουρα θα σε τραβήξει κι εσένα στο επίπεδό του. Και ο στόχος μίας σχέσης είναι και οι δύο να γίνονται καλύτεροι όπως είπα και πριν και όχι ο ένας να τραβάει τον άλλο προς τα κάτω.

#6 Κάποιον που να σε θεωρεί προτεραιότητά του

Ας ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα. Δε μπορείς να είσαι το επίκεντρο ενός ανθρώπου 24/7. Φυσικά και ο/η σύντροφός σου είχε ζωή πριν σε γνωρίσει. Έχει οικογένεια, φίλους, εργασία και προσωπικές στιγμές. Είναι δικό του/της θέμα το πώς θα τα συνδυάσει όλα αυτά, ωστόσο σε κάθε περίπτωση οφείλει να σε έχει ψηλά στο πρόγραμμά του/της. Σου αξίζει κάποιος που θα σε θεωρεί δηλαδή προτεραιότητα και όχι υποχρέωση που θα τη στριμώξει στο Σαββατοκύριακό του ή όποτε έχεις αυτός όρεξη.

#7 Κάποιον που να σε κάνεις να γελάς

Ωραίο και το πάθος, ο ερωτισμός και όλα τα συναφή, αλλά με τον/τη σύντροφό σου πρέπει να μπορείς και να γελάς. Το χιούμορ άλλωστε, πέρα από δείγμα ευφυΐας είναι και δείγμα ενός ανθρώπου καθαρού και ακομπλεξάριστου. Και με ένα τέτοιο άτομο, σίγουρα θα περάσεις καλά στη σχέση σου. Όχι μόνο στις όμορφες στιγμές, αλλά κυρίως στις πιο δύσκολες, όπου η πλάκα κρίνεται απαραίτητη.

#8 Κάποιον που να έχεις ουσιαστική επικοινωνία

Άπαξ και υπάρχει χάσμα στην επικοινωνία, δύσκολα προχωράει το πράγμα. Είναι και κάτι εντωμεταξύ που δε διορθώνεται εύκολα, είναι άμα το έχουν δύο άνθρωποι. Αν τα βρίσκουν σαν χαρακτήρες. Σε περίπτωση δηλαδή που ο ένας είναι από τη φύση του εγωιστής και ο άλλος τέρμα επικοινωνιακός και συζητήσιμος, τότε καταλαβαίνεις ότι μιλάμε για δύο εντελώς αντίθετα άτομα. Εκεί πια, απλώς δεν ταιριάζετε.


@tequila via Twenty20

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET