ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ

8 πολύτιμες ικανότητες που δεν μάθαμε στο σχολείο!

Μπορεί το σχολείο να θεωρείται μέρος που το άτομο διδάσκεται σημαντικά πράγματα για τη ζωή και διαμορφώνει το σωστό χαρακτήρα. Το Quora έφτιαξε ένα ερωτηματολόγιο, στο οποίο ρωτάει τους χρήστες ποια ικανότητα κέρδισαν σε ολόκληρη τη ζωή τους αλλά όχι στο σχολείο. Παρακάτω μπορείτε να δείτε τις απαντήσεις:   Εκφράζεις με σαφήνεια τι νιώθεις και […]

Neopolis Team

8 Οκτωβρίου, 2015

Μπορεί το σχολείο να θεωρείται μέρος που το άτομο διδάσκεται σημαντικά πράγματα για τη ζωή και διαμορφώνει το σωστό χαρακτήρα.

Το Quora έφτιαξε ένα ερωτηματολόγιο, στο οποίο ρωτάει τους χρήστες ποια ικανότητα κέρδισαν σε ολόκληρη τη ζωή τους αλλά όχι στο σχολείο. Παρακάτω μπορείτε να δείτε τις απαντήσεις:

 

Εκφράζεις με σαφήνεια τι νιώθεις και τι σκέφτεσαι

 

«Είναι πραγματικά σημαντικό για έναν άνθρωπο να μάθει να διατυπώνει με ακριβή τρόπο τι αισθάνεται και τι σκέφτεται. Κάνει οποιαδήποτε σχέση να διαρκέσει μέσα στον χρόνο. Δημιουργεί μια ιδέα, μια αίσθηση σε εκείνους που απευθυνόμαστε. Δίνει, επίσης, τη δυνατότητα εξερεύνησης των ίδιων των ιδεών σου», λέει ο χρήστης Abhishek Padmasale.

 

«Κλέβεις» από τους καλύτερους

 

«Αν θέλεις να γίνεις επιτυχημένος, πρέπει να μάθεις να ”κλέβεις” ή να μιμείσαι. Να μάθεις δηλαδή να κάνεις και υπολογίζεις τι θα έκανε ένας έμπειρος. Αν θέλεις να πετύχεις στη ζωή, βρες κάποιον σπουδαίο και παρατήρησε τον. Οπως είπε και ο Πικάσο: ”Οι καλοί καλλιτέχνες αντιγράφουν. Οι εξαιρετικοί κλέβουν”», σημειώνει ο Martin Armstrong.

 

Αυτοπειθαρχία, η σημαντική

 

«Με αυτοπειθαρχία και επιμονή μπορείς να αποκτήσεις οτιδήποτε. Ολοι θέτουμε στόχους στις αρχές κάθε έτους. Το μόνο που μας σταματά από να τις εκπληρώσουμε είναι οι ίδιοι μας οι εαυτοί. Μια εσωτερική φωνή μας εμποδίζει από το να ξυπνήσουμε το πρωί και να συναντήσουμε νέους ανθρώπους. Αν έχεις την σωστή πειθαρχία μπορείς να καταστείλεις αυτή τη φωνή και να ζήσεις μια ζωή με δικούς σου κανόνες», γράφει η Nikant Vohra.

 

tumblr_md5d62fvgo1rk96voo1_400

 

Γνωρίζοντας τι δεν ξέρεις

 

«Η μόνη διαφορά που κάνει έναν άνθρωπο από έναν άλλο επιτυχημένο είναι πως ο πρώτος ξέρει τι ερωτήσεις πρέπει να κάνει. Ο ένας δηλαδή ήξερε πως πρέπει να βελτιωθεί και ήταν ειλικρινείς με αυτά που δεν ήξερε», τονίζει ο Nicolas Cole.

 

Αποδέχεσαι και προχωράς

 

«Καλό είναι να αποδεχθείς πως η ζωή μερικές φορές δεν έρχεται όπως την θέλεις, ούτε και οι άλλοι να συμπεριφέρονται όπως επιθυμείς. Επίσης, δεν γίνεται να κάνεις καθένα ευτυχισμένο. Δέξου πως η ευτυχία βρίσκεται στα χέρια σου», αναφέρει Shruti Chopade.

 

Ενσυναίσθηση, το παν

 

«Ολοι έχουμε τους δαίμονές μας. Οφείλεις να είσαι σε θέση να τους αναγνωρίσεις και να δώσεις την δική σου μάχη (ανεξάρτητα από το πόσο σημαντική ή μη μπορεί να φαίνεται στον άλλον). Αυτό είναι μια τρομερή ικανότητα. Ανοίγει τον δρόμο για την φιλία, την συμπάθεια, τη δυναμική για τη δημιουργία μακροχρόνιων σχέσεων», λέει ο χρήστης του Quora, Auren Hoffman.

 

Μετέτρεψε τα εμπόδια σε ευκαιρίες

 

«Τα εμπόδια είναι παντού. Ο αδύναμος σπάει από αυτά και ο ισχυρός επιβιώνει. Το ζήτημα είναι πως βλέπεις αυτά τα εμπόδια, πως αντιδράς σε αυτά και αν χάνεις την ψυχραιμία σου μπροστά τους», υπογραμμίζει ο Atul Pradhananga.

 

Κάνε τους άλλους να χαμογελούν

 

«Το να κάνεις τους άλλους να χαμογελούν και να μην πληγώνεις κανενός τα αισθήματά του δεν είναι εύκολη υπόθεση. Η πολύ όμορφη αυτή η ικανότητα, όμως, μπορεί να σε κάνει να αντιμετωπίσεις οποιαδήποτε κατάσταση», γράφει η Hitha Sudhi.

OUR20s

DIGITAL

Κολλητή μοιράζεται πώς θα καταλάβεις ότι κάποιος θα σε απατήσει και τα σχόλια την επιβεβαιώνουν!

ΙΝΣΠΙΡΕΪΣΙΟΝ

Τύπος μοιράζεται την ιστορία του πώς από υπάλληλος στα McDonald’s έγινε εκατομμυριούχος!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET